♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Sütemény receptek
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
[127-108] [107-88] [87-68] [67-48] [47-28] [27-8] [7-1]

2009.06.18. 19:57
Andi konyhája
Paradicsom szelet
 
Egy kedves olvasóm, Lynn beküldött receptje.
 
8 kanál olvasztott zsír,10 kanálparadicsom lé ,/házi/ 10 kanál porcukor ezt össze kavarni 1dkg szalagária és annyi liszt hogy jól nyújtható tészta legyen.
4 lapot sütünk belőle.
Krém 2 dl tej 4 kanál búzadara 1vaniliás cukor, megfőzzük, hűtjük.
20 dkg vaj 20 dkg porcukrot összekeverünk és a kihűlt krémhez keverjük.
2-2 lapot megkenjük ezzel a töltelékkel és a középső sorra barack
lekvárt kenünk, a teteje csoki mázat készítünk.  
CSAK MÁSNAP LEHET SZELETELNI!!!!!.


2009.06.11. 20:36

Shrek szelet

Hozzávalók:  50 dkg darált keksz, 25 dkg cukor, 1 egész Ráma, 10 evőkanál tej.

A hozzávalókat egy keverőtálban összdolgozni, mag kétfelé kell venni. Az egyik felébe 1 ampulla mandula aromát a másik felébe 2 evőkanál cukrozattlan kakaóport kell tenni. Őzgerinc formába tesszük, úgy hogy alul legyen a zöld, majd rá a barna massza. A tetejére csokimázat készítünk.

CSokimáz: 10 dkg csoki (én tejcsokit használok rá) és 2 evőkanál olaj természetesen gőz felet keverjük össze, majd öntsük az őzgerincben lévő massza tetejére. Hűtőbe tenni, Pár óra múlva kifordítani a kész sütit a formából és szeletelni.

 


2009.06.08. 12:14

 PARASZTRÉTES

50 dkg liszt,1 tojás,1,5 dl olaj, 1,5 dl tej,1 kiskanál ecet,egy kevés só.

A hozzávalókat összegyúrjuk és 20 darab golyócskát formálunk .Mindegyiket egyenként kinyújtjuk vékonyra majd négybe hajtogatjuk,lentről felfelé,fentről lefelé,jobbról balra és balról jobbra.Ezt a müveletet 2 szer tesszük meg,majd mikor harmadszor nyújtjuk ki forró olajba tesszük sülni.Még forrón meghintjük vaniliás porcukorral.


2009.06.01. 14:11

Somogy kocka

Barna tészta: 4 tojás fehérjét 2 evőkanál vízzel keményre felverjük.Hozzáadunk 6 evőkanál kr.cukrot, majd a tojások sárgáját, 5 evőkanál lisztet, 1 evőkanál kakaót, 1/2 kávéskanál sütőport. Nagy gáztepsiben 2 lapot sütünk belőle.

Sárga tészta: 4 tojás fehérjét kemény habbá verünk 2 evőkanál vízzel, 6 evőkanál cukorral. Mjad beletesszük a tojássárgáját, 6 evőkanál lsiztet és 1/2 kávéskanál sütőport. Nagy gáztepsiben 1 lapot sütünk belőle.

Krém: 1/2 liter vízet összeöntünk 1/2 liter tejjel és felfőzünk benne 3 cs csokipudingot és langyosra hűtjük. 25 dkg RAMA margarint kikeverünk 25 dkg porcukorral és 4 evőkanál kakaóval és a kihűlt pudinggal  -amit apránként keverünk bele - jó alaposan kikeverjük.

A kihűlt lapokat megtöltjük a krémmel úgy , hogy a tetejére is krémet kenünk. Középre kerüljön a fehér lap.

A tetején a krémet villával "cifrázzuk".


2009.06.01. 14:01

Nyújtófás rétes

 

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 1 pohár tejföl(kis pohár), 2 tojás, 2 dkg élesztő 1 dl tejben felfuttatva.

A hozzávalókból puha tésztát gyúrunk és vékonyra kinyújtjuk.

12 dkg olvasztott zsírt 15 dkg liszttel habosra keverünk és a kinyújtott tésztára kenjük. Felcsavarjuk, mint a bejglit és 8 részre osztjuk.

Egyenként téglalap alakúra nyújtjuk, megszórjuk búzadarával és rárakjuk a tölteléket. ( túró, alma, meggy, őszibarack,mák stb) . Ráhajtjuk a két széléről atésztát és úgy tesszük a tepsire, hogy a hajtás alulra kerüljön. 4 db fér egy nagy gáztepsibe.A tetejét megkenjük olvasztott vajjal és előmelegített sütőben  "rózsaszínűre" sütjük. Kicsit hagyjuk hűlni úgy szebben lehet szeletelni. Tetejére porcukrot szitálunk.

 

 


2009.06.01. 13:53

Jugo süti

 

Tészta1: 25 dkg margarin, 30 dkg liszt, 2 tojás sárgája, kevés só, 5 evőkanál hideg víz. A hozzávalókat összegyúrjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap ketté osztjuk és az egyik lapot nagy gáztepsi hátán "rózsaszínűre" sütjük és félretesszük. A másik felét szintén nagy gáztepsibe rakjuk és erre jön a barna massza.Barna massza: 9 tojás sárgáját összekeverjük 30 dkg cukorral, 25 dkg darált dióval, 25 dkg reszelt étcsokival,és 1 cs sütőporral. A 9 tojás fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a barna masszához keverjük. Ráöntjük a tepsiben lévő nyers tésztára és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha megsült kihűtjük és rákenjük a krémet.Krém: 3/4 l tejben 2 cs vaníliás pudingot felfőzünk és kihűtjük. Közben 25 dkg margarint 25 dkg porcukorral és 2 cs. vaníliás cukorral habosra keverünk, majd jól elkeverjük a kihűlt pudingos krémmel. Rákenjük a tésztára, majd rátesszük az előzőleg megsütött lapot. Tetejére porcukrot szitálunk.

FONTOS!!! Csak másnap lehet szeletelni, mert különben törik a teteje. Nem egyszerű süti, de annyira finom és kiadós, érdemes rászánni az időt.


2009.05.31. 20:37

 

AMERIKAI PALACSINTA
 
 
 
Hozzávalók:
 
25dkg liszt
6 tojás
3dl tej
2kk sütőpor
Só a tojáshabba
 
 
 

A lisztet összekeverjük a tojássárgájával, a tejjel, és a sütőporral. Óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjehabot. Közepes lángon sütjük


2009.05.29. 14:50

Pehelykönnyú túróspite

Habosra keverünk 4tojássárgáját, 15dkg vajat,-margarint, 3dkg élesztőt kevés tejben megfuttatunk, 30dkg lisztel puha tésztát gyúrunk amit 2 részre osztunk,

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük az egyik lapot és erre megy a következő túrókrém:  -75dkg túrót simára keverünk 20dkg porcukorral, 2cs. vanílliacukorral, 4tojás felvert habjával, és 1kanál lisztel,

Rátesszük a kinyúlytott másik lapot és villával meg szurkáljuk.

HÁROM ÓRÁNÁTT kelesztjük. Előmelegített sütőben kb: 30perc alatt sül meg.

Jó étvágyat hozzá!

 


2009.05.24. 10:07

Citromos ribizli torta

4 cs. tejszínhabport 4 dl tejben habbá verünk , belekeverünk 4 evőkanál kristálycukrot és 1 nagy doboz tejfölt. Hozzáadjuk 3 citrom reszelt héját és levét.
Tortaformába rétegezzük először a babapiskótát, rá a habot, erre ismét habot, majd a babapiskótát. Megmosott, lecsepegtetett ribizlit szórhatunk a rétegek közé. Legfelül gazdagon megszórjuk ribizlivel.
Legalább fél napig várunk, hogy a piskóta megpuhuljon, ezután egy tálcára csúsztatjuk, a tetejét reszelt citromhéjjal, az oldalát szeletelt mandulával díszíthetjük.
Nagy melegben isteni finom, mert hideg és savanyú.
Tipp: bármilyen idény gyümölccsel készíthető. Én már tettem bele barackot, szőlőt, éppen ami termett.

2009.05.21. 15:32

RAFFAELLO GOLYÓK-másképp

2o dkg tejpor,25 dkg Ráma margarin,20 dkg cukor,20 dkg vaniliakrémmel töltött nápolyszelet.
A nápolyit szétmorzsoljuk,összedolgozzuk a többi hozzávalókkal,az igy kapott masszából kis golyókat formálunk,amit kókuszreszelékbe hempergetünk.A közepébe nyomhatunk mogyorószemet is.
 


2009.05.21. 15:10

FINOM BANÁNOS SÜTI

5 tojásfehérjét felverünk 10 dkg cukorral,5 kanál vizzel
5 tojássárgáját habosra kavarunk 10 dkg cukorral,5 kanál vizzel
A tojáshabot hozzákeverjük a sárgajához,majd hozzáadunk még 10 dkg daráltdiót,15 dkg lisztet és egy sütőport.Lassu tüznél sütjük,miután kihült kettévágjuk.
25 dkg vajat vagy margarint habosra kavarunk 15 dkg porcukorral,hozzáadunk egy vaniliapudingot,amit 4 dcl tejben megfőztünk és kihütöttünk.2-3 banánt villával jól összetörünk,és a krém tetejére helyezzük.
Az egyik lapra rákenjük a krémet,erre jön a szétnyomkodott banán,erre helyezzük a második lapot,amit bevonunk csokiglazurral.Érdemes 2 óranyira hütőbe tenni,hogy az izek összeérjenek.
 


2009.05.13. 13:57

szia andi tami 78 sport szelet receptet küldöm neked. sport szelet.  50 dkg liszt, 10dkg zsir, 25 dkg porcukor, 2 ev kanál kakaópor, 1 káv kanál szódabikarbona, 2 tojás, és annyi tej ,hogy  nyújtható tészta legyen. ebből 5 lapot sütünk.  Krém: 6 dl tej, 2 kanál cukor, 2 csomag vanilia izű pudingpor ezt sűrűre fözzük .    25 dkg rámát ,25 dkg porcukoral kikavarjuk.ezt a kihűlt pudingal összekeverjük . a lapokat megkenjük úgy,hogy a tetejére is jusson a krémből és erre csokoládét reszelünk.(sport csokit)


2009.05.07. 18:58

KINDER TEJSZELET

 

8 tojás, 20 dkg cukor, 6 evőkanál víz,  8 dkg olvasztott vaj vagy margarin, 30 dkg liszt, 4 dkg kakaópor, 1 csomag sütőpor, 1 kávéskanál mézessütemény-fűszerkeverék, zsiradék és liszt a tepsi kikenéséhez

Krém: 4-5 evőkanál cukor, 4-5 csomag vaníliás cukor, 3,75 dl tej, 3,75 dkg (1,5 csomag) zselatinpor, 8 dl Hullala tejszín

Máz: 25 dkg ét és tortabevonó,, 8 dkg vaj vagy margarin

 

A tojások sárgáját cukorral fehéredésig keverjük. 6 evőkanál vizet és a puha vajat hozzáadjuk, és pár percig tovább habosítjuk. A lisztet a kakaóporral és a fűszerkeverékkel elvegyítjük, majd a tojásos keverékhez adjuk. A fehérjéket kemény habbá felverjk, és óvatosan, kis adagokban a masszához keverjük. A massza felét kikent, lisztezett tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben közepes hőfokon 12-15 perc alatt megsütjük, majd a másik felét ugyanígy. Amíg a tészta hűl, a krémhez a kétféle cukrot a tejbe szórjuk, és kevergetve felforraljuk. A zselatint is belekeverjük, kis lángon a zselatin olvadásáig főzzük. Langyosra hűtjük, ezalatt a tejszínt kemény habbá verjük, és a langyos, zselatinos tejet belecsorgatjuk. Amíg a krém meg nem köt, rásimítjuk az egyik tésztára, tetejére illesztjük a másik lapot úgy, hogy egy kicsit bele is nyomkodjuk. A csokoládét a vajjal megolvasztjuk, és rásimítjuk a sütemény tetejére. Hideg helyre tesszük legalább 1,5-2 órára. Vízbe mártott késsel szeleteljük.

Sütés kb. 180 C-on

 

Nagyon finom, könnyen szeletelhető!

 


2009.04.18. 07:16

TIRAMISU,AHOGY ÉN SZOKTAM

 

Hozzávalók:
40 deka babapiskóta,
500 ml folyékony tejszín,
3 zacskó instant Capuccino-por.

A tejszínt felverem kemény habnak, beleszórom a capuccino porokat, tovább verem, jó kemény krémszerű lesz.
A babapiskótákat megmártom rumos kávéban, lerakom egymás mellé két sorban, a fele krémet rásimítom, mártogatom a többi piskótát, ráhelyezem a tetejére a kávés felükkel fölfelé. A maradék krémmel bevonom az egészet, díszítem kakaóval reszelt csokival ízlés szerint. Kis hűtés után szeletelhető, percek alatt kész.

 


2009.04.14. 18:02

Méteres kalács

Tészta: 4 db tojássárgáját 26 dkg cukorral habosra keverünk, majd hozzáadunk 1 dl étolajat és 1 dl melegvizet, 25 dkg lisztet és ¼ csomag sütőport, majd óvatosan beleforgatjuk a 4 db tojás keményre vert habját. Ezután a tésztát elfelezzük, s az egyik felébe 1 evőkanál kakaót keverünk. A fehér és a barna masszát külön-külön őzgerincformában kisütjük.

Közben elkészítjük a krémet: 20 dkg porcukrot 20 dkg vajjal habosra keverünk, s 2 evőkanál rumaromával ízesítjük. 2 dl tejben felfőzünk 1 csomag puncs pudingot, s miután kihűlt apránként belekeverjük a vajas krémet. (Ne a pudingot keverjük a krémhez, mert akkor darabos lesz a keverékünk!)

A kihűlt két rúd tésztát a „gerinceknél” felszeleteljük, majd a barna és fehér szeletkéket váltakozva a puncskrémmel összeragasztjuk egy hosszú rúddá, amelynek tetejére 6 evőkanál vízből, 15 dkg porcukorból és 4 evőkanál kakaóból mázat főzünk, s ezzel lekenjük. Amint a máz megszáradt ferdén szeleteljük fel, akkor szépen váltakoznak a színek.

Ui.: Régen lakodalmakban előszeretettel sütötték, mert kiadós és mutatós sütemény. Jó étvágyat hozzá!

          


2009.04.07. 13:23

Rafaelló golyók:

 

3 dl tej, 1 van. cukor, 5 e.k. cukor, 3 púpos e.k. liszt – Ezt sűrűre főzzük.

A langyos masszához 15 dkg kókuszt, 10 dkg margarint teszünk.

A kihűlt masszából golyókat formálunk, és a közepébe mogyorót vagy mandulát teszünk, kókuszreszelékben megforgatjuk. Hidegen nagyon fincsi!

Úgy néz ki, mint Andi túrógolyói.


2009.04.06. 13:42

Raffaello kocka

 

Fehér tészta: 5 tojásfehérje, 15 dkg  cukor, 15 dkg kókuszreszelék, 2 evőkanál rétesliszt, fél csomag sütőpor, fél citrom leve

Barna tészta: 5 tojásfehérje, 15 dkg cukor, 15 dkg darált dió, 3 evőkanál kakaó, 2 evőkanál rétesliszt, fél csomag sütőpor

Krémhez: 10 tojássárgája, 20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag vaníliaízű pudingpor, 3-3,5 dl tej, 25 dkg margarin

Díszítéshez: kókuszreszelék, koktélcseresznye

 

A fehér tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé beleszórjuk a cukrot is. A kókuszreszeléket a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, óvatosan a cukros habba forgatjuk, a citrom levét belefacsarjuk. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát egyenletesen belesimítjuk. 165 C-on 15 percig sütjük. A barna tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük,  a vége felé beleszórjuk a cukrot is. A diót a kakaóval, a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, és óvatosan belekeverjük a habba. 165 C-on 15 percig sütjük. A tojássárgáját a cukorral jól kikeverjük. Először a pudingport, azután a tejet adjuk hozzá, majd folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Hűlni hagyjuk, végül a margarint apránként beledolgozzuk. A krém nagyobb részét a kókuszos tésztára kenjük. Erre kerül a barna tészta, amelyet a maradék krémmel megkenünk. A tetejét kókuszreszelékkel hintjük meg, és minden szeletre 1-1 cseresznyét teszünk.

 


2009.04.06. 13:41

 

Lili kifli

 

20 dkg margarin, 20 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 20 dkg túró kevés só, lekvár, vaníliás porcukor

 

A margarint liszttel, amelyet előzőleg a sütőporral elkevertünk, a túróval és a sóval összegyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk, és háromszög alakú darabokra vágjuk. Az egyes darabokat lekvárral megkenjük, összecsavarjuk, majd kisütjük. A kész kifliket még melegen meghintjük vaníliás porcukorral.

Sütés kb. 180 C-on.

 

         

 


2009.03.31. 21:08
Shrek süti



Hozzávalók:
50 dkg darált keksz,
30 dkg porcukor,
25 dkg margarin,
1 cs. van. cukor,
tej (1,5- 2 dl),
kb. 10 dkg kókuszreszelék,
kakaópor (2-3 e.k.)
1 rumaroma, mandulaaroma
baracklekvár,

Elkészítés:
A kekszet, a cukrot, a van. cukrot, a margarint tejjel összedolgozzuk. (A kókuszgolyó tésztájánál kicsit szárazabb tésztát kell hogy kapjunk) Kétfelé vesszük a tésztát, az egyik felébe belekeverjük a kakaóport, a rumaromát és kókuszreszeléket. A másik részbe belekeverünk annyi mandulaaromát, hogy szép zöld színe legyen és az íze is jó mandulás/marcipános ízű legyen.(Ez függ az aromától, valamelyikből elég egy fél üvegcsével is, de van amelyikből egy egésszel bele kell tenni. Az aroma általában kicsit felhígítja a tésztának ezt a felét, ezért kevertem hozzá még egy kis darált diót. )Egy tepsi aljára kókuszreszeléket szórunk vékonyan (még jobb, ha folpack-ot teszünk bele), belenyomkodjuk a kakaós-kókuszos tésztát, vékonyan megkenjük baracklekvárral, rányomkodjuk a mandulás tésztát és bevonjuk tortabevonóval(csoki+olaj). Egy pár órára érdemes hűtőbe tenni, hogy a tészta kicsit keményebb legyen, mert úgy könnyebben és szebben lehet szeletelni.

 

(Én a kakaóport, és a rumaromát kihagytam belőle, hogy ne legyen annyira Sport szeletes. A baracklekvár viszont azért nem került bele, mert elfelejtettem. Na, de így is gyorsan fogyott...)

 

 


2009.03.23. 14:24

TIRAMISU (Mascarpone nélkül)

Hozzávalók:

1 cs. Gála főzés nélküli vaníliás pudingpor                             + 5dl tej

1-2 cs. Tejszínhab por ( amennyi 3dl tejhez kell )                   + 3dl tej

1 cs. Babapiskóta

1 adag kávé ( kb. 2-4 személynyi )

1 rumaroma

1 natúr vajkrém

 

Elkészítés:

A pudingot és a tejszínhabport a leírásuk szerint elkészítjük, ezeket összekavarjuk, hozzáadjuk a vajkrémet és a fele rumot. Kikavarjuk habverővel.

 

A kávét kb. ugyanannyi tejjel és a másik fél rummal összeöntjük.

 

Egy jénaiba vagy tálba egy sor krémet teszünk ( kb. ujjnyit ), aztán egy sor babapiskótát, amit összetördelve megmártottunk a kávés-rumos tejbe. Utána még egy sor krém, még egy sor piskóta következik, majd krémmel fedjük. Tehetünk bele mazsolát is. Tetejét kakaóporral és/vagy őrölt kávéval megszórjuk, majd hűtés után jóízűen fogyasztjuk.


[127-108] [107-88] [87-68] [67-48] [47-28] [27-8] [7-1]

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa