♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Csirkemell őzgerincformában sütve

 

Csirkemell őzgerincformában sütve

 

Hozzávalók: 80 dkg csirkemell, 20 dkg bacon szalonna, 15  dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyem ízlés szerint, 4 evőkanál tejföl, 3 evőkanál liszt, 2 tojás

Elkészítés :

A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg  reszelt sajttal masszává keverjük. A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához adjuk.

( Ha a húst rendesen előre besóztuk, és hagytuk állni is akkor a masszába már ne igen tegyünk sót )

Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat,  kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe. Amikor megsült késsel a széleit "mozgassuk" meg, és így könnyebben kifordítható a formából a sütőpapíros tepsire. Egy kis szín eléréséig pirítsuk a szalonnát a tetején.

Az őzgerincforma mérete : 32 cm hosszúságú és 11 cm széles. A leírt mennyiség ehhez a formához tökéletes.

 Készítése képekben : 

 

 

366 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2010.08.13. 14:04
pearl01

Kedves Andi!

Nagyon köszönöm ezt a finom receptet. Nagyon finomra sikerült!

Nekem a kedvencem lett. Üdvözletem.

2010.08.09. 08:57
Verus

Tegnap elkészítettem,isteni fincsi lett! Szeletelni igazán szépen hidegen lehet.

Köszi a receptet!!!!

2010.08.06. 18:47
lily

Nagyon jó a recept az anyukám többször is megcsinálta és az egész családnak ízlik.Nagyon jó az oldal csak így tovább

2010.08.03. 09:40
kati

Kati én a hétvégi ebédre tervezem.köszi a receptet.

2010.08.01. 22:01
bendilucia

Sziasztok! Megcsináltam, pulyka felsőcomb filéből, és tettem bele egy kis párolt gombát. Nagyon finom lett!! Családomnak nagyon izlett! Andi nagyon jó receptjeid vannak!!! Gratulálok!!

2010.07.26. 16:01
BANUNÉ KOPASZ ZSUZSANNA.

SZIA  ...

AZT SZERETNÉM MEGKÉRDEZNI ,HOGY SERTÉSHUSBÓL IS CSINÁLHATOM....ÜDV::ZSUZSA...

Szia Zsuzsa! Én még nem próbáltam, de biztosan meglehet. Andi

2010.07.23. 13:24
Dyus

Új ötlet, a hús mennyiségéből el lehet csalni mondjuk szeletelt/darabolt gombával !

2010.07.23. 12:23
Dyus

Szerintem még meg lehetne bolondítani egy kis csirkemájjal is, és egy kis bazsalikommal, majorannával.... Liszt meg lehet rizsliszt, hogy egészségesebb legyen, a tejfölre valakinek valami helyettesítő ötlet ?

2010.07.19. 15:50
Falugazdász

Nagyon finom ez az étel is!

2010.07.15. 07:01
Anya23

Sziasztok!

Én már sokszor megsütöttem, szerintem füstölt sajttal a legfinomabb. Én még 1 gerezd fokhagymát is szoktam bele tenni szétnyomva.

A 170 fokon 40 perc egyébként kevés én mindig 60 percig sütöm + 10 perc a szalonna pirulása kiborítva.

Akinek száraznak tűnik szerintem 60 dkg. cs. mell is elég 1 őzgerinchez, tekintve, hogy én 2 -be csinálom és kb. 1kg.20 dkg. mellből, 1 nagy pohár tejföl, 4 ek. liszt, 3 tojás 20 dkg. FÜSTÖLT sajt és a fűszerezés.Ekkor a szaft kicsit több és kevesebb a hús, és nem olyan száraz.

Ha gondoljátok próbáljátok ki így is. Főleg aki többtagú családra főz!

2010.07.10. 20:22
Edi

Sziasztok! Nem tudnátok abban segiteni, hogy milyen mártást csináljak hozzá ami különleges és nagyon finom! ?

2010.07.07. 14:37
Timi

Megsütöttem, és valami isteni finom lett!!!!! Nagyon köszönöm a receptet

2010.06.29. 20:40
Mamszika

Mamszika:)

Drága kismenyem,tényleg izlet?Máskor is elfogom neked késziteni.:)

2010.06.29. 12:15
Zsu

Sziasztok! én már többször is elkészítettem ez a receptet és Isteni:) Ha apróra vágott sárgarépát vagy más zöldséget,  előrre megfözitek delikátesz vízben és hozzá keveritek a husihoz...hmm:). Én 180 fokon sütöm 40 percig és utánna a formából kiboritva még 15 percet egy  tepsiben, addig amíg a szalona meg nem pirul.


2010.06.28 19:02
Sziszko82

„Sziasztok!nagyon jo kis recept,bár minket a párom anyukája lepett meg vele.isteni finom lett,bár ő egy kicsit "átformálta".de az íze nagyon finom,és egyáltalán nem száraz!köszönjük és sok puszi érte a világ legjobb anyosának”

2010.06.28. 19:02
Sziszko82

Sziasztok!nagyon jo kis recept,bár minket a párom anyukája lepett meg vele.isteni finom lett,bár ő egy kicsit "átformálta".de az íze nagyon finom,és egyáltalán nem száraz!köszönjük és sok puszi érte a világ legjobb anyosának

2010.06.28. 11:44
Nóra

Sziasztok!

Nagyon fini ez a recept, de biztos a 170 fok? nekem 40 perc után kezdett el bizseregni, úgyhogy felemeltem a hőt és még kb. ugyanannyi ideig sütöttem....ez inkább csak azért volt baj, mert alig vártuk már, hogy ehessük!

Szia! Minden sütő máshogy süt, én mindig 40 percig sütőm és gyönyörűen megsül. Ekkor kiborítom egy tepsire és még addig sütőm míg a szalonna szépen meg nem pírul, kb. még 10 -15 percig. Andi

2010.06.23. 15:50
marcsi

Szia Andi! Én is elkészítettem tesóm elsőáldozására. Bár még csak 17 vagyok, de sokan dicsérik azóta is, nagyon finom lett. Nagyon szeretek sütni, főzni, és ez még egyszerű is volt, úgyhogy köszi a receptet, szerintem még sokszor el fogom készíteni.

2010.06.17. 10:12
MultiGigi

Sziasztok!                                                                                                        Én is kipróbáltam,és nagyon finom volt!!!!!!köszönöm a recepted!!!!

2010.06.16. 14:00
Anyus

Sziasztok!

Nagyon jól sikerült,nem is esett szét !! Tovább sütöttem ,mint 40 perc meg a húst besóztam.

Köszi szépen a receptet előveszem még párszor biztos!! Gyorsan elkészül,vendégeknek is elkészíthető szóval király!!!Csak ajánlani tudom mindenkinek(fogom is!)

2010.06.16. 12:07
Anyus

Sziasztok!Most készítem el először (már bent van a sütőben)remélem sikerül,majd megírom.Csak azt nem tudom hogy veszem ki a formából hogy ne essen szét?

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa