♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Csirkemell őzgerincformában sütve

 

Csirkemell őzgerincformában sütve

 

Hozzávalók: 80 dkg csirkemell, 20 dkg bacon szalonna, 15  dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyem ízlés szerint, 4 evőkanál tejföl, 3 evőkanál liszt, 2 tojás

Elkészítés :

A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg  reszelt sajttal masszává keverjük. A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához adjuk.

( Ha a húst rendesen előre besóztuk, és hagytuk állni is akkor a masszába már ne igen tegyünk sót )

Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat,  kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe. Amikor megsült késsel a széleit "mozgassuk" meg, és így könnyebben kifordítható a formából a sütőpapíros tepsire. Egy kis szín eléréséig pirítsuk a szalonnát a tetején.

Az őzgerincforma mérete : 32 cm hosszúságú és 11 cm széles. A leírt mennyiség ehhez a formához tökéletes.

 Készítése képekben : 

 

 

366 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2010.04.18. 12:20
Pokibácsi

Ma megsütöttük, ez nagyon finom. Köszönjük

2010.04.18. 04:56
Ritus71

Sziasztok!

Egy barátnőm ajánlotta az oladalt:))))

Szuper,innen nem lehet "lekattani"   

Ez a csirkés "cucc"  IS  valami fenséges!!

2010.04.17. 19:08
tina73

szia annyira örülök hogy véletlen rá találtam erre az oldalra, eszt a receptedett is ki próbálltam és a fiaim  meg ürülnek érte, tényleg annyira szuper hogy képekkel van fel téve.

2010.04.16. 13:49
sellocskeee1324

szia Andi!

2 nap alatt 3 adagot kellett már sütnöm:D Nagyon finom!!!

2010.04.14. 09:25
Ilda

Szia Andi!Egyszer úgy készítettem el, ahogy Te, finom volt! Most pedig tettem bele 20 dkg.krémsajtot,1dl.fözőtejszínt.Sokkal krémesebb lett és nagyon finom!Vendégeim voltak,elkérték a receptet!Van ennél jobb visszajelzés?                         Üdv: Ilda

Szia Ilda! Köszi az ötletet, jól hagzik, lehet legközelebb kipróbálom. Andi

2010.04.13. 10:31
Judita

Szia Andi!

Először is gratulálni szeretnél Neked, csodásak a recepteid! Többet is elkészitettem már és mind nagyon finom lett! Az őzgerinc formás csirkemell viszon nekem a szeletelésnél szétesett., pedig mindent  a leirtak szerint csináltam. Mi lehetett a hiba?Lehet, hogy egy kicsit több lisztet kellett volna bele tennem?

Az ize viszont nagyon finom volt!  Köszi! Jutka!

Kedves Jutka! Ha mindent úgy csináltál és annyi hozzávalóval akkor nem az lehetett a gond, hogy nem sült még meg a belseje? Andi

2010.04.11. 19:24
zsuzsa716

Sziasztok!

Ma megcsináltam ebédre, az adott anyagokból 2 őzgerinc forma lett tele. Pont úgy nézett ki, mint itt, a fényképen. Az íze nagyon finom. Egyszerű, gyors...

Köszönöm a receptet.  Zsuzsa

Kedves Zsuzsa!

Örülök, hogy ízlett! Hát nem tudom milyen formában és méretben készítetted, de mivel én már nagyon sokszor megcsináltam, és mint a képeken is látható ebből az anyaghányadból csak 1 normál méretű őzgerinforma süthető. Üdv. : Andi

2010.04.10. 14:30
Mr. Z

Kedves Andi!

A párom nagyon szereti ezt az oldalt. Számomra nagy öröm, hogy mindig nekem kell elkészítenem az ételeket, süteményeket :D

Egy kérdésem viszont lenne - igaz már 4x megcsináltuk - ezzel az étellel kapcsolatban:

Miért kell a tetejére tenni tejfölt és sajtot, ha a végén úgyis "pofával lefelé" fordítod ki a gerinc formából? :D Nem vagyok nagy szakács, de nem a kifordítás után lenne érdemes ezt a műveletet végrehajtani?

"kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal."

Kérlek világosíts fel ezzel kapcsolatban!

Köszönöm előre is , Üdv: Z

Kedves Mr. Z! Azért kell az összeállított őzgerinc tetejére a tejföl és a sajt, hogy a végén abból finom szaft legyen. Szerintem ez nagyon kell rá. És, ha fordítva tennénk rá úgy ahogy Te írtad akkor az eléggé rontaná a végeredmény külalakját  Üdv. : Andi

2010.04.06. 15:17
timcsy23

Szia Andi!Gratulalok nagyon jo recepteid vannak es ami a legjobb az az hogy vannak kepek is mellette.Epp most probalom ki ezt a receptet roppant egyszeru es nagyon finom.

                                   udv.Timcsy

                            

2010.04.04. 21:53
Tami

Szia Andi!!

Köszönöm ezt a receptet, nagyon jól sikerült már kétszer készitettem el és nagy sikert aratott mindkét alkalommal:)

2010.04.03. 20:35
Nagyné Tóth Klára

Szia Andi! Elkészítettem ezt a guszta kajót! Hát mit mondjak, egyszerűen szuper lett! Nagyon nagy sikert aratott. Köretnek a sündisznó burgonyát csináltam meg. Szuper az oldalad, így tovább.

2010.04.03. 18:49
Marcsi75

Én is húsvétra készítem el ezt az ételet. Kiváncsian várom, de nem lehet rossz étel a hozzávalók alapján és a fotók alapján.

2010.04.03. 15:46
szigeti dora

Kedves Andi :Anyukám ma készítette el Húsvétra és megkóstoltuk.Nagyon finom és jól is néz ki.Azt hiszem,hogy még más receptet is el fog innen készíteni,mert gondolom,hogy minden ugyanolyan istenien finom.Alig várom a Húsvétot.Köszi,hogy elkészítetted ezt az oldalt.

2010.04.02. 19:57
edit

  Ez nagyon finom!!! Nagy sikert arattam vele. Szerintem sok mindent fogok innen meg csinálni... 

2010.04.02. 17:11
Teteci

Andi, meghajlok előtted! Isteni finom volt. Húsvétra is ezt csinálok. Desszertnek sajtos roló lesz, édesnek Madártej szelet.

Amikor először csináltam, a macskámat nem bírtam az asztaltól elzavarni! Köszi a rengeteg jó ötletet!

2010.04.02. 15:01
Zsuzsi

Én is kipróbáltam,nekem tökéletesen egyben maradt,és simán szeletelhető volt,még a töltelék sem folyt ki!Nagyon finom,az egész családnak ízlett,köszönjük a receptet!:)

2010.04.02. 12:06
Zsani

Szia Andi!

Jónak jó volt

Csak széteset az egész, miért?

Köszi

Szia Zsani, ha szétesett akkor gondolom túl lágy lett. Hogy miért lett lágy? Szerintem valamit elmértél vagy még nem sült meg mikor kivetted a formából. Andi

2010.03.29. 15:30
husimusi76

Szia Andi!!!

Az évszázad legtutibb receptje.Nem túl drága,gyors és fenségesen finom és nagyon látványos!!!!!

Imádjuk nagyon!!!

Csak így tovább!!!!!!!

2010.03.29. 12:52
ronicska

Sziasztok!

Nekem is van egy hasonló receptem, csak azt jénaiban kell csinálni,azt kell "kibélelni" a szalonnával, és arra kell rétegezni a lisztbe, tojásba, reszelt sajtba mártott csirkemell szeleteket, de újítok és ezt fogom megcsinálni.:D Az enyém is isteni, nagyon szereti  a család, de most húsvétkor jönnek anyukámék ,és ezt fogom megcsinálni. Amúgy az oldalt ő ajánlotta nekem,pedig nem nagy számítógép-guru:)  Én nagyobb vagyok,addig mégsem találtam rá erre az oldalra. De azóta sűrűn nézegetem! Nagyon jó! Csak így tovább Andi!

2010.03.25. 10:38
Gömbike

Kedves andi kőszőnőm ezt a finom receptet. az egész családom nagyon megszerette.Jó ötletet adtál mi is legyen a ballagási menü eggyik fö étele.Ezt nagyon kőszőnőm ÜDVÖZLETTEL-Gömbike

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa