♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Csirkemell őzgerincformában sütve

 

Csirkemell őzgerincformában sütve

 

Hozzávalók: 80 dkg csirkemell, 20 dkg bacon szalonna, 15  dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyem ízlés szerint, 4 evőkanál tejföl, 3 evőkanál liszt, 2 tojás

Elkészítés :

A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg  reszelt sajttal masszává keverjük. A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához adjuk.

( Ha a húst rendesen előre besóztuk, és hagytuk állni is akkor a masszába már ne igen tegyünk sót )

Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat,  kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe. Amikor megsült késsel a széleit "mozgassuk" meg, és így könnyebben kifordítható a formából a sütőpapíros tepsire. Egy kis szín eléréséig pirítsuk a szalonnát a tetején.

Az őzgerincforma mérete : 32 cm hosszúságú és 11 cm széles. A leírt mennyiség ehhez a formához tökéletes.

 Készítése képekben : 

 

 

366 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2012.02.11. 19:55
bmona

Sziasztok!


Kedves Andi!

Még nem sütöttem vagy főztem az oldaladról, mert eddig csalódtam az internetes receptekben.De most ezt megcsináltam vacsira.Hát, tényleg nagyon finom volt.Azt hiszem rendszeresen benézek maj egy-egy receptért.

Amit már most  kinéztem az a mákos guba torta, ínycsiklandó.

Gratulálok az oldalhoz!Sok sikert!!! Mónika

Szia! Köszi a dicséretet, sok sikert a receptek kipróbálásához! Üdv, Andi

 

2012.02.10. 11:43
kellekes

Sziasztok

Kérdésem lenne, hogy petrezselyem kell bele vagy csak a levele?

Bár a képeken nem látszik, hogy levél lenne benne. (bárki válaszolhat aki tudja )

Köszönöm

Ui.: Egyébként az oldal nagyon tetszik a receptekhez a hozzávalók jól vannak megadva arányosak.

Szia! Apróra vágott petrezselyem levél kell bele, de ilyenkor jó a szárított is. Üdv, Andi

 

2012.02.09. 19:21
anyeszka26

Nagyon finom és egyszerű étel!Köszi!

 

2012.02.04. 16:25
Owen-Cica

Sziasztok!

1*ű és nagyon fincsi!!!

Köszi az ötletet, mert már nem tudtam, h mit készítsek  de ilyet majd csinálok máskor is!!! Sőt terjesztem ezen oldal hírét, mert szuper!!!

Főleg a mostani hófúvásban, jól esik vmi fincsit enni!!! 

2012.01.28. 15:49
BosziCat

Szia !!!    Tényleg nagyon finom !!!  Igaz én még a hús fűszerezését fokhagyma porral kibővítettem !!!   Aki szereti a fokhagymát ne sajnálja belőle !!!    További  sok sikert és jó recepteket kívánok  !!!   Üdv   Kata

2011.12.06. 15:53
Mocorgó

Sziasztok! Ezt a finomságot lehet forrón is szeletelni, csak eszméletlen éles kés kell hozzá, vágás közben nagyon ügyelni kell és kicsit nyomni a vágandó szeletet. Tény, hogy hültebben könnyebben lehet szeletelni. Én ezt a receptet másodszor már sokkal bátrabban fűszereztem, harmadszor pedig párolt zöldséget is raktam bele. Valóban számtalan variációja van, csak bátran kell bánni a hozzáadásokkal! Ez tényleg egy fantasztikus recept! Minden elismerésem Andi! Üdv. Hné Marika  

2011.11.20. 16:09
fagyongy67

Szia Andi!

Régóta sütögetek az oldaladról, mindig , minden nagyon jól sikerült. Ma kipróbáltam ezt a csirkét is, és ugyanilyen szép lett, és nagyon finom, mindnekinek ízlett. Életem első sikeres beiglijét pedig tavaly karácsonykor sütöttem, természetesen innen, a Te receptjeid közül,amit idén ismét megcsinálok :-)  Köszi a sok finomságot és jó tanácsot. Üdv: S.Ágnes

2011.11.11. 12:03
Moira

Szia Andi!

Pár napja ajánlotta az oldalt egy barátnőm.

Ez a recept egyből szemet szúrt, tegnap meg is csináltam, és nagy sikert aratott, kedvence lett a kiscsaládnak. 

Örülök, hogy végre ráakadtam egy olyan oldalra, ahol a receptek a valóságnak megfelelnek, nem idő, energia és pénz kidobás!

Üdv!

2011.10.24. 18:33
kincsem212

kincsem 212: Tegnap elkészítettem és nem csalódtam:) nagyon finom lett, a páromnak is ízlett. Nagyon finom hidegen is, ezért a szilveszteri hidegtálra is rákerül majd! Köszönöm a nagyszerű receptet!Ajánlom mindenkinek mert tényleg finom!

2011.10.23. 11:39
kincsem212

Ez nagyon jól néz ki, ma kipróbálom mindenképpen!

2011.10.09. 22:37
tunde0318

Szia Andi!

A családom nem nagyon szereti a csirke mellet mert nagyon száraz hús,  keresni kezdtem a neten, ekkor rátaláltam a Te receptedre és gondoltam kipróbálom. Nagyon nagy sikere lett :) a lányaim még vacsorára is ezt kértek sőtt azt mondták a karácsonyi vacsorára is ezt csináljak.  Még egyszer köszönöm.

Üdv. Tünde

 

2011.10.09. 13:55
mary94

Szia Andi! 

Nagyon jó a recepted,megsütöttem a párom szülinapjára,csak a hust befűszereztem mézes mustáros fűszersóval előző este, és egykis füstölt sajtot adtam hozzá.

 

Isteni köszönjük 

Mariann

2011.10.03. 15:48
Kiss--Anett

Szia Andi!

Kislányom lisztérzékeny, ezért liszt helyett burgonyakeményítőt használtam. Kipróbálásra érdemes, mert lett egy kicsit krumplis íze is. 

Szuper, gyors, könnyen variálható recept! Köszi érte!

Anett

 

2011.09.01. 20:14
csibera

Szia Andi.

A csirke mell íze isteni lett de nem tudom én rontottam -e el valamit, nem lehet szépen szeletelni csak ha teljesen kihűlt.Mi lehet az oka?

Szia, tűz forrón egyik ételt sem lehet szépen szeletelni, így ezt sem de, ha a formából kiötve hagyod állni egy 10 - 15 percet akkor már lehet szeletelni. Üdv, Andi

2011.06.28. 20:54
Editkeditke

Drága Andi!

Ez annyira finom....nagyon köszi!!!!

Minden receptet nagyon szeretek :)

Köszi mindent!

Szép napokat mindenkinek :)

2011.05.21. 23:27
marcsika1964

Elkészítettem,Isteni finom lettNagyon gyorsan elfogyott,a válogatos fiamnak is ízlett,köszi Andi

2011.05.07. 12:57
Dzsilda71

Ez e recept lett a kisfiam kedvence. Azt mondta, hogy vegyem fel arra a listára amiket szoktam csinálni.

2011.05.03. 20:30
Miruss

kedves Andi,

nagyimnak 3 hét múlva lesz a szülinapja és teljesen kezdőként szeretném megcsinálni ezt a receptet.Azonban a nagyi csak a sertésből készült ételeket eszi meg,ezért szeretném a segítségedet kérni,hogy a sertés melyik részét kell a csirke helyett helyettsítenem ls hogy hány percig kell sütnöm.

2011.05.01. 13:20
adelka007

Kedvea Andi!

Ez a recept nagyon jó, egyszerű és finom.Nekem való.Sajnos én anyukámtól nem tudtam főzni tanulni (korán" elhagyott" minket), így az internetről próbálgatok főzni.Főleg, hogy már 2 gyermek anyukája vagyok.Eddig a te receptjeid nagyon beváltak, ezért szeretnék neked nagyon sok köszönetet mondani.

2011.04.28. 09:16
evica

A legfinomabb, legvariálhatóbb étel. a legtöbb rokonom imádja és hirdetem az "igét", már több ismerősöm elkészítette. Húsvétra gombával variáltam és nagyon nagy sikere volt a 14 fős család körében :D 

További jó sütést-főzést mindenkinek. 

 

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa