♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Képviselőfánk

Képviselőfánk

 

Tészta :

 

22.5 dkg liszt

22.5 dkg zsír

2, 25 dl víz

8 egész tojás

2 dkg kristálycukor, csipet só

 

A vizet a zsírral, sóval, cukorral üstben nyílt lángon felforraljuk majd állandó keverés közben hozzáadjuk a lisztet. Ezt addig keverjük, amíg össze nem áll és el nem válik ez a massza az edény falától. A felfőzött masszához gépi habverővel egyesével hozzáadjuk a tojásokat és simára keverjük. A képvislőfánk tésztának krémszerűnek kell lennie. Ha kemény a tészta akkor tegyünk még bele 1 tojást. Nyomózsákból sütőpapírra halmozunk 6-7 cm-es halmokat. A tésztát sütés elött egy fél órát pihentessük. Forró, 220 fokos sütőben megsütjük. Közben nem szabad a sütő ajtaját nyitogatni mert akkor összeesik a tészta.

 

Sárga krém :

 

2 zacskó vaniliás pudingport kevés vízzel kikeverni. 8 dl vizet 8 evőkanál cukorral felforralni és hozzáadni a kikevert pudingporhoz. Tűzön jól besűríteni, hogy ne legyen folyékony.

6 tojás fehérjét 10 dkg cukorral keményre verni és hozzáadni habverővel a forró pudinghoz.

 

A tészták tetejét levágni és olvasztott cukorba mártani ( karamellizált cukorba ) és mogyorószórással megszórni.

 

A sárga krémet melegen kell beletölteni a tészta aljába. Ha kihűlt akkor tejszínhabot nyomunk rá és ráhelyezzük a tetejét.

 

Ebből a mennyiségből kb. 21 db nagy fánk lesz.

 

 

 

Előforduló hibák :

 

  1. A képviselőfánk tészta híg, folyékony. A hiba oka, hogy meleg helyen dolgoztunk, a zsiradék megolvadt, s a keveréssel készített hab összeesett. A hibát úgy javíthatjuk ki, hogy hűtőszekrényben lehűtjük, majd újból kikeverjük.
  2. Alakítás közben folyósodik a képviselő – fánk tészta. A hiba oka, hogy meleg helyen dolgoztunk, vagy a kéz melegétől olvadt meg a tészta zsiradéktartalma. A hibán úgy segíthetünk, hogy a nyomózsákból a tésztát kiürítjük, lehűtjük, majd kevés tojásfehérjét adva hozzá, ismét kikeverjük. Az átdolgozott tészta sütéskor a szokásosnál jobban terül.
  3. A tészta emulziója megbomlik, szaknyelven összefut. ( valamelyik összetevő kicsapódik ) A hiba oka : nagyobb víztartalmú vajat dolgoztunk fel, vagy gyorsan adagoltuk a tojásokat. A gondos elkeverésre mindig ügyeljünk.

 

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Idézett hozzászólás:

Az igazi képviselőfánk krémje nem pudingból van, igaza van T.Petinek!!!!


Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
 
34 hozzászólás
2012.08.30. 23:10
Tibuci

Ha babapiskóta nagyságú tésztát nyomunk ki és a krémbe egy bő evőkanál (ízlés szerint több vagy kevesebb) natúr kakaóport keverünk, Eckler fánkot kapunk. Ennek a tetejét viszont csokiba mártjuk bele, nem cukorba!

2012.04.07. 16:47
catpaw

Nekem is sikerült, köszönöm!

2012.03.26. 19:15
varganora

Szia!

 

Ma összeszedtem minden bátorságomat és nekiálltam megcsinálni a képviselő fánkot! Olvasta róla sok negatívumot,de ugy döntöttem csak összejön valahogy.

Meglepetés ért ,mert nagyon jól sikerült !!!!

Üdv:

 

Nóri

2011.04.05. 13:49
Viol

Kedves Andi!

Azt szeretném kérdezni, hogy ha vasárnapra szeretném elkészíteni a képviselőfánkot, akkor mi az a legkorábbi időpont, amikor a tésztáját elkészíthetem, megsüthetem?

Szia! Péntek - szombat nyugodtan megsütheted a tésztát, csak annyi, hogy ha kihűlt valamibe tedd bele, hogy ne száradjon meg. Üdv, Andi

2010.12.14. 13:37
taita

Csak egy kérdés.Ha légkeveréses sütőben sütném meg a képviselőfánkot azt hány fokra állítsam be?

200 - 220 fokra. Andi

2010.12.04. 15:58
edina27

SZIA ANDI!!    HÁT ÉN MEGCSINÁLTAM MINDENT UGY AHOGY MONDTAD!DE A PUDINGOT AMIT ÖSZEKEVERTEM A FEHÉRJÉVEL NEM TALÁTAM OJAN SÜRÜNEK MINT AHOGY EGY PUDINGNAK KELL KINÉZNIE IGY BERAKTAM A HÜTÖBE ÉS IGY RAKATAM BELE! tejszinhabot hogy kell csinálni házilag?a tészta jo lett de lehetetett volna jobb is én ugy elszomorodtam hogy többet lehet hogy nem sütük már!!!

2010.11.13. 20:43
Iza

Eddig minden recepted, amit elkeszitettem nagyon jol sikerultek.Most a kepviselofankkal probalkoznek meg.Sutoport tegyek bele, hogy szepen felnojjon es mikor megsult, egybol vegyem ki vagy tartsam benne a sutobe, hogy ne essen ossze? Mit javasolsz? Koszi ezt az oldalt!

Szia! Mivel a receptben nem szerepel a sütőpor, így nem kell bele. A feketével szedett sor a legfontosabb az elkészítésénél ahhoz, hogy ne ne essen össze sütés után sem a tészta. Andi

2010.09.16. 14:04
pitecske

 szia Andi. azt szeretném kérdezni,hogy amikor a lisztet belekevered a zsíros-vizes cuccba,akkor az edényt már le kell venni a lángról vagy a gázon kavargatod amíg összeáll?

Szia! Nem kell levenni, a gázon kavargasd. Andi

2010.05.20. 22:31
dudko

Bocsánat mindenkinek. 10 percig sül a legfelső fokozaton.

2010.05.20. 22:30
dudko

Helló Andi!

Remek az oldalad.Már több receptet is kipróbáltam és eddig mindegyik sikerült.Ez a fánk nem a kedvencem.Én 10 evőkanál vizet forralok fel 10 dkg rámával, ebbe a forralt egyvelegbe megy bele 10 dkg liszt.Addig keverve , mig elválik a lábos falától, ami kb 1 perc időt se vesz igénybe.A tűzről lrvéve 4 tojást keverek bele egyenként.Ezután mehet bele a tepsibe, ami egy kicsit ki van kenve rámával.Ez a tészta általában egy kissé folyós ezért csak kanállal rakom bele a tepsibe.'1 percig szinte a legfelső fokozaton sütöm a gázsütőben, utánna a felére veszem és kb még 10 perc kell neki.A végeredmény pedig a zsemlénél nagyobb gömbölyű fánk lesz.Még suha nem esett össze amikor kivettem a sütőből, pedig mindig nyitott ablaknál dolgozom.

További sok sikert!

2010.05.16. 11:51
Kati

Sziasztok!

Én már több receptet kipróbáltam a képviselőfánknál, de igazán jól még sohasem sikerült. Még olyan változatot is, ami a kolléganőmnél nagy siker volt. Valojában még mindig nem tudom, hogy mi lehet a probléma. Mindenesetre megnő szépen, megsütöm, és amikor kiveszem a sütőből lassan nagy része összesesik.Vajon mitől?

2010.04.22. 18:47
Kingacska

Sziasztok!!!!Nagyon el vagyok keseredve, hogy csak most olvasom Andi tanácsait!!!Nagyon hig lett a tésztám, de kinyomtam, mivel gondoltam ez a természetes!!!És lisztet is pedig többet tettem!!!HHHJJJJAAJJJ..na nem baj mostmár tudom, hogy hütőszekrény a megoldás!!!!!Köszi Andi!!!

Amúgy imádom ezt az oldalt!!!

2010.03.13. 12:53
nonoka99

Sziasztok!

Én most készitem a képviselőfánkot. egyszer tesommal probáltam de lapos lett, mondom megprobálom maffin sütőbe, jó is lett szép magas nagy.De ki vettem ketté végtam nagyon össze esett ketté is alig tudtam vágni:( tudom hogy hamar ki van véve és mint a torta lap is össze esik,de 2-3 adag lett ki kell vegyem ha be akarom tenni a következö adagot ez a problémám és HA VALAKI NEK VAN VALAMI !+ ÉSZREVÉTELE SZIVESSEN ELOLVASOM KÖSZI én legközelebb tejjel csinálom a pudingot igen vizesnek érzem én ezt tapaszteltem de fini köszi ANDI:) NONOKA99

2010.03.01. 17:02
mazel76

Sziasztok!!

Több receptet is kiprobáltunk már a tesómmal és nagyon jók,most kiprobáljuk a képviselö fánkot, kiváncsiak vagyunk sikerül-e 6 gyermeknek kell a fonomság.Reméljük nekünk is sikerül.Andi köszi a szuper recepteket!!!!!!!

2010.02.25. 19:21
Kitti

Szijja! Nagyon jó az oldalad! Én nemrég próbáltam képviselőfánkot csinálni. Cukrász tanáromtól kértem el a receptet. A tésztája is pont ugy sikerült mint a suliban. De valahogy nem akart megnőni a sütőben. Lehet azért mert nem pihentettem fél órát? www.dream-island.gportal.hu <--ide válaszolj kérlek. előre is köszii:)

2010.02.12. 13:44
Móni

Életemben először próbáltam ki a recepted alapján és isteni finom lett. Nagyon sokat sütök, de a képviselőfánkhoz sosem mertem hozzáfogni. Pont úgy néz ki mint a képeden, bár nekem 50 db lett belőle, de így is szép nagyok. Nagyon köszönöm, sok receptedet elkészítettem már és mind nagy sikert aratott. További jó munkát, nagyon köszi! Móni

2010.02.06. 21:34
uszi

 Sziasztok!

A képviselőfánk sütésnél javaslom, hogy a tepsit  kicsit fröcsköljétek be vízzel sütés előtt.

Ezáltal a sütőben gőz keletkezik, a tészta megemekkedik, 15 percig magas hőfokon, (ajtó nyitás nélkül) utána pegig csendes tűznél  kell szárítani, kb.25 percig.

Elektromos sütőnél ne használjátok a légkeverős funkciót.

Ha szép barna akkor jó.

Ha a tészta alja kiszakad, akkor sincs baj, mert be kell áldozni 1 fánkot a szakadtak foltozását.

Remélem tudtam néhány hasznos  tanácsot adni.

Uszi.

2010.01.24. 13:29
anszika

 nekem nagyon tetszenek a receptjeid! Nekem sem szokot sikerulni. DE a ferjem egyszer meglepet ezzel es igen nagyon finom volt. Nekem amikor megsult szep volt de a kozepe nyers maradt. nem tudom miert?..kb..20percig sult.. koszonom

Szia! Ha a közepe nyers volt akkor nem tudok mást mondani csak, hogy nem sütötted elég ideig. A sütödtől sok függ, hogy mennyi ideig kell sütni. Andi

2010.01.14. 21:45
zsuzsa8802

Az igazi képviselőfánk krémje nem pudingból van, igaza van T.Petinek!!!!


2009.12.18. 21:22
Karesz

Nagyo szerette az egysz csalad !!!! Koxike ezt a jo receptet andyka !!!! koxi !!:P

2009.12.14. 14:54
Moncsibaba972

Kedves T.peti ha valami esetleg nem imponál neked ezekben  a sütikben és ételekben akkor esetleg ellátogathatsz más oldalakra!!!!!!!!!!!!!Andi!nagyon fincsi minden pusssz érte:)

2009.12.01. 13:55
Eszter

Aki fél, hogy nem sikerül a tésztája, egyszerűen terítse szét a kivajazott tepszi alján, ne nagyon elsimítva, hogy minnél "buckásabb" legyen, és süsse meg. Sütés közben az eljárás egyezik a leírtakkal. Ha kihűlt ugyanúgy tegye rá a krémet és a tejszínhabot. Tetszés szerint szeletelhető. Isteni és egyszerűbb.

2009.11.11. 20:41
T. Peti

Andi!

Az IGAZI képviselőfánk krémet nem pudingból csinálják!

2009.08.20. 19:45
szilvi26

Szia!!

Megcsináltam a képviselőfánkot ,de sajnos nekem nem sikerült.

Nem jött fel a tészta ,az alja kilyukadt,vagy fel sem jött a tészta.

Mit ronthattam el?? 

Szia! Az elején a felforralásnál addig keverted amíg elvált a tészta az edény falától??? Ez egy nagyon fontos dolog. Andi

2009.06.28. 11:45
Anna

Sziasztok!!

Én is most fogom előszőr csinálni. Nincs beleírva a receptbe; mennyi ideig kell sütni a tésztát?

Köszi

2009.05.11. 20:18
Kiscukrász
Sziasztok) Csak egy jó tanács: akinek a sütőben elterült a tészta, legközelebb próbálja meg, hogy csak 6-7 tojást tesz bele. Amúgy teljesen jó vaj meg zsír helyett étolajjal is a tészta. Ezt a "meleg hely" problémát amúgy nem értem, ugyanis egy cukrászüzemnél már csak egy vaskohó a melegebb, a tészta mégis mindig jól sikerül. Üdv.: Attila
2009.04.10. 15:00
Kálmán
Szia Andi ! off : A profizmusod lenyűgöző, ez nem az a copy-paste receptoldal, gratulálok ! ON Mielőtt elcseszném, megkérdezem: Nem gőzös sütőben kell sütni az égetett tésztát ? (kislábosban víz a sütő alján) Meg nagyon fontos titok, mikor kell kivenni a sütőből az alkotást, hogy ha már feljött, ne essen össze ? És egy megjegyzés: A profiteroles tésztája gondolom ugyan ez, csak kicsi halmokkal, kis szeletet levágva a tetőről és a lukon tejszinhabbal megtölteni. +vanilia, vagy csoki sodóval leönteni
2009.03.29. 19:23
Búzás Hajni

Szia Andi. Megsütöttem pénteken a képviselőfánkot. Gyönyörűek lettek, hatalmasak. 22db lett, pedig csak 16dk lisztből készítettem. 13percet sült teljes lángon, 5percet takarékon. nem nyitottam ki a sütőt. Kicsit barnábbak lettek ennyi idő alatt. Amikor aranybarnára sültek, nekem is összeestek. Csak jó tanácsként írtam a többi háziasszonynak.

2009.03.27. 15:54
edy7901

Szia Andi!

A képviselőfánk tésztájába csak a tojássárgája kell nem?A fehérjéje meg a sárga krémbe.

Szia! A tésztába 8 db egész tojás kell és külön kell a krémbe 6 tojás fehérje. Andi

2009.03.15. 17:17
Kriszta

Szia Andi.

Nagyon jó a recept.Sikerült is.Csak nekem híg lett a sárga krém, és egy kicsit sok is.

És szerinted mi lenne ha pudingnak lenne megcsinálva?Nem lenne úgy sűrűbb?

Köszi.

2009.03.06. 13:31
Emma

Az én problémám, hogy a fent megadott zsírmennyiséggel nem állt össze a tészta rendesen - túl zsíros volt. Próbáltam tovább keverni, de a massza felhabzott és rántás lett belőle:)

Emma

2009.03.01. 13:54
Andi konyhája

Ancsa, Aranka!

Biztos, hogy  felfőzött masszát addig kevertétek amíg össze nem állt és el nem vált az edényt falától? Mert, ha nem akkor azért lapult le a fánkok, azért nem tartották meg a formájukat! Andi

2009.02.28. 21:24
aranka

Szia Andi!    Csatlakozom Ancsa problémájához. Nekem is olyan tészta íze amilyennek lennie kell, szépen átsült, de akármit csinálok vele lapos lesz. A kisfiam névnapjára készült volna. : - (    Vajon mitől lesz lapos? Köszönettel Aranka

2009.02.26. 20:06
pÓLYÁNÉ aNCSA

szia!hát én kipróbáltam a receptedet de nekem nem sikerült(szétlapult az egész akármit csináltam pedig se meleg helyen nem volt és tojás fehérjét is tettem hozzá mégis inkább a lepényre emlékeztet de az ize az nagyon finom csak sajnos a külsövel van 1 kis probléma.nincs ötletem mit ronthatok el de te hátha tudnál nekem segiteni mert a képen amit itt láttam gyönyörűek)Előre is köszönöm szie:Ancsa

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa