♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Sütemény receptek
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
[127-108] [107-88] [87-68] [67-48] [47-28] [27-8] [7-1]

2010.09.19. 19:44

  Homárfarok


500g liszt,10g só,1.75dl víz,10g mézből kemény tésztát gyúrunk,2 órát hűtőbe tesszük. Vágjuk fel a tésztát és tésztagéppel sodorjuk vékonyra,majd 150g zsírt megolvasztunk és ezzel alaposan megkenjük,a megkent tésztát szorosan feltekerjük és 2 órát hűtjük. Vágjuk fel a tekercseket 1 cm-es szeletekre. Nyomjuk be a szeletek közepét és formáljunk tölcséreket. A tölcséreket képviselőfánk tésztával  töltsük meg,majd 160 fokos sütőben süssük 30 percig,de a sütő ajtót na nyissuk ki.  Fánk tészta:500g víz 250g liszt 120g vaj és 6 tojás, a vizet a vajat felforraljuk ,ha forr hozzá adjuk a lisztet és simára keverjük. Ha kihűlt bele keverjük a tojásokat egyenként .A kisült tésztát krémmel töltjük. Krém:0.5l tejből ,20dkg cukorból ,1 cs vanília pudingból krémet főzünk. Ha kihűlt 0.5 l felvert tejszínt keverünk hozzá és hosszú csöves habzsákba tesszük és ezzel töltjük meg. Porcukorral meghintve tálaljuk.

           


2010.08.29. 01:24

KARAMELL PUDING

Hozzavalok a karamell sziruphoz:

-30 dkg cukor

-3 dl viz

A cukrot karamellizaljuk egy labosban es amikor halvany barna, hozzaontjuk a vizet. De  ovatosan tegyuk, mert a karamell nagyon forro!  Allando kevergetes mellett suru szirupot fozunk belole. Ezzel a sziruppal kikenjuk egy kuglof forma belsejet.

Hozzavalok a pudinghoz:

-4 dl cukrozott suritett tej

-4 dl tej

5 tojas

Ezeket a hozzavalokat alaposan osszeturmixoljuk es a karamellel kikent kuglof formaba ontjuk. Egy magasfalu tepsibe vizet ontunk, ebbe helyezzuk a kuglof format es tesszuk oket egyutt  a sutobe. 180 fokra elomelegitett sutoben 1 -1.5 oran at sutjuk.Nem kell , hogy a teteje aranybarna legyen. Ha megis barnulni kezd, fedjuk le a tetejet alufoliaval. Amikor megsul a puding kozepe folyosnak tunik. Nem kell megijedni , ilyennek kell legyen. Hutobe tesszuk 6-8 orara, es csak ezutan boritjuk ki a formabol. Szepen szeletelheto lesz.

Ez a recept egy Brazil recept. Eredeti neve:  Pudim de Leite. A receptet egy brazil ismerosomtol kaptam es keszitettem el.Konnyen elkeszitheto es finom desszert.


2010.08.24. 11:44

Namír szelet

Hozzávalók:

Tésztához:
4 tojás,1dl hideg kávé,30dkg porcukor,10dkg darált dió,20dkg liszt,1 csg sütőpor, vaj a tepsi kikenéséhez.

Krémhez:
4dl tej,1 vaníliás puding,3 tojássárga,25dkg margarin,25dkg porcukor,

Tetejére:
15dkg margarin,2evk kakaó

Elkészítés: A tésztához a tojássárgákat a hideg kávéval és a porcukorral habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet,darált diót,sütőport,és a tojásfehérjékből felvert habot. Kikent lisztezett tepsibe,előmelegített sütőben 160fokon 25 perc alatt kész.
A krémhez a tejet hidegen elkeverjük a pudingporral és a tojások sárgájával,majd sűrűre főzzük. Amíg hül a margarint és a porcukrot kikeverjük. Hozzáadjuk a hideg krémhez majd habosra kavarjuk.Rákenjük a hideg tésztára.
A 15dkg margarint kikeverjük a kakaóval és mázként rásimítjuk a krém tetejére.

 


2010.08.14. 18:34

Nutella házilag                             
Hozzávalók:
9 dkg porcukor
10 dkg őrölt mogyoró
10 dkg jó minőségű étcsoki
7 dkg vaj
1 dl sűrített tej ( nem a cukrozott,tubusos, hanem a "folyós"), üveges vagy dobozos változat kell
Egy tálban elkeverem az őrölt mogyorót a porcukorral.
Közben kicsit meglágyítjuk mikróban a vajat.
A csokoládét vagy gőz fölött, vagy szintén a mikróban olvasztjuk meg. .
Ha már egynemű és keverhető a csoki, hozzáadjuk a lágy vajat és szépen elkeverjuk, majd a cukros mogyoróhoz öntjuk a felmelegített sűrített tejjel egyetemben.
Addig keverjuk, amíg teljesen krémszerű lesz.
Ez  nem tart soká, pillanatok alatt lágy és krémes keveréket kapunk.
Csatos üvegbe töltjük éa hűtőben tároljuk.


2010.08.12. 09:54

Vendégváró /Asztória/

Hv: 1 lap 25 dgk liszt, 10 dkg cukor, 5 dkg margarin, 1 tk. szódabikabóna, 1púpos

                 kanál kakaópor, kevés tej az összeállításhoz.

       2. lap  6 tojásból piskóta

krém: 1/2 liter tej, 5 kanál liszt, 2 cs. vaníliás cukor vagy vanília  aroma/én aromát

            szoktam tenni/

           

Elkészítés:

Az 1 lap hozzávalóiból két lapot sütni.

A   2 lap piskótát sütni a szokásos módon

A krémet megfőzni ha kihűlt a vajkrémmel összekeverni.

Összeállítás:

Alsó lap kakaós majd jól megkenni rummal és a krém felét rákenni majd a piskótát ráhelyezni és a maradék krémmel megkenni. Tetejére a másik kakaós lapot teni és azt is megkenni rummal, majd jól megszórni porcukorral. Díszítheted fantáziád szerint rámából készített kis rózsákkal vagy tejszinnel bár én nem szoktam, ígyis finom. Másnap szeletelni.

 


2010.08.12. 08:49

Csacsifül

Hv. 50 dkg liszt, 30 dkg zsír, 2 dkg élesztő,  1. 5 dl tejföl, 1 ek. porcukor, pici só,

      darált dió és lekvár a töltéshez.

-a zsírt habosra kikeverni majd belemorzsolni a lisztet, a felfuttatott élesztőt, tejfölt és a cukrot. jól összedolgozni és egy éjszakát hűtőbe tenni. Másnap 1/2 cm vastagra nyújtjuk és a kerek ravioli formával szaggatjuk megtöltjük a dióval és lekvárral félbe hajtjuk és kisütjük. Ha kisűlt még melegen porcukorral megszórjuk. Ha nincs ravioli forma egy nagy fánk kiszúróval is lehet szaggatni, félbe hajtani majd a széleit villával lenyomkodni. gesztenye töltelékkel is nagyon finom.

 

Simi szelet

Hv. 50 dkg liszt, 15 dkg zsír, 10 dkg cukor, 1 tojás sárgája, 1 csom. sütőpor, kevés

       tej az összeállításhoz.  3 lapot sütni tepsi hátulján.

Krém. 5 kanál liszt. 3 ek. cukor, 1/2 liter tej.

            1 rama, 30 dkg porcukor, citrom leve és héja, 5 dkg kakaó, rumaroma.

a tészta hozzávalóiból 3 egyforma lapot sütünk, amíg sül a tészta elkészítjük a krémet, a lisztből cukorból és tejből sűrű krémet főzünk és amíg hűl addig a ramát a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt krémmel összevegyítjük, majd ketté osztjuk. Egyik felébe a citrom levét és héját tesszük, a másikba a kakaót és rumaromát. Ha ez megvan megtöltjük a lapokat. Alsó lapra a kakaós krém kerül, majd lap és a citromos krém jön, majd újból lap.Tetejére csokimázt teszünk hütőben tároljuk.


2010.08.10. 14:45

Túrós kuglóf

Hozzávalók

a tésztához:

-25 dkg tehéntúró

-25 dkg finomliszt

-1 csomag sütőpor

-25 dkg sütőmargarin

-15 dkg kristálycukor

-2 csomag vaníliás cukor

-2 tojás

 

a forma kikenéséhez:

-sütőmargarin

-kb. 2 evőkanál finomliszt

 

Elkészítés

A túrót kissé megtörjük. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk. A puha margarinnt először magában , majd a kétféle cukorral keverjük habosra. A tojásokat egyesével beledolgozzuk, azután a túrót és a lisztet is hozzáadjuk.

A masszát margarinnal kikent, belisztezett kuglófformába simítjuk, és előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal kb.. 50 perc alatt megsütjük Elkészültét beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük. Csak akkor borítjuk tálra a formából, amikor már kihűlt.

 

A kuglóf masszájába keverhetünk mazsolát, reszelt citrom- illetve narancshéjat.

 


2010.08.03. 14:25

AFONYAS SAJT TORTA

Hozzavalok: 15 dkg daralt keksz, 2 evokanal barna cukor, 5 dkg vaj, v. margarin felolvasztva

Ezeket a hozzavalokat osszekeverjuk es egy 24 cm-es torta forma aljara es oldalara nyomkodjuk kanal segitsegevel.

Toltelekhez: 50 dkg kremsajt (Mascarpone, Philadelphia), 3 evokanal tejfol, 10 dkg cukor, 2 egesz tojas, 1 teaskanal citrom leve, 3 evokanal kukorica kemenyito, vagy 5 evokanal liszt

Egy keverotalban mixerrel keverd simara a kremsajtot a tejfollel, majd add hozza a cukrot, tojasokat ,lisztet es a citrom levet.Ezt a masszat ovatosan beleontjuk a torta formaba  a kekszmorzsa tetejere.180 fokra elomelegitett sutoben 30-40 percig sutjuk. Nem kell, hogy a teteje aranybarna legyen.Mert ha tulsutod, berepedezik a torta teteje.A torta formaban hagyjuk kihulni.

Ontethez: 20 dkg afonya, 5 dkg cukor, 3 evokanal mez, 3 evokanal citrom le

A gyumolcsot a tobbi hozzavaloval egyutt  forrald fel es takarek langon fozd meg tovabbi 7-10 percig. Kozben nem igen szabad kevergetni, mert az afonya szemek osszetornek.

Ezt az ontetet csorgatjuk a kihult sajt torta tetejere. En egy ejszakara hutobe tettem pihenni, igy finomabb masnap a suti.

(Afonya heleytt ribizlivel is keszitheted)


2010.07.12. 16:04

Salzburgi galuska  hozzávalók 2 főre :
2 tojássárga ,1 ek liszt , csipet só ,1 cs vanílias cukor ,2 tojásfehérje ,1 ek cukor.
Forma kenéséhez  : vaj
Szóráshoz: : 1 ek porcukor
Elkészítés :
 A sütőt előmelegítjük. Egy hőálló tálat kivajazunk.
 A tojássárgákat elkavarjuk a liszttel, sóval és a       vaníliás cukorral.
 A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként a  cukrot is hozzáadjuk, és tovább verjük még kb. 1 percig. 1 evőkanállal a tojásfehérje-habból elkeverünk a tojássárgás masszával, majd a tojássárgás masszát óvatosan a tojásfehérje-habhoz keverjük.
 A hőálló tálba a masszából 4 halmocskát rakunk. Betoljuk a sütőbe, és 10 percig sütjük. Akkor jó, ha a külseje barna, de a belseje még lágy.
  A galuskákat megszórjuk porcukorral, és azonnal tálaljuk.
sütési hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés
-----------------------------------------------------
Pesti kókuszos krémes :
Hozzávalók a tésztához:
 30 dkg liszt, 2 ek kakaópor, 15 dkg margarin, 1 cs sütőpor, 15 dkg porcukor, 1 tojás, pici tejföl
Hozzávalók a fehér krémhez:
  6 tojás fehérje, 10 dkg porcukor, 25 dkg
   kókuszreszelék
Hozzávalók a sárga krémhez:
   6 tojás sárgája, 3 ek liszt, 3 dl tej, 25 dkg   margarin (vagy vaj), 15 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor.
Elkészítés :
A tészta hozzávalóit összemorzsoljuk, pici tejföllel ruganyos tésztát gyúrunk belőle. Két részre osztjuk, és az egyik felét belenyújtjuk a tepsibe.
A fehér krémhez a tojások fehérjéből kemény habot verünk a porcukorral.
Belekeverjük a kókuszreszeléket, amit rákenünk a tepsire rakott tésztára.
Kinyújtjuk a tészta másik felét, rátesszük a kókuszos krémre, és előmelegített sütőben kisütjük.
A sárga krémhez a tojásból, cukorból, lisztből, és a tejből sűrű krémet főzünk.
A margarint kikeverjük a cukrokkal, majd hozzákeverjük a kihűlt tojáskrémhez.
Az egész krémet rákenjük a kihűlt süteményre.
A krémest csokoládémázzal öntjük le.
-----------------------------------------------------
Kókuszos sütemény (bögrés) :
Hozzávalók:   
4 tojás
6 evőkanál vaj , vagy olaj
1 1/2 bögre liszt (mindegy mekkora, csak végig ebben kell mérni a hozzávalókat!)
1 1/4 bögre tej
3/4 bögre cukor
1 kiskanál vaníliaaroma
1 bögre kókuszreszelék
Elkészítés:   
A hozzávalókat tálba rakjuk, majd kézimixerrel néhány perc alatt összedolgozzuk.
 A masszát vajjal kikent, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt, olajjal kikent tepsibe öntjük, majd 175 fokos sütőben, megsütjük.
Elkészítési idő:    45 perc
-----------------------------------------------------
Túrós felfújt
Hozzávalók
 12 dkg liszt , 2 egész tojás , 1 csipet só , 1 k.k  szódabikarbóna , 25 dkg túró .
Elkészítés
A hozzávalókat jól összekeverjük. Forró olajban, vagy zsírban  tűpróbáig sütjük. Tálalás előtt porcukorral és vaníliás cukorral megszórjuk.
elkészítés:30 perc,
sütési idő:tűpróbáig sütjük
-----------------------------------------------------
Gyors kókuszos süti
Hozzávalók:
 30 dkg cukor, 1 tojás, 2 tejföl, 20 dkg rétesliszt,
 5 dkg kókuszreszelék,  fél csomag sütőpor
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük, kis tepsiben sütjük. Ha a tészta kihűlt, tetejére csokimázat kenünk, és megszórjuk még kókuszreszelékkel.
-----------------------------------------------------

 


2010.07.04. 09:13

 Kekszes gesztenyés szelet

Hozzávalók:

Alsó szint:háztartási keksz,kevés tej,vaníliás cukor

Második szint:1cs. gesztenye massza,20 dkg margarin,1 rumaroma

Harmadik szint:1 cs. vaníliás puding,20 dkg margarin

Felső szint:1 cs. habpor,kevés tej, kakaopór

Elkészítés:egy jénai tálba belerakosgatjuk a kekszeket,majd meglocsoljuk kevés vaníliás cukros tejjel. Ezután a gesztenye masszát kikeverjük a margarinnal és a rumaromával,majd rákenjük a kekszes rétegre. Megcsináljuk a vanília pudingot,majd miután kihűlt hozzákeverjük a margarint és rákenjük a gesztenyés krémre. A tetejére a habporból kevés tejjel habot készítünk habverő segítségével és ezt rákenjük a az egész süti tetejére. Kakaopóral díszítjük.

Nagyon szép réteges sütemény,és finom


2010.07.03. 22:30

Borzas lepény

Hozzávalók
a tésztához: 2 tojás, 10 dkg vaj, 12 dkg cukor, 2,5 dl langyos tej, 40 dkg liszt, 1 csomag sütőpor
a morzsához: 5 dkg vaj, 10 dkg liszt, 5 dkg cukor

A tojást, a vajat és a cukrot összekeverjük és felöntjük a tejjel, majd a liszt és a sütőpor keverékét is hozzáadjuk. A tésztát a kivajazott tepsibe rakjuk, majd a mozsához való vajat, cukrot és lisztet morzsásra keverjük és a tésztára szórjuk, és 25 percig sütjük.

Nagyon egyszerű és finom


2010.06.29. 20:50

Gertrúd szelet

6 tojás fehérjét 20 dkg porcukorral habbá verünk és a 6 tojássárgáját egyenként hozzáadjuk. Utána 1 vaníliás cukrot, 1 sütöport és 4 csomag pudingport ( eper vagy málna) keverünk bele. Elömelegített sütöben megsütjük.

Krém: 20 dkg vajat 25 dkg porcukorral simára keverünk, majd 4 tojássárgáját és 3 evökanál daralisztet 3 dcl tejben  keményre fözünk. Ha kihült fél dcl rumot adunk hozzá. Ezt összereverjük  és a kihült tésztára kenjük.  A 4 tojás fehérjéböl és 25 dkg cukorbol göz felett kemény habot verünk és a krém tetejére kenjük. Díszíthetjük csokival.  Isteni finom sütemény.


2010.06.25. 18:37

Lehetetlen süti:
Hozzávalók
4 tojás,12,5 dkg. margarin,1 pohár cukor,1 pohár liszt,2 pohár kókuszreszelé,1 pohár tej,1 kk
sütőpor,1 vaníliás cukor
 A tepsi kikenéséhez
zsír vagy sütőmargarin,liszt
Elkészítés
Kikeverjük a tojásokat a cukrokkal, és a margarinnal habosra, beletesszük a többi hozzávalót felváltva, amiből egy palacsintaszerű masszát kapunk. Kisebb tepsibe öntjük, és meleg sütőben kb. 40 percig sütjük,
közepes lángon, addig amíg aranybarna lesz a széle. A kókusz elválasztódik, így egy krémes jellegű sütit kapunk.


2010.06.25. 18:31

Tocsogós juharszirupos süti :         .
Hozzávalók:
A tésztához:
 1,25 dl lágy vaj, 2,5 dl barnacukor (de ha nincs, jó a fehér is), 2 tojás,5 ml vanília-esszencia (vagy ha nincs, jó a vaníliás cukor is vagy a vaníliarúd kikapart belseje), 5 dl liszt,15 ml sütőpor (nem megijedni, soknak tűnik, de ennyi), 3,3 dl tej
 A sziruphoz:
3,75 dl juharszirup, 3,75 dl barnacukor,  3,75 dl krémtejszín (35%-os), 80 ml vaj
Elkészítés:
A tésztához a cukrot, a 2 tojást a lágy vajjal és a vaníliával robotgéppel habosra verjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport, és a lágy krémbe kanalazzuk, folyamatosan keverve a gép 1-es fokozatán. Nem szükséges fakanállal. Viszonylag kemény állagot kapunk, de mindezek után öntjük hozzá a tejet, és lágy, egynemű tésztává keverjük a géppel. Majd egy közepes tepsit kivajazunk-belisztezünk, és ebbe beleöntjük a tésztát.
A szirupot minden hozzávalóját beleöntünk egy lábosba, folyamatosan keverve felforraljuk, és 2-3 percig forraljuk, főzzük. Addig előmelegítjük a sütőt, 160 fokra (légkeverés nélkül). Ha kész a szirup, melegen a tésztára öntjük, és betoljuk a sütőbe. 35 perc után nézzünk egy tűpróbát, nekem még szükséges volt 10 perc, tehát 45 perc kell szerintem hozzá, mert a tésza lágy és a szirup is folyós. Szépen fel fog jönni, teljesen a tepsi tetejéig.
Ha kész, kivesszük a sütőből. Ne lepődjetek meg, mert mozogni fog az egész, ugyanis amikor hűlés után felvágjátok, látni fogjátok, hogy a sűrű szirup az alján lesz. Tálalásnál ezt a felszeletelt tésztára kell kanalazni.


2010.06.03. 13:44

Brownie !

Tészta :

22 dkg. Margarint  2 dl. vizzel felforralom.  Közben 40 dkg. cukrott , 25 dkg. lisztett , 4 evőkanál kakaóport, 1 cs sütőport jól elkeverek. A forró vizes margarint a liszthez keverem . Mikor jól összekevertem hozzákeverek 2 db. tojást , és 1 kis doboz  natur joghurtott is belekeverek.  Ezt  a masszát  sütőpapirral kibélelt tepsibe  teszem. 180 fokos előmelegített  sűtöben  kb 20 percig  sütöm.  Akkor jó  ha a teteje  fényes  és ha beleszúrok egy fogpiszkálót még egy kicsit ráragad a tészta.  Ekkor kiveszem a sütőből.

Krém a tatejére :

12 dkg. margarin, 4 evőkanál kakaópor, 1 kisdoboz natur joghurt, 2 dl. kristálycukor, én szoktam még egy  tortabevonót is belerekni. ezeket felteszem melegedni és addig melegítem míg minden elolvad benne, ekkor  a süti  tetejére  öntöm . Ha kihült már lehet is fogyasztani.

Jó étvágyat hozzá !!!!!!!

Nagyon finom probáljátok ki  !

Üdv  Annamari !


2010.06.02. 13:04

 vastag túrós                                                                                                                                     hozzávalók: 30 dkg liszt,1 sütőpor, 10 dkg porcukor, 10 dkg ráma, 2 egész tojás.             ezeket összegyúrom és két lapban sütőlemezen megsütöm.Nem kell megijedni ha kemény, mert másnapra vajpuha lesz!

Krém:1/2 kg túrót 20 dkg porcukorral,2 csomag vaniliacukorral elkeverünk, beleteszünk 1 citrom reszelt héját és pár cseppet  a levéből is.Lehet hozzáadni még egy kevés rumaromát is.Közben 1/2 liter Hullalát kemény habbá verjük és a túrókrémhez keverjük. Ha jól összekavartuk, a két lap közé tesszük.Másnap gyönyörüen szeletelhető,puha és finom sütit tehetünk az asztalra!

Próbáljátok ki! Üdv: Sziszi


2010.05.31. 16:56

Zselés sütemény:

1.réteg:3 tojásfehérje habnak.Sárgáját 6 ek porcukorral és 2 cs.vaníliáscukorral kikeverjük.2 dl langyos vizet és 2,5 ek.zseletint megfőzünk.Ezt mind összekeverjük,és a tepsi v.tortaforma aljára símítjuk.

2.réteg:Ugyanaz,mint az első,csak 2 ek.kakaóport keverünk hozzá.

3.réteg:3 pohár tejföl vagy JOGHURT,6 ek. porcukor,2 cs. van.cukor.Ezeket összekeverjük.2,5 ek.zselatint 1,5 dl langyos vízben megfőzünk.Az egészet összekeverjük,és az előző rétegre öntjük.

4.réteg:Valamilyen gyümölcskocsonya.

Hozzávalók összesen:6 tojás,18 ek.porcukor,6 cs vaníliáscukor,7,5 ek zselatin,2 ek.kakaópor,3 tejföl vagy JOGHURT,gyümölcskocsonya.

 


2010.05.31. 08:53

 Zabpelyhes keksz

Hozzávalók:

  • 7 és1/2 dkg zabpehely
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 15 dkg barnacukor (kristálycukorból kb. 10 dkg)
  • 1/2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 15 dkg vaj
  • 2 evőkanál méz
  • 1/2 vaníliarúd (vaníliás cukorból 1 csomag)
  • 4 evőkanál tej

Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gáz 4) és sütőpapírral kibélelünk 2 tepsit. Egy tálban összekeverjük a "száraz" hozzávalókat. Ezután takaréklángon, kevergetve folyósra olvasztjuk a vajat a mézzel és a van.rúd kikapargatott belsejével. Aztán ráöntjük a zabpelyhes lisztkeverékre + rálöttyintjük a tejet is. Fakanállal összekeverjük, hogy jó sűrű tésztát kapjunk. 

A tésztából gombócokat gyúrunk, nedves ujjunkkal ellapítjuk. (Sütés közben elterül, ezért viszonylag nagy távolságra tegyük egymástól.)

Kb. 12-13 perc alatt aranybarnára sütjük.

A sütiket hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt kiszednénk a tepsiből!

Önmagukban is finomak, de egy pohár joghurttal és néhány gerezd almával kiváló uzsonna gyerekeknek.

Ha diónyi gombócokból készíted, akkor kb. 35-40 db lesz belőle.


2010.05.27. 16:53

Mákos őzgerinc eperpudinggal

Hozzávalók:

 

  • A tésztához:
  • 3 tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg őrölt mák
  • 16 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1,25 dl tejföl
  • 12,5 dkg olvasztott margarin
  • A forma kikenéséhez:
  • margarin
  • zsemlemorzsa
  • A krémhez:
  • 1 csomag főznivaló eperpuding
  • 5 dl tej
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • A tetejére:
  • 10 dkg étcsoki
  • 2 evőkanál olaj

 

Elkészítés

A tésztához a tojást a cukorral meg a vaníliáscukorral 3-4 perc alatt fehéredésig keverjük. A mákot a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, a cukros tojáshoz keverjük a tejföllel és az olvasztott vajjal együtt. Kivajazott, morzsával beszórt őzgerincformába töltjük, majd előmelegített sütőben (180 fok, légkeveréses 165 fok) kb. 40 percig sütjük. A pudingporból a tejjel és a cukorral, kevergetve sűrű pudingot főzünk. Ha a tészta kihűlt, kb. ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd 1-1 evőkanálnyi meleg pudinggal összeragasztjuk a szeleteket. A megolvasztott - és kevés olajjal elkevert - csokoládéval a sütit bevonjuk. Hűtőszekrénybe tesszük. Végül kissé ferdén - így lesz csíkos - fölszeleteljük.


2010.05.14. 09:59

HÓLABDA

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 40 dkg porcukor
  • 8 evőkanál forró víz
  • 8 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaó
  • A krémhez:
  • 1/2 l tej
  • 5 evőkanál liszt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • kókuszreszelék

Elkészítés:

A porcukrot kikavarjuk a forró vízzel, egyenként hozzáadva a tojások sárgáját. A liszttel elkeverjük a sütőport és a kakaót, majd a cukros masszához adjuk, végül óvatosan beleforgatom a tojásfehérjékből vert habot. Zsírozott tepsibe simítjuk, és mint a piskótát, tűpróbáig sütjük.
Krém: A tejből és lisztből pépet főzünk, kihűtjük, majd hozzáadjuk a porcukorral habosra kavart vajat. A tésztát két lapba vágjuk, majd egy fánkszúróval korongokat szúrunk belőle. Kettőt-kettőt a krémmel összeragasztunk, majd bevonjuk a krémmel, és kókuszreszelékbe forgatjuk.

Megjegyzés:

Kókusz csak az oldalán legyen. Kissé időigényes, de nagyon mutatós és finom sütemény.

Saját képet nem tudtam feltölteni valamiért, a süti így néz ki:


www.mindmegette.hu/galeria/511/recept-galeria


[127-108] [107-88] [87-68] [67-48] [47-28] [27-8] [7-1]

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa