♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Habos linzer

Habos linzer / 40-50 db - saját recept!

30 dkg liszt

20 dkg margarin

10 dkg porcukor

1 zacskó sütőpor

1 zacskó vaníliás cukor

1 db tojássárgája

 reszelt citromhéj

 

A hozzávalókból linzertésztát készítünk. Vékonyra, kb. 3 mm - esre nyújtjuk.

Karikákat szaggatunk belőle, sütőpapíros tepsire tesszük és kisütjük.

 

A hab készítése :

 

Hozzávalók : 4 tojásfehérje, 36 dkg kristálycukor

 

24 dkg cukrot kevés vízzel ( éppen , hogy ellepje a cukrot ) sűrűre főzzük.

Ezt ne túl erős lángon végezzük, nehogy karamellizálódjon a cukor, mert akkor nem lesz szép fehér a habunk. Kevergetni nem szabad!

Közben a tojásfehérjét  a maradék 12 dkg cukorral kemény habbá verjük. Lassan csurgatva hozzáadjuk a főzött cukrot. A főzött cukorral együtt még egy rövid ideig a habot tovább verjük.

Ezután nyomózsákba tesszük és a linzerkarikákra formázzuk.

Utána a sütő legalacsonyabb fokozatán ( 100 fokon ) szárítjuk. Nem kell túl sokáig, csak kb. 15-20 percig.

Mikor megszáradtak a közepébe lekvárt nyomunk. Olvasztott csokoládéval díszítjük.

 

 

 

A hab készítése képekben :  

 

 

 

A víz éppen csak lepje el a cukrot.

 

 

Kevergetés nélkül olvadjon el a cukor a vízben.

 

 

Főzzük sűrűre, addíg amig így nem gyöngyözik.

De vigyázzunk nehogy karamellizálódjon, ne legyen színe!

 

 

A közben felvert tojáshabhoz csurgassuk hozzá.

 

 

Az összes főzőtt cukor hozzáadása után még verjük együtt egy kis ideig a tojásfehérjével.

 

 

Habzsákba töltve formázzuk a linzerre.

 

 

 

 

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Idézett hozzászólás:

kedves andi ! ez az egyik kedvenc receptem, pedig először azt hittem, nem fog sikerülni. csak nekem nem lesz ilyen szép fodros a hab.de addig próbálkozom,ameddig nem lesz ugyanilyen.egyébként nagyon szeretem a habcsókot és a habkarikát.gondolod,hogy talán karácsonyi habkarikát is lehetne belőle készíteni?                  bizsu                                                                          

Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
 
32 hozzászólás
2020.04.23. 08:35
Hajnal74

De jó kis recept! Ezt biztosan kipróbálom! Egyébként mennék sorban az összes recepten és kipróbálnám! 

 

2012.12.18. 20:13
Csilicsala72
Kedves Andi! Gratulálok az oldaladhoz!Nagyon sok sütit megsütöttem már,és eddig mindegyikkel sikert arattam.A habos linzernél is pontosan követve az instrukciódat remeket alkottam családom legnagyobb örömére:). Boldog,békés Karácsonyt kívánok:Móni
2012.01.10. 18:49
Beni

Kedves Andi!

Írtam már az "társalgoba",de leírom íde is .Nagyon jól néz ki ez a sütemény ,gondoltam kipróbálom .Az állaga sikerült a habnak de nagy darab kristályok keletkeztek és ahabzsákból kinyomás akadályokba ütközött . Mit rontottam el .kb. megtudod mondani mennyi ideig olvasztod a cukrot a vízben?

Gratulálok az oldaladhoz !imádok én is sütni, de vannak amik nem jönnek össze .Ilyen a habcsók ,és a kulóf.

Üdvözlettel,Beni

Szia! Köszönöm a dicséretet! Pontos percet nem tudok írni, hogy meddig kell olvasztani, mert ugye sűrűre is kell főzni. Olvasztás közben kevergetted kanállal a cukrot? Ebben az esetben szokott esetleg kikristályosodni a hab. Én legalábbis erre godnolok. Üdv, Andi

 

2011.12.08. 21:35
ti-mi

Kedves Andi!

Már én is egy jó ideje visszajárok az oldaladra és pár dolgot meg is csináltam. :) Jól sikerült minden, mindenki nagy örömére. :P Szeretnék gratulálni a sok finomsághoz és az oldalhoz! Tényleg nagyon jó, hogy ilyen felhasználóbarát minden recepted. :) ;)

Most azért írok, mert megcsináltam a habos linzeredből a habcsókot. Eleinte el voltam kenődve, hogy nem sikerül (100 fok - 20 perc), de úgy látszik az én villanytűzhelyem (150 fok - 30 perc) lassan dolgozik. Szerencsére kivártam és sikerültek a habcsókok. :) Anyukám el se fogja hinni, hogy erre is képes vagyok... (ő ilyen "bonyolult" dolgokhoz hozzá se kezd). :)

Jövő szombaton lesz a kislányom 1. születésnapja. Habcsókból lesz a díszítés (név + évszám). :) 1 éves korig a tojásfehérjét nem javasolják, hát most majd bepótolhatja. Na persze a neve összes betűjét nem kapja meg.

Továbbra is jó sütögetést mindenkinek!

Timi

Kedves Timi, igazán örülök, hogy sikered volt a sütivel. Sajnos ez miatt nehéz sütési hőfokokat megadni egy receptben, mert teljesen másképpen működnek például a mai modern villanytűzhelyek mint mondjuk egy régebbi gáztűzhely. Más a sütési hőfok, és ezáltal más a sütési idő is....Remélem ma a kislányodnak is ízleni fog a habcsők díszítés ! :) Üdv, Andi

2011.12.06. 15:05
habcsok3

Drága Andi !

Régóta vagyok nagy tisztelőd, és mindig minden sikerül és osztatlan sikert arat, kivéve a habos linzert ill a habkarikát. Már többedszer gyakorlatoztam vele, de nem akar olyan igazi ropogós száraz lenni. Hol kevésbbé ragad , hol jobban. Kérlek válaszolj nekem mert itt a karácsonyi habos-süti -időszak , hogy estleg rakni kell e a habba pl. krumpli vagy kukorica keményítől , vagy lisztet vagy..... ( Pl 20 perc helyett most vagy 40-50 perig száritottam de mégsem ropog hanem ragad. vagy több cukrot tegyek bele??? szárítottam már alsó felső melegen , most éppen légkeveréses módszerrel.

Válaszodat előre is köszönöm! Munkádhoz ami oly sokunknak örömet okoz sok sikert és örömöt továbbá békés , boldog , örömteli ünnepeket kívánok

Habcsók

Kedves Habcsók! :)

Szerintem akkor nem a szárítással lehet a probléma, hanem a cukorszirup készítésével. Sűrűre felfőzöd a cukrot? Úgy gyöngyözik ahogy a képen is látod? Ez egy nagyon fontos folyamat a készítés során ahhoz, hogy tökéletes legyen a hab. Üdv, Andi

2011.07.29. 14:50
toncsi54

Szia Andi!

 

Gratulálok az oldaladhoz. Már kétszer megsütöttem a sütit, de szerintem nem 100 %-osan sikerült. A hab nem ropogós, inkább  ragad egy kicsit. Gondolom két hibája lehet, hogy a szirupot tovább kell még főzni, és még egy a sütés, lehet, hogy tovább kellene száritanom. Várom segítségedet.

Köszönöm

Szia, igen csakis ez a két dolog lehet a gond, ha ragadós lett egy kicsit. Sikerült végül? Üdv, Andi

2011.04.30. 13:11
petra

nagyo guszta

2011.04.17. 13:33
nmoncsika

Szia Andi!

 

Nagyon finom a linzer, nekem csak annyi bajom volt vele, hogy a tojásfehérjehab rengeteg lett, szerintem elég a kevesebb tojásfehérje is.

Nagyon sok dolgot megsütöttem már az oldaladról,köszönöm szépen:)

üdv: nmoncsika

2010.12.28. 14:29
Angi

Szia Andi a tészta nagyon jó lett de a hab nem állt össze pedig mindent ugyan úgy csináltam ahogy írtad tudnál nekem segíteni hogy sikerüljön köszönöm szépen.

Szia! Nem főzted fel elég sűrűre a cukros vizet, csak az lehet az oka, hogy a hab nem állt össze. Andi

2010.12.22. 10:05
Bea27

Szia Andi!

Ma készítem el a sütit,és lenne egy kérdésem.

Mikor csurgatom a cukrot a felvert tojásfehérjébe, kell verni a habot?

Az oldalad nagyon jó,sokat  szoktam böngészni, és sütni,főzni  ,sok sikert továbbra is hozzá!

Válaszodat előre is köszönöm!!!!!!  Bea

Kedves Bea! Igen, közben is verni kell a habot. Köszönöm a dicséretet! Üdv. : Andi

2010.12.09. 19:23
Liza

Szia Andi!

Már régóta szeretném elkészíteni a habislert. Mit tanácsolnál mit csináljak máshogyan mint itt a habos islernél. Tudom csokiba mártom. Abba a habot akkor nem kell szárítani?

Gratulálok ehhez az oldalhoz és hát a sok-sok receptért köszönet:

Köszönöm: Liza

Kedves Liza, a habrudra gondolsz? Nem igazán értem a kérdésedet, kifejtenéd bővebben? :) Üdv. : Andi

2010.12.05. 09:33
Demi

 Sziasztok! Nagyon finom ez a linzervariáció! Még sosem próbáltam ki a wind-masszát linzeren (kivétel rákóczi túrós)! Köszi Andi!

2010.08.02. 22:23
cica69

Sziasztok! megsütöttem a habos linzert a múlt héten 2x is. Egyik sütés sem tartott ki másnapig. Ez a legjobb sülthab recept amit eddig próbáltam, pedig évek óta próbálok rendes habcsókot sütni. mindent pontosan betartottam dkg-ra. Mondjuk az igaz, hogy egy picit tovább sütöttem úgy 10 perccel kb. Finom ropogós belül tökéletesen megsült lett. Mégegyszer is köszi ezt a csodás receptet Andi.  Kriszta

2010.07.29. 15:44
manoka

 Köszi a tippet,de megpróbáltam így is és nekem így sem jött össze:( mondjuk már azóta fel is adtam,van itt még bőven recept válogatni:D

2010.06.30. 17:00
manoka

Szia Andi!

2 tojásból csináltam a habot,a vizzel 6 dkg cukrot főztem fel,a maradék 12 vertem fel a tojásfehérjével és mikor hozzáadtam a vizescukrot,nagyon híg lett az egész,mit rontottam el? ez így formázhatatlan..:( 

Szia! Rosszul értelmezted a receptet. Ha megfelezted a tojást és 18 dkg kristálycukrot használtál hozzá,akkor 12 dkg-ot kellett volna felfőzni a vizzel, és 6 dkg-ot felverni a fehérjével. Te ellentétesen csináltad, ez volt a probléma. Üdv. : Andi

2010.04.28. 07:48
zsanibeni

Szia Andi!

Szuper az oldal.A kérdésem az lenne meddig lehet  eltartani a habos linzert.

Szia! Ha kellőképpen tárolod és nem hagyod kiszáradni, akkor 3 - 4 is eláll. Üdv. : Andi

2010.04.23. 16:13
Kiset

Kedves Andi!

Nagyon jó az oldalad, gyönyörűek a sütik. Köszönjük a sok és érthető leírást, a gyönyörű fotókat és a sok munkát! 

Gyerekkoromban ettem vidéken ilyen sütit, azóta kerestem a receptjét. Részemről tojáshab és linzermániás vagyok. Szuper az alaptészta recept, önmagában is nagyon finom, a lányaim elrágcsáltak egy fél tepsinyit belőle.

Kipróbáltam és végre tudtam olyan tojáshabot készíteni, ami szártaz, ropogós lett, pedig először féltem, hogy a cukros vizes technika nem fog beválni, de mindent lépésről-lépésre így csináltam, már habverés közben látszott a különbség, ahogy felemeltem a habverőt  a habverő belsején belül szilárdan megállt a hab. Hálásan köszönöm a sikerélményt, még a kis 3 évesem is segített. :-) Igaz annyira szépre nem sikerült, mint a Tiéd a képen, mert nem volt kéznél habzsák, de megoldottam egy uzsonnászacskóval a problémát és az íze így is tökéletes lett. A férjem szerint nagyon eteti magát, igaz is, egész este ropogtatott. :-))))

Hálás köszönet és millió puszi így ismeretlenül is az oldalért! Vera

Kedves Vera!

Köszönöm szépen a hozzászólásod és a dícséreted! Örülök, hogy örömet tudtam szerezni a recepttel és ilyen sikered van vele. Habzsákkal azért sokkal könnyebb formázni és sokkal szebben is lehet, de gondolom így is elfogyott  Sok sikert a további receptek kipróbálásához! Üdv. : Andi

2010.03.13. 19:32
hunor

kedves andi nagyon szépek a sütik és finomak  hunor vagyok 8 éves

2010.03.09. 14:44
Klara-55

Szia Andi!

Ma sütöttem,gofrit,madártejszeletet és haboslinzert,nagyon szép és finom lett minden,köszönöm neked ez a sok jó receptet továbbra isfigyelemmel kísérem a munkád,további sok sikert puszi Klári

2010.02.03. 02:11
erika

Szia Andi!!!

Nagyon finom volt a suti .. nagyon jo receptjeid vannak... igyekszem mindegyiket kiprobalni.. amiota megtalatam az oldaladat ... imadok fozni..

koszi

2009.12.26. 07:43
Agi

Kedves Andi!Megkeszitettem karacsonyra,finom lett.Mar elsore dupla adagot keszitettem.Jol sikerult  


2009.12.22. 10:42
HneKata

Kedves Andi!

Kipróbáltam ezt a receptet és nagyon jól sikerült !!! Nem tartozom a rutinos sütősök közé, mert valahogy nincs ügyességem hozzá, meg az öcsém cukrász is, így nem erőlködök nagyon. Az elmúlt hetekben  viszont valami változott és állandóan a receptjeidet olvasom! Ma regisztráltam is .   Nagyon örülök neki, hogy olyan recepteket töltesz fel amit mi egyszerű emberek is el tudunk készíteni!

Üdvözlettel: Kata

2009.12.15. 08:50
julia

Kedves Andi!

A főzőtt cukrot kihűtőd mielőtt a habhoz adnád? a linzereket előszőr megsütőd és utána nyomod rá a habot?

Kedves Julia, forrón kell a főzőtt cukrot hozzácsurgatni. Igen, a linzereket először meg kell sütni és utána kell a felvert habot rátenni és szárítani. Andi

2009.11.30. 14:46
ildi

Kedves Andi! Gyerekkorom kedvenc sütije, évek óta keresem a receptjét. Köszönöm neked,szuper az oldal!!! Ildi

2009.11.22. 19:21
bizsu

kedves andi ! ez az egyik kedvenc receptem, pedig először azt hittem, nem fog sikerülni. csak nekem nem lesz ilyen szép fodros a hab.de addig próbálkozom,ameddig nem lesz ugyanilyen.egyébként nagyon szeretem a habcsókot és a habkarikát.gondolod,hogy talán karácsonyi habkarikát is lehetne belőle készíteni?                  bizsu                                                                          

2009.11.22. 16:45
Ruby

Szia Andi!

Megsütöttem ezt(is, és még egy- két sütikét az oldaladról) a sütikét a párom szülinapi partijára.

Fantasztikusan finom volt, el is fogyott. Mindenkinek nagyon ízlett.

A páromnak is nagyon bejött, pedig ő nem édesszájú.

Köszönöm neked, további sok sikert!

Üdv!

Ruby

2009.11.11. 15:58
Zsuzsa

Szia Andi!

Most találtam rá az oldaladra és máris sok finomságot találtam, amit elkészítenék, mégis először kérdeznék! Anyukám vásárolt egy linzerkészítő kis kézi gépet sok formával, de sajnos nincs magyar nyelvű ismertető hozzá és sehogy nem sikerül a formákat elkészítenie .Ha esetleg tudnál ebben segítséget adni, esetleg képekben is azt megköszönném! továbbra is böngészek a receptjeid között és köszönöm!

                              Zsuzsa

2009.11.07. 15:24
Ruby

Szia Andi!

Ez a sütike nagyon fini lehet, jövő héten lesz a párom szülinapja, és gondoltam megsütöm. Érdeklődnék tőled, hogy ha 1- 2 nappal előtte sütöm meg akkor még jó lesz?

Vagy ez csak frissen jó? További sok sikert!  Üdv: Ruby

Kedves Ruby, ezt jóval elötte is elkészíheted, mert sokáig eláll, ha lefóliázod. Üdv. : Andi

2009.09.22. 11:56
katarinka

szia Andi.

a receptjeid egyszeruen csodala»osak.Nagyon szepen koszonjuk,sokat tanulunk toled.Varjuk tovabbra is a meseszep kepeket--recepteket.

                                                         katarinka  Szlovakia

2009.07.13. 15:54
marikajozsi

Szia Andi!

Most találtam meg ezt a receptet böngészés közben.Hát ez fantasztikus ,gyönyörű igy még nem láttam elkészitve.Nagyon tetszik hamarosan ki próbálom. üdv :Mária

2009.05.11. 18:00
Szelimke

Szia Andi!

Írtam ma Neked mailt, ez a süti  is tervben van 23-ára, mivel linzer tészta, jól sejtem hogy soká eláll? Mert ami soká bírja,  azokat hétvégén kezdek sütni, aztán egy hét sütés, receptjeid sokat segítenek.

Köszönöm

2009.04.10. 19:34
Anna

Ma elkészítettem. Nagyon mutatós és finom lett.

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Oroszkrém torta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa