♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Kétmagos pogácsa

Kétmagos pogácsa

 

Hozzávalók:

20 dkg főtt krumpli

50 dkg liszt

15 dkg margarin

 2 dl tejföl        

 1 db tojás

 2,5 dk élesztő

 1 csapott evőkanál só

 kevés cukor

 5-5 dkg hántolt pirított napraforgó- és tökmag

 

A lisztet elmorzsolom a margarinnal (én robotgéppel vagy kenyérsütő géppel dagasztom), hozzáadom az összetört főtt krumplit (ha maradék főtt krumplit használok, akkor a legfinomabb reszelőn lereszelem. Közben az élesztőt egy kevés cukorral addig kevergetem, míg elfolyósodik, ezt belekeverem a tejfölbe a tojással és a sóval együtt, majd a liszthez adom. Jól kidolgozom, és vége felé hozzáadom a magokat.

Hagyom egy órát kelni. Lisztezett deszkán kicsit szétnyomkodom, vastagabbra nyújtom, tetejét bevagdosom, kiszaggatom, egész tojással megkenem és 210 °C-os sütőben megsütöm.

 

 
 
Print
 
 
Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Idézett hozzászólás:

hogy lesz folyós Andi?én is várom a válaszod

Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
 
11 hozzászólás
2012.11.12. 21:56
Rono

Finom lett, metélőhagymát is eltudnék benne képzelni, vagy akár medvehagymát.

2012.02.25. 10:50
dzsera

ANDI! kerlek ird mar meg h mekkora nallatok egy kisdobozos kefir, mert nallunk 500g kiszerelesben van csak., KÖSZÖNÖM,

Szerintem eddig pont emiatt nem sikerült a pogacsam:S

Varom valaszod! ;)

Szia, nálunk 175 gr. a kisdobozos kefír. Üdv, Andi

2011.03.01. 18:39
Vass Györgyné

Valcsinak, nem a "lábatlan " az a süti? Kelt és cukros dió van rászorva.

2011.01.15. 23:12
Anikó

 Szia Andi!

Imádom ezt a receptet!   Finom és laktató, főleg melegen. Arról nem is beszélve, hogy azonnal elfogy. :) Ami még jó benne, hogy saját magam is alakíthatom..túróval, sajttal. Mindenki ki tudja magának tapasztalni, hogy hogy szereti..sósabban, több vagy kevesebb krumplival ill. a magokkal is lehet variálni. Én az élesztőt anyukám receptje szerin, kicsi tejben áztatom fel, a megfőzött krumplit pedig még langyosan keverem a tésztához és ott gyúrom bele, nem töröm össze előtte..így lesznek benne darabok is ami szintén finom lesz.

Ajánlom mindenkinek!

2010.10.06. 20:13
valcsi

sziasztok!ANDI szeretnék egy sült tészta receptjét megtalálni, nagyim  szokta csinálni ,nem tudom mi a neve aztsem hogy készül,magas sárga a szine tepsziböl kockára vágják, tetejére kristájcukor vagy durvára vágott dio.hatudsz kérlek segits .köszönöm.

2010.09.27. 16:43
Halona Judit

Sziasztok !   Andi az a helyzet,hogy tökfesztiválokra ezt a pogácsát készítem csak tökmaggal és imádják az emberek. Köszönöm Andi

2010.03.25. 21:49
Anyatigris

Kedves Andi!

Ma olvastam nálas ezt a receptet, és már el is készítettem, ez lesz a reggelink tejjel!

Most vettem ki nem rég a sűtőből, sajna nem bírtam megállni,hogy ne kóstoljam meg.....ISTENI finom!!!!

Köszi,hogy megosztottad velünk!!!

2010.02.22. 16:53
Panni

Kedves Andi.Megcsináltam a pogit.:)Légyszives tegyél már fel képet.Már ettem ilyen fajta pogácsát.De nem tudtam ez az:)

Üdv: Panni:)

2009.07.17. 17:43
Manyi

hogy lesz folyós Andi?én is várom a válaszod

2009.04.30. 15:43
keszter

Szia Andi!
Szuper az oldalad, már sok receptet kipróbáltam és nagyon jók. Gratula

Bb ha elkezded az élesztőt kevergetni a cukorral akkor folyós lesz, nem kell hozzá semmi :)

(Andi! remélem nem baj hogy válaszoltam bb-nek)

2009.04.20. 20:13
bb

lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de az élesztőt hogy keverem a cukorral el hogy folyós legyen? Vizet teszek hozzá? Vagy csak a cukrot olvasztom meg?

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Oroszkrém torta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa