♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Kakaós csigák

 

Mini  kakaós csigák

 

Hozzávalók a tésztához : 25 dkg liszt, 4 dkg lágy margarin, 3 dkg kristálycukor, 1 tojássárgája, 2 dkg élesztő, 1 cs. vaníliás cukor,  1 csipet só,     1 -1.5 dl tej, reszelt citromhéj

 

Töltelék : 2 evőkanál cukrozatlan kakaó, 5 evőkanál kristálycukor, + én még tettem bele 2 evőkanál Nesquik kakaóport 

Lekenéshez : Olaj

 

A tetejére : 1 dl tej, 1 cs. vaníliás cukor, 1 evőkanál kristálycukor

 

Elkészítés : Az élesztőt futtasd fel egy kevés tejjel és cukorral.

A többi hozzávalót a tej kivételével tedd egy tálba. Ha az élesztő felfutott add a többi hozzávalóhoz, a tejet viszont csak fokozatosan öntsd hozzá. Gyúrj egy lágy kelt tésztát.

Fontos, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá, mert nem tudhatjuk, hogy pontosan mennyit fog a liszt felvenni. Nekem pl. pontosan 1 dl kellett hozzá.

Meleg helyen letakarva kelesszük kb. fél órát.

Közben készítsük el a tölteléket.

 

Ha a tészta megkelt nyújtsuk téglalap alakúra, kenjük le az egész tésztát olajjal ( vagy olvasztott margarinnal ) A jól összekevert töltelékkel szórjuk meg bővel a tésztát és tekerjük fel mint a piskóta roládot. Vágjuk őket 1.5 cm-es vastagságúra és tegyük őket a sütőpapírral kibélelt torta formába egymástól 1 – 2  cm távolságra. Meleg helyen kb. 15 percet még kelesszük. Előmelegített sütőben, 160 – 170 fokon kb. 25 perc alatt süssük készre. Sütés közben 2 –szer kenegessük meg a tetejüket a cukros tejjel, finom ízt ad neki.

 

Én most 26 cm-es tortaformában készítettem, de egy 28 cm-es formába is elég a hozzávaló.

 

Ha a hozzávalókat megduplázzuk akkor kb. 22 db normál méretű kakaós csiga készülhet belőle.

 

 

 

 

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Idézett hozzászólás:

Kedves Andi,

Megsutottem,es nagyon jol sikerult ez is , Imadlak Anidi!

Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
 
149 hozzászólás
2023.09.18. 14:35
Erika
Nagyon szépen köszönöm a receptet. Ez lett a család új kedvence.
2023.09.12. 20:02
Zsanett
Amióta erre az oldalra rátaláltam, azóta imádok sütni Szuper minden recept ,kezdőknek is könnyen követhető . Köszönöm Neked ,Andi! (Ha anyám megdicsér,hogy jobban sütök mint ő,na az már nagy szó 😄 )
2020.04.26. 18:21
Edit
Nagyon fi im lett 3 hét alatt harmadszor csináltam meg és mindegyik nagyon fincsi lett. Sajnos nem tartott sokáig hamar elfogott. De sebaj olyan egyszerű, hogy elrontani nem lehet.Köszi ezt a nagyon fincsi receptet.
2020.03.29. 15:51
Paraginé Erzsi

Nagy siker lett, írtó finom. Köszönöm szépen.

 

2019.01.04. 17:51
Ábrahám Katalin Krisztina

Szuper lett, köszönöm.

2018.10.30. 11:37
Kitti
Hát ez nagyon finom lett! Hamar elfogyott. *. *
2018.02.04. 16:44
Szia! Én már sok recept alapján sütöttem csigàt de ez több mint tökéletes! Nagyon köszönöm a recept feltöltőjének! Mindenkinek ajánlom!
2018.01.21. 18:31
Rita
Köszönöm a receptet. Első alkalommal már dupla adagot sütöttem és csináltam fahéjasat is. Már melegen elfogyott az összes. Nagyon egyszerű megcsinálni és isteni finom. Gyakori lesz mostanában a kakaoscsiga nálunk.🤗❤
2017.07.15. 13:09
Biber szilvia

Szia Andi köszönöm a receptet nagyon finom lett a kakaos csigám nagyon könnyű volt elkésziteni nagyon ízlett mindenkinek.

 

2016.11.09. 11:04
Edit

Nagyon finom lett a kakaós csiga !Mindent úgy csináltam ahogy le van írva! Persze a kelt tésztához is érzék kell , ki szitáltam a lisztet! Minden kelt tésztánál ki kell szitálni. Még eddig  az Andi konyhájából nagyon jó recepteket találtam minden sikerült.Hála Andinak! Köszönöm a receptet.

2016.09.18. 16:22
Sztojnoreni
Jaj annyira finom lett!!! Bele tudnék feküdni 😉 Már en is több receptet kipróbáltam kakaoscsigára de ez a "némber van" Örülök hogy rábukkantam.....👍👍👍👍
2015.05.10. 11:18
Szabó Barnabásné

Köszönöm a receptet! Mindent a leírás szerint végeztem és nagyon finom lett, több receptet kipróbáltam már de egy sem sikerült ilyen finomnak.Többfélét sütöttem már Andi a receptjeid alapján és mind nagyon jól sikerült, gratulálok a munkádhoz és további sikereket kívánok! Leltárkor a Spárban a tökipompost készítettük el és olyan sikere lett még a megyén kívül is, hogy nemgyőztük küldözgetni a receptet

2015.02.08. 16:42
Magdus

Megoldottam, nyújtófával meg bő liszttel palacsintavékonyra nyújtottam a tésztát hajtogatva közben, így a csomók és a ragacsosság eltűnt, a végeredmény meg a család szerint csodálatos :) Most megyek vissza pihizni, mert felment a lázam:D
 

2015.02.08. 12:59
Magdus

Sziasztok!

Hát.. köszönöm a receptet, de nekem egy ragadós csomós undormány lett a végeredmény....(nem nem tettem bele egyszerre a tejet, be se fejeztem, jelenleg a hűtő tetején pihen ez a csomó, gondolkodok h kidobom és keresek másik recit! Ez is robotgépre lett tervezve? Vagy fogalmam nincs mi a baj... Nem vagyok egy mesterszakács, hisz 1 éve sütögetek szinte napi szinten nem pedig évek óta, de eddig mindenfélét jóformán bármit megcsináltam leírás alapján..
1 észrevétel, türelmem nincs mégegyszer nekiugrani, DE, NEM KELL A VAJAT ÖSSZEDOLGOZNI (elmorzsolni) a lisztben és utána bele a tojás meg az élesztő egyszerre? Azt sem ártana leírni az élesztőhöz a tej is az 1dl-ből megy e! Bár mind1 is, ez nagyon messze van a lágy kelt tésztától, pedig csináltam már párat, de ami ebből kijött az..... ízre finom(nyersen) de süthetetlen. Más is járt így? Bár ahogy olvastam néhányan igen. A többi sütid mind sikerült, de ez nagyon felbosszantott( lehet közrejátszik, hogy betegen csinálom)! :(

2014.10.19. 16:09
Marian

Biztos nem szilikonos  papírt tettél a tepsibe

2014.09.13. 23:22
Lonka

Kipróbáltam, és maga a süti finom és gusztusos, de volt egy nagy problémám: az összes csigára rásült a sütőpapír!!! Hogyan lehet elkerülni ezt?

Szia, legközelebb szilikonos sütőpapírt használj, és nem fog rásülni a sütik aljára. Üdv, Andi

2014.08.31. 14:52
cicamicca

Szia Andi!

Köszönöm szépen a receptet! Nagyon jól sikerült. Először amikor összegyúrtam a tésztát, akkor elég ragadós volt. De nyújtásnál picit beliszteztem és egyből jó lett!

 

2014.05.07. 18:06
Eszter

Sziasztok! 

Szeretnék egy kis segítséget kérni. Imádjuk a kakaós csigát. Már egy csomó receptet kipróbáltam, de nem igazán sikerülnek. A tészta megkelesztéséig, a töltelék beletöltéséig és a felszeletelésig nincs semmi gond. Viszont nekem mindig annyira megolvad a cukor a töltelékben, hogy kifolyik a tepsi aljára az összes cukros kakaó, és a cukor karamellizálódik és megég az alján. Vagy ha nem ég meg mire kihül a sütemény a karamellizálódott megkeményedett cukortól olyan kemény lesz mint a beton, és ehetetlen. Szoktam alárakni sütőpapírt, volt hogy a tésztából raktam az aljára, így nem az alján, hanem a tetején bugyogott felfelé a cukros kakaó, és amikor kihült a süti a tetejére keményedett. Mi lehet a probléma? Aki tud segítsen! 

Köszi.

2014.04.16. 10:23
maluka

Isteni lett!

Tényleg vigyázva kell adagolni a tejet, mert nekem is kb 1dl-t vett fel beleszámolva az élesztő felfuttatásához használt tejcsit is.

Köszönöm a receptet!

2014.02.22. 12:13
Eni
Sziasztok!!hat nem igen sikerült!!!amikor roladot csinaltam es fel kellett volna vagni,a teszta olyan puha volt hogy semmi csiga formaja nem lett!biztos a 25 dkg liszt keves volt.nem tudom,kár jo lett volna:(
2013.10.10. 18:06
Timi

Köszönöm Andi!   Már hetek óta kívántam ezt a finomságot de nem sikerült rávennem magam a sütésre ( többekközött azért mert ritkán sütök és nem sikerül túl jól), de végre rá vettem magam, és ennek a receptnek hála végre van sikerélményem!!! Nagyon köszönöm! Isteni finom, szerintem még sokszor el fogom készíteni!

2013.08.31. 20:50
Ildyko

Nagyon finom lett, én is csak ajánlani tudom, két adagot csináltam, és nem tettem torta formába. A tölteléket variálni szoktam.
Nekem nagyon bejött. Köszönöm :)

2013.07.25. 15:37
Kacsa

Nagyon fini lett! Köszönöm, biztos helyre tettem a receptet. Ezt ettük vacsira, de még másnap reggelire is maradt egy két karika belőle. :) Letakartam nem száradt meg! Másnap reggel kicsit megmelegítettem... Tökéletes volt!!! :) Kiválo lett az első kakaoscsigám!!! Hála Neked. Üdv

2013.07.22. 20:17
timi

ez ISTENI ez  a recept !!!  köszi Andi!!!!!!!!

2013.06.30. 12:51
Ludas Andrásné

Köszönöm szépen a receptet! Nagyon finom lett ez a süti is,mint minden süteményed! Nagyon sok recepted kipróbáltam,és mind sikerült ! :) :) nagyon jó hogy megosztod velünk is . Üdvözlettel: Ludas Andrásné.

2013.05.13. 11:04
Emese

Szia!

Soha nem szoktam kommentet írni, de ezt most nem bírom ki. Tökéletes a recept, semmit nem kellett rajta változtatni, isteni lett a végeredmény. Gyakran sütök-főzök, sok oldalon járok, de a tiéden lyukadok ki mindig, mert átlátható, szép képekkel tűzdelt, pontos, finom receptekkel van tele.

Köszönjük!

Emese

2013.05.08. 15:17
Ibolya

Sokféle kakaós csiga receptet próbáltam már, de ez mind közül a legjobb!!! Lementettem a mindenkori legjobb kakaós csiga receptemként! Ezer hála érte!!!

2013.04.16. 14:09
Sunny

Nagyon finom lett, köszönöm a receptet :)

2013.02.23. 16:19
Gergicsc Lászlóné

Szia Andi!

Dupla adagot sütöttem, frissen nagyon finom! Szerintem nem marad belőle, hogy véleményezzem milyen miután kihül, de azt gondolom ugyanilyen marad, csak nem meleg!

Köszönöm a receptet: Zsóka

2013.02.23. 11:55
anita7

Nagyon finom ez a csiga, én dupla adagot csináltam egyikbe kakaót a másikba diót raktam, nagyon jó lett. :) Tegnap előtt csináltam, ma megint kel már a tészta olyan nagy sikere volt

2013.02.21. 13:19
Anita

Kedves Takács Anita!

Nem tudom Andi mikor tud válaszolni, de szerintem nem kel meg eléggé a tésztád. Nekem nagyon sokáig finom puha marad, pont ezért szeretem ezt a receptet. 

2013.02.20. 10:34
Takács Anita

Szia Andi!

Már többször elkészítettem a csigákat, frissen nagyon finomak lettek, de ha egy kicsit áll nagyon megkeményedik. Minden a recept szerint készítek, már többször csináltam, mi lehet a baj. Mit tanácsolsz? Sokáig sütöm vagy nem kell sokat lekenni tejjel?

Köszönöm. Anita

2013.02.19. 16:09
Anikó

Nagyon finom! Életem első kakaós csigája isteni lett! Köszönöm! :)

 

2013.02.19. 14:49
Letti

szia!

Meg soha nem sutottem kakaos csigat de most szeretnem kiprobalni.Szerinted porelesztovel is sikerulhet?koszi a valaszt... Nagyon jo az oldalad,gratulalok hozza! Udv: Letti

2013.02.12. 19:24
Satyainyenc

Fantasztikusan finom !!

Köszönöm a receptet már régóta kerestem egy jó leírást.

 

2013.01.25. 23:41
anna

Gyakorlott süteménykészítő vagyok, de csigát most gyártottam először. Csodás lett! Köszönet ezért a szuperzseniális receptért!

2013.01.25. 15:42
k.annamari

Szia Andi!Véletlen rábukkantam az oldaladra és meg kell hogy mondjam a te sütijeid viszik nálunk a prímet.Szoktam csinálni kakaóscsigát ala Horváth Ilonka",de mostantól azt hanyagolom.A többi receptedet is ki fogom probálni.Köszönöm :Annamari

2013.01.22. 18:31
Andika

Sziasztok!

Először is köszönöm  a kiváló csigareceptet, igazán finom lett és elsőre sikerült.

Nikynek üzenem, hogy én tettem el maradék tésztát sütőbe (reggel, munka előtt készítettem el a sütit, mind nem fért el mind a tepsibe, időm már nem volt két adagot sütni) és megkockáztatnám, hogy amikor megsütöttem még finomabb lett, mint azonnal sütve.

2013.01.19. 15:20
Niky

Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem van, hogy próbálkozott e már valaki azzal, hogy előre elkészíti a csigákat este és csak reggel süti meg? Frissen szeretném reggelire tálalni. Köszönöm a választ

2012.12.30. 09:26
zsandy

köszönöm,tényleg nagyon finom,csak én még reszeltem a tésztába egy kevés citromot is.És isteni lett! 

2012.12.17. 20:04
Anita

Isteni, ezt senki se hagyja ki, nagyon finom!!!!!!! :-) :-))))))))))))))

2012.12.10. 20:10
zsohár kati

Nagyon-nagyon finom!!

Teljesen gyakorlatlan vagyok a kelesztésben,de a leírás pontosan követve tökéletes lett.Holnap készítem harmadszorra,de már dupla mennyiséggel!

Karácsonyra életem első beiglijét is megpróbálom.

Csak Andi miatt kaptam rá a sütésre.Minimum heti kétszer.

Köszönöm a sikerélmenyt Andi!

2012.10.29. 08:17
zsuzsiiii

Most sültek meg,ai illata csodás,kis szépségek lettek.Nagyon finom.

2012.10.11. 23:01
Bogi

Kedves Andi!

Ez egy szuper recept! Ma sütöttem egy adag kakaósat, és egy hozzászóláson felbuzdulva egy adag diósat is! Igazán finomra sikerült! Rengeteget sütöttem már az oldaladról, ebben sem csalódtam. :-)

Hálás köszönet a "munkásságodért"!

2012.09.30. 10:49
Juli

Kedves Andi!

Már több receptedet megsütöttem és nagyon jól sikerültek, nagyon pontosan írod le, ami nagy segítség. Szeretek sütni-főzni. A kakaós csigával többször próbálkoztam már, általában, amikor elkészült nagyon finom volt, de néhány óra múlva (még zacskóban is) kiszáradt, megkeményedett. De mostantól nem így lesz, mert még másnap is finom és puha maradt, nem keményedett meg a tészta. A párom reggelire vitte a munkahelyére és a kollégái szerint is nagyon jól sikerült. Köszönöm neked, hogy végre tudok kakaós csigát sütni:)

Juli

Kedves Juli! Nagyon szívesen! :) Örülök, hogy sikered volt az elkészített recepttel! Üdv, Andi

2012.09.25. 12:24
zuzaaa

Szia Andi!

Ebből az adagból  kb. hány mini csiga jön ki?

Szia! Pontosan a fotón látható mennyiség, tehát 11 db. Üdv, Andi

2012.09.21. 19:45
Kiki

Szia Andi!

Fantasztikus ez a recept, most csináltam meg, egyszerűen maga a tökéj :) Imádom, legközelebb dupla adagot fogok csinálni:) nagyon jók a receptjeid, csak ezekből sütök:)

2012.09.17. 11:28
Irisz

Szia Andi!

Azt szeretném kérdezni hány percnél javaslod először lekenni  a csigákat cukros tejjel? Mert az ugye a sülés szempontjából nem mindegy.

Köszönöm a válaszod.

Szia! A körülbelül megadott sütési idő második felében érdemes lekenni a cukros tejjel. Üdv, Andi

2012.09.08. 15:20
Zsuzsa

Kedves Ági!

Nagyon finom lett a kakaóscsiga, én követtem a receptedet, tökéletes lett. Egy látszólag könnyű sütemény de jó receptet találni hozzá - eddig lehetetlen volt számomra. Nagyon sok köszönet érte!!!!!

2012.09.03. 13:17
Béres Ági

Szia Andi!

A hétvégén megcsináltam a kakaós csigát és a vadgesztenye sütit.

Nagyon finom lett :)))) Már nézem is a következő sütiket.

Köszi szépen.

Üdv: Ági

2012.08.13. 10:11
Etooka

Kedves Andi!

Vajon szárított élesztőből is megcsinálhatom??? Szeretném megcsinálni, de nincsen időm elmenni a boltba, meg van is itthon szárított élesztő. Szted milyen lesz, ha azzal csinálom? 

Köszönöm szépen! 

Üdv. 

2012.08.06. 17:57
nimo

Kedves Andi!

 

Csatlakozom az előttem szólokhoz, nagyon finom ez a kakaós csiga recept, egyből dupla adagot sütöttem és már alig van belőle!!!

Móni!

2012.07.08. 20:12
Zsuzsó

Szia Andi!

Nagyon köszönömszuper a kakaós csiga recept!!!!!

Minden recept, amit eddig kipróbáltam nagy sikerrel járt...... :)

Szuper az oldal és minden recept!!!!!

 

2012.06.28. 10:21
B.Vicus

Szia Andi!

Én is először sütöttem kakaós csigát, és nagyon finom lett!!!

Pont úgy nézett ki, mint neked a képen!

Nekem az állaga is szupi volt, könnyű volt vele dolgozni, csak tényleg óvatosan pici adagokat kell a tejből tenni. Én fél deci tejben futattam fel az élasztőt, és bő fél decit tettem még a végén hozzá!

Délután 5-re lett kész, és el is fogyott mind még estig! Legközelebb úgy néz ki, dupla adagot kell csinálnom!

Ez a recept is szupi!!!

2012.06.26. 11:19
RamiKedves

Szia Andi!

Életemben először próbálkoztam kakaós csiga sütéssel és hatalmas sikerem volt! A csigák mennyeiek!!! Köszi a receptet!!!

2012.06.10. 12:34
Dolly

Szia Andi!

Én régen nagyon imádtam sütni ...még a közép sulik között másodiknak a cukrászatot is megjelöltem! Aztán lett két gyerkőcöm egyre kevesebb időm és türelmem (főleg a sütögetéshez ) mert ha valami nem sikerült akkor el ment a kedvem! Aztán keresgéltem néha és már több mindent a te recepted alapján csináltam és egyre sűrűbben sütök azóta megint! Vissza adtad azt a régi sütési kedvemet amit úgy szerettem! Nagyon hálás vagyok! És örülök hogy ilyen sok finom receptet fel raksz! És szerintem ami még tuti az oldaladon hogy szoktál lépésről lépésre is képeket csinálni! Ez tök jó némelyik receptnél! Most megyek és sütök egy kis kakaós csigát Andi módra! :-)))

Szia! Örülök, hogy általam sikerült újra kedvet kapnod a sütéshez! :) Sok sikert a további receptek elkészítéséhez! Üdv, Andi

 

 

2012.04.03. 19:09
ILDA

Szia Andi! Sok-sok receptedet kipróbáltam már,mind nagyon finom volt! Ma a kakaóscsiga volt soron,sokkal jobb lett,mint az eddigiek.Olvastam,hogy van akinek leragadt a csiga,nekik tanácsolom,hogy vegyenek szilikonos sütőpapírt,én mindig ezt használom és még soha semmi nem ragadt le azóta!    Szia

2012.03.07. 19:29
Timi

Mar annyi kakaos csiga receptet probaltam mindhiaba... De a te recepted nagyszeru!  Sikerult es gyorsan el is fogyott :)  Koszonom

2012.02.22. 15:52
SÜTI FALÓ

 

Király ez a recept

Igaz még nincsen készen,de biytos fincsi lesz

(kész a süti)Egyszerűen MENNYEI


2011.12.22 15:30
Brigitta

„ Kedves Andi!

Isteniek a receptjeid és a csigát is már másodszorra csinálom. Annyi kérdésem lenne, hogy mitől lehet, hogy ragacsos lesz a tészta és nem olyan szépen gyúrható? Mindenből annyit teszek bele amennyit írsz.. Ha van valami ötleted, szívesen fogadom! Egyébként szépen megsül csak eléggé nehéz vele dolgozni mivel ragad és folyton lisztezni kell!:S

Köszönöm:

Brigi

2012.02.19. 21:23
Gnándt Katalin

Kedves Andi!

Izgultam! Nagyon!! De megcsináltam! Imádom! Köszönöm! 

Kata

 

2012.02.17. 19:51
Zitu

Imádom!! Most lett kész a 2. adag :D

2012.02.12. 15:26
1977erika

Szia Andi:)

Megcsináltam és nagyon rendben van...:)

Isteni finom ..

Köszönöm ..

2012.02.06. 19:08
RENATA

Nagyon egyszeru es finom recept,mindenkinek nagyon izlett!

Koszonom szepen!

2012.01.29. 19:15
Babuci

Babuci

Szia Andi!

A kakaós csiga nagyon finom volt. Az egész család tetszését  elnyerte.

Köszönöm a receptet.

2012.01.24. 18:24
Orsi

Szia Andi!

Már sok receptedet kipróbáltam,de csak azt mondhatom mint az előttem szólok,hogy mindegyik nagyon jól sikerült! A kakaós csigát ma sütöttem meg innen először,eddig mindig olyanok lettek mindenféle szedett-vedett receptek alapján,hogy ha valakit eltaláltam volna vele,tuti betörik a feje...!Ma adtam magamnak egy utolsó esélyt,megsütöttem a te utasításaidat követve,hát az eredmény:ISTENI,PIHE-PUHA CSUPA CSOKI CSIGÁK születtek,amiért örök hálám Neked!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KÖSZI,KÖSZI,KÖSZI,KÖSZI........!!!!!!!!!!!!

Orsi

2012.01.23. 23:53
bari

szia andi van egy problemam mindent ugy csinaltam ahogy le van irva finom de masnapra nagyon kemeny let a testaja tudnal segieni

2012.01.22. 08:18
Bedécsné Németh Renáta

Szia Andi.

Tegnap meg sütöttem a csigákat, isteni finomak lettek és puha maradt .  Egyből 1kg-val csináltam,mert tudom,hogy amit innen leszedek recept az úgyis finom és jó. Köszönöm a receptet.Csak így tovább.

Szép Napot, Üdv: Reni

 

2012.01.10. 21:59
Pogi

Nagyon szép és finom ez a csiga! :) Most vettem ki a sütőből és nagyon tuti :) köszönet a receptért!

2011.12.22. 15:30
Brigitta

Kedves Andi!

Isteniek a receptjeid és a csigát is már másodszorra csinálom. Annyi kérdésem lenne, hogy mitől lehet, hogy ragacsos lesz a tészta és nem olyan szépen gyúrható? Mindenből annyit teszek bele amennyit írsz.. Ha van valami ötleted, szívesen fogadom! Egyébként szépen megsül csak eléggé nehéz vele dolgozni mivel ragad és folyton lisztezni kell!:S

Köszönöm:

Brigi

2011.12.08. 15:56
tunde771221

Szia,én is kipróbáltam.ISTENI!!!Dióval és készitettem az is nagyon jó lett,talán még jobb.

2011.11.02. 12:14
noémi

Kedves Andi!

Most akarom csinálni a kakaos csigát, de nekem csak Nesquik kakaópor van itthon, nincs cukrozatlan. Hogy csináljam?

Üdv : Noémi

2011.10.04. 23:29
Mia

Kedves Andi!

Egyetlen kérdésem lenne a recepttel kapcsolatban,hogy ha én kelesztő tálba teszem a tésztát,akkor sem rontom el és jó lessz a tésztám??

Előre is köszönöm a válaszod!

Szia! Természetesen semmi gond, ha Te kelesztő tálban keleszted! Üdv, Andi

2011.09.03. 01:47
Szivike18

Sziasztok!

Én tegnap vettem a "fáradtságot" és megcsináltam. Tuti süti, elsőre sikerült! Bár legközelebb nem fogom belereszelni egy egész citrom héját (de így sem volt rossz)  Bátran ajánlom mindenkinek, annyira könnyű megcsinálni, és ráadásul finom is!

2011.07.29. 11:15
RLViki

Szia Andi!

 

Kb. jó egy hete hallottam először erről az oldalról, és nagyon megtetszett :) azóta megcsináltam már több receptet!

az első ez az isteni kakaós csiga volt, mindjárt dupla adagot csináltam, a gyerekeim imádták :) a pici még csak 1 éves, de ő is eszegette, a nagyobbik 3 éves, és nem kimondottan sütis, 2szer csináltam azóta csigát, de ma reggel azzal fogadott, hogy süssek ma is :)

ezenkívül megsütöttem a túrós pogit, hát az is valami isteni lett :p

a töltött pizzát, és a francia rakott krumpli is sikeres lett, minden utolsó morzsáig elfogyott :)

valamint tegnap csirkecombot sütöttem, tejben :) de a sajt kimaradt, mert épp nem volt itthon, így is finom volt :)

ma az almás táska van soron, de lehet kakaós csiga is lesz, és jövő héten keresztfiam szülinapjára megsütöm a kinder bueno torát is :)

Köszönöm az isteni recepteket ! Viki

Kedves Viki, örülök, hogy egy hét alatt ennyi sikerélményed volt az oldalamról elkészített receptekkel. Sok sikert a további receptek kipróbálásához is. Üdv, Andi

2011.05.18. 21:06
Kriszta

Kedves Andi!!

ISTENI LETT A CSIGA!!! Köszi a receptet! A sütiformázók,amiket rendeltem tőled, szuperek! Kriszta

 

2011.05.15. 12:40
Catleen

Sziasztok!

Én is megsutottem és isteni lett! Igaz eloszor azt hittem hogy elrontottam a tésztát de végul minden rendben ment! Délutánra lettek kész és már este egyetlen darabot sem találtam a tányéron pedig dupla adagot készítettem... Az angol lakótársaknak is nagyon izlett ! Itt zélandon elég katasztofálisak a péksutik.Úgyhogy ha egy kis hazai finomságra vágyom akkor neki kell állnom sutni! A vaníliás cukrot én vanília aromával helyettesítettem mert itt nem kaphato vaníliás cukor... (nem is hallottak róla, csak néztek rám értetlenul amikor meg mertem kérdezni az egyik uzletben).

Nagyon szupeeeeeeeeeeeeeer ez  a recept! mindenkinek ajánlom!Kezdoknek is!

2011.05.01. 16:04
Bee

Szia Andi és Mindenki!

Én is megsütöttem a csigákat, bár kicsit szkeptikusan álltam neki, hogy sikerül -e, de mivel olyan sokan írtátok, hogy elsőre sikerült, gondoltam, akkor talán nekem is megy :) Az eredmény meglepő és fantasztikus: isteni finomak lettek! Egyből dupla adagot készítettem. Az első tekercsnél kicsit kipotyogott a kakaó, amikor felszeleteltem, így a második tekercsnél alaposabban megkentem olvasztott margarinnal a tésztát, és megpróbáltam szorosabbra tekerni. Így már nem potyogott annyira. Az első adag kicsit ráragadt a sütőpapírra, de nem folyt ki a töltelék, inkább a cukros tej miatt, amivel kenegettem. A második adag szilikonon sült, arra viszont egyáltalán nem ragadt le: legközelebb csak azt használom :) 160 fokon sütöttem, légkeveréssel, és kb. 6 percnél és 18 percnél kentem meg őket, pontosan 25 percig sültek. Kedves Andi, köszönöm a receptet és a sikerélményt, gartulálok az oldaladhoz! Már kinéztem jó pár sütit és ételt, amit biztosan el fogok készíteni! Üdv, Méhecske

2011.04.15. 17:18
bidoridi

Sziasztok!!

Én ma készítettem el és nagyon finom lett!!!!!

Csak az volt a gond,hogy kifojt a kakaó és egy kicsit odaégett az aljára!

 megkapargattam!

köszi a receptet!

 

2011.01.31. 16:49
virág

Szia!

Ugyanolyan lett, mint a képen, és nagyon ízlett, bár a férjem azt mondta kicsit keserűnek hat neki a csoki! Isteni lett. Eddig bármit csináltam a receptjeid közül, mindig sikerült, és finom lett!!!  köszönjük!! a család nevében! :)

2011.01.26. 15:26
:)

finom volt kakaós csiga csak egy kicsit fura íze volt pedig mindent a recept szerint csináltam vajon miért???

2011.01.26. 15:23
:)

kedves Andi!!

Én is megsütöötem a receptet és szerette mindenki!!!!

nagyon köszönöm!!! üdv: valaki

2011.01.22. 15:19
mviki

Megcsináltam újból, nagyon szép lett és szerintem az íze is tökéletes lesz.Köszi a receptet.Előzőleg az élesztő futtatásánál rontottam el, de mostmár tudom hogy kell.A tészta a duplájára kelt és hát gyönyörű :)

2011.01.17. 23:30
mviki

Hali

Nekem olyan lett mint egy rózsa, nem is kelt meg, de biztos az élesztő futtatásánál hibáztam, mert amúgy a tészta íze nagyon jó volt.Az volt a baj hogy ragadt a tészta, hiába liszteztem,mindenesetre megcsináltam, de nem volt eredeti.Ebből is látszik hogy még most kelesztettem először.

2011.01.15. 22:02
Diana78

Szia Andi,

ma csináltam meg először a kakaós csigát, de nekem miután kisült, olyan érzésem volt, mintha pizzát ettem volna.... szerinted ez miért lehetett?

mindent a recept szerint készítettem :-(

köszi előre is a válaszodat, Dia

Szia! Sajnos nem tudom, hogy mire gondolsz....Jó sok hozzászólás van már ennél a receptnél, de ilyet még nem írt senki....Üdv. : Andi

2010.11.30. 15:58
sziszimarcsi

Szia Andi!

Én még csak a mai napon regisztráltam,de már több recepted is kipróbáltam ami sikerült is és finomak.A kakaós csigát már többször is próbáltam finom lett az is, csak az a problémám,hogy nekem a közepe mindig kiesik(már több féle képpen próbáltam a tekerésnél,kenésnél is).Esetleg erre tudnál valami megoldást?Válaszod előre is köszönöm és további sok sikert kívánok.

Marcsi

2010.11.28. 16:37
istenno

Szia, Andi!

Ez a leg finomabb kakós csiga, amit valaha ettem. Egyszerűen szuper. Már meg sem tudom számolni, hányszor készítettem el!

Köszönet  érte!

2010.11.23. 12:30
kutsonkovács

Nagyon köszönömszuper recept!Nóra

2010.11.08. 18:27
Zsuzsiiii

Sziasztok

Kelt tésztát én még ilyen gyorsan nem készítettem !Nagyon finom,könnyű,ennek a receptnek is nagyon örülök.Köszönöm !

2010.11.04. 12:45
Zsuzsa

Szia Andi!

Nagyon finom lett a kakaós csiga, épp az előbb lett kész. Egyszerű és gyorsan elkészíthető. Szeretem a receptjeidet! Üdv.: Zsuzsa

2010.10.03. 16:41
wucherblume

 Ma ki is próbáltam,nagyon jó lett! Ezentúl gyakrabban fogom csinálni 

2010.10.01. 22:26
Judit

Ma este megcsináltam  a kakaós csigákat én is egyből dupla adaggal és tényleg nagyon finomak lettek!  Nagyon jó ez az oldal Andi:)

2010.09.30. 20:06
makka

Szia Andi!

Nagy sikere lett a kakaóscsigának. Egyből dupla adagot csináltam. Imádta a család. Nagyon-nagyon jó az oldalad.

Makka

2010.08.31. 15:39
Csigusz

 Andi!

Holnap délelőtt van időm megcsinálni a Csigákat, de csak este akarom kisütni. Tehát kb. 5órát szeretném állni hagyni a feltekert csigákat,és csak aztán kisütni. Ez okozhat valamilyen problémát? 

Amúgy már egyszer megcsináltam,isteni lett :)

Köszi,Csigusz

Kedves Csigusz, ezt nem igazán ajánlom! Egy kelt tésztát nem lehet órákig állni hagyni, mert elkel. Üdv. : Andi

2010.08.03. 18:26
Lexibaba

Szia Andi!

Kezdő vagyok még teljes mértékben,de mindent a leírtak szerint csináltam. És a tészta az istenért sem akart feljönni :-( Miért lehet ez?

Szia! Milyen értelemben írod, hogy nem akart feljönni? Lapos lett a csiga? Vagy leragadt? Vagy nem kelt meg? Andi

2010.07.30. 20:58
niki

Nagyon finom lett a csiga én még fahéjasat is készitettem ez a recept sokkal jobb mint amit ezelőtt csináltam.Nagyon jo ez a oldal isteni receptek vannak.

2010.07.12. 09:18
TAncsykaaa

Kedves Andi!!!!

Amióta felfedeztem ezt az oldalt még sűrűbben sütök süteményt!!!Tegnap a kakaós csiga volt soron,s nem gondoltam volna,hogy sikerülni fog,főleg azt nem,hogy fenségesen finom lesz!!!!Szenzációsan sikerült!!!Nem folyt ki a kakaó,puha lett a tésztája,s mára már nem maradt,pedig dupla adagot sütöttem 2 személy részére.

Csodás hetet kívánok Neked és minden kedves látogatónak!!!

Ancsykaaa

2010.07.07. 15:49
catlin

ha a kakaót vajjal jól kikeveritek akkor még finomabb és nem is potyog ki belőlle a kakaó

2010.06.22. 20:01
Encike1988

 Szia Andi! 

Ma megsütöttem a kakaós csigát. Isteni finom lett. Én muffin sütőben sütöttem meg és nagyon csinik lettek. :) pikk-pakk elfgogyott. Mindig erről az oldalról sütök sütiket. amik jól szoktak sikerülni, érthetően levannak írva receptek. 

Itthon csak nesquik kakaó volt,és azzal töltöttem meg,előtte kicsit megolajoztam a tésztát. Egyáltalán nem folyt ki a tészta közzül a kakaó. :) 

köszönöma  sok finm receptet. 

Enikő

2010.06.22. 15:07
hobo28

Szia Andi

Ez valami cop-os sütőpapír volt,ezt ajánlották.Én szilikonosat akartam venni,de lebeszéltek róla hogy ez is jó.Folyt azért ki elég sok kakaó,és mind beleégett a papaír.Pedig olyan finom lett a csiga,és jó kakaós volt ,nem olyan mind a bolti,hogy alig van benn kakó.

Akkor a sütőpapír volt a gond?Milyet vegyek szerinted?Köszönöm. Erika

Szia Erika! Szerintem a sütőpapírral volt gond, én vagy a képen látható, sok helyen kapható Alufix-et használom vagy a Lidl-ben kapható Aromata nevezetűt. Soha semmi nem ragad le velük. A Coop-ban azért nem tartják pl. az Alufix-et, hogy a saját márkás sütőpapírjukat vedd meg. Szóval én ezeket ajánlom, még soha nem csalódtam bennük. Üdv. : Andi

2010.06.21. 18:03
hobo28

Szia Andi!

Én már nagyon sokszor sütöttem kakaós csigát,és mindig nagyon finom lett.De sütőpapír nélkül sütüm,kizsírozott tepsibe.Most sütőpapírra tettem,a sütőpapírt kicsit megliszteztem,de rásült a csiga.Alig tudtam leszedni róla a papírt.Mit gondolsz mért sült rá?Az igaz hogy én sok kakaót rakok bele,mert ugy szeretjük ha jó kakaós,ezért egy kevéske kifolyik belőle sütés közben.Pedig a kinyujtott tésztát megkenem vajjal,úgy teszem rá a cukros kakaót,és még a kezemmel kicsit megnyomkodom  rajt a kakót.Aztán feltekerem,szeletelem,és megkenem jól vajjal.Sütés közben pedig vaniliás cukros tejjel meglocsolom.

Kérlek segíts mért sül rá a papír???Pedig olyan jó lett volna,nem kellett volna vakarni a tepsit..

Szuper az oldal,csak így tovább!!

Szia! Köszönöm a dícséretet! Milyen sütőpapírt használsz? Szerintem azzal lehet  a gond, mert nekem egyáltalán nem ragadtrá pedig én is sok kakaóval készítettem. Andi

2010.06.17. 19:31
Nanóó

Kedves Andrea!Apukámnak és Anyukámnak valami jó kaját és tortát szeretnék csinálni de seholsem találok.Léccives segícs nekem.

                                                                                                                  puszi:

                                                              Cs.A.

2010.06.11. 21:31
Editkeditke

Kedves Andi!!!

Nagyon nagyon finom lett a Kakaos-csiga....en eloszor keszitettem...sokkal finomabb mint a  bolti!!!!!

Finom puha es omlos maradt!!!!Nekem nem szaradt meg!!!!

Koszonom nagyon a sok finom es jo receptet....

Udv:Edit

2010.06.02. 14:31
Happy73

Amellett, hogy gyorsan és egyszerűen elkészíthető még isteni fimon is. Ez is bekerül a kedvencek közé. Köszi a jobbnál jobb recepteket. Üdv. Anikó

2010.05.23. 16:27
hajnika

szia! szerinted konyhakész leveles tésztából is meg lehet csinálni?

előre is köszi a választ, hajni

Szia! Nem tudom milyen lenne leveles tésztából.

2010.05.20. 21:57
Vaskarika

Remek recept. Gratulálok.

2010.05.13. 12:42
baby1985

Szia!

dupla adagot csináltam belőle nagyon finom lett!

köszi a receptet!

2010.05.11. 11:42
Andi

Szia Andi! :)

Tegnap megcsináltuk a sütit. Majdnem olyan mint a bolti.

Én sajnos kicsit tovább hagytam a sütőbe mint írtad, így a széle nem mindnek lett olyan puha

Máskor is megcsinálom. :D

2010.05.10. 17:58
Kiset

Szia Andi!

Ez a recept egyszerűen szuper! A receptben leírt mennyiséget csináltam meg, isteni lett, csak kevésnek bizonyult. Még nem láttam 5 perc alatt elfogyni süteményt! :-)))))))))

Másnap is meg kellett csinálnom, szabályosan kikövetelte a család és a férjem is úgy jött haza munkából, hogy a vonaton már csak a kakaós csigára tudott gondolni, ugye készen van????? Mondanom sem kell, percek alatt elfogyott.

A régi, hagyományos szakácskönyv szerinti recepttel csak kőcsigákat tudtam gyártani, ez isteni puha, kakaós remekmű lett. Hálás köszönettel!!!

Vera

2010.04.28. 09:30
diboamama

 Szia Andi! Szia Mindenki!

Én csak most csatlakoztam hozzátok.A gombát megcsináltam Béla napra .

Nagyon-nagy sikert aratott .Szép napot mindenkinek.Sziasztok

2010.04.23. 16:50
Kiset

Szia Andi!

Néhányszor megpróbáltam már kakaós csigát csinálni, de teljes volt a kudarc. Most újra kedvet kaptam a leírásod alapján, megcsinálom.

Annyi lenne a kérdésem, hogy milyen nagy méretűre nyújtsam a tésztát vagy ha a kinyújtott tészta kb. vastagságát meg tudnád mondani az is segítene?

Isteni az oldalad, a habos linzer nálunk tarolt! :-))))

Hálás köszönettel! Vera

Kedves Vera! Hát ezt most így fejből elég nehéz megmondani, de ha megnézed a sütés elött fotót, ott a kis csigákon látszik, hogy mekkora tészta lett feltekerve. Talán olyan 1 cm-esek lehetnek?  Andi

2010.04.23. 07:20
Erika

Ez a recept tökéletes kétszer egymás után meg kellett sütnöm olyan finom lett.Régebben is probálkoztam kakaós csigával,de kifolyt a kakaó meg kemény lett.Köszi a receptet!

2010.04.22. 16:23
Nagyné Tóth Klára

Szia Andi! Megsütöttem a kakaóscsigákat! Isteni!!! Én dupla adagot vettem, így 30 db kis csigácskát kaptam. Másfélszeresét vettem a tölteléknek, nem a dupláját, és így nem is folyt ki. Isteniek a receptjeid! Nagyon sokat kipróbáltam már. Azóta mást se hallok itthon, csak, hogy anya mikor sütsz már vmit Andi konyjájáról? Gratulálok az oldaladhoz! Kala

2010.04.17. 17:51
babi

Szia Andi!Meg sütöttem a csigákat a család most falja fel 3-5 perc alatt ,nagyon szeretik.De szerintem a kakaó keverék sok bele.Én nem tettem mindet bele mert így is vastag.Köszi a receptet.Üdv:babi

2010.04.17. 11:14
Szandi

Szia Andi!

Végül isteni finik lettek a csiguszok  Csináltam aztán még egy adagot, és ugyanúgy kb. fél dl tejet vett fel a tésztám csak..plussz az élesztőhöz is fél dl...egyébként kérdésedre, nem volt folyós a margarin... De mindegy is, mert sikere volt - mint eddig az összes receptednek- és csak ez a lényeg! Köszönöm szépen!

Szia

2010.04.16. 10:48
Szandi

Szia Andi!

Valóban rengeteg finomság és nagyon jó receptek találhatók az oldaladon. Nagyon szépen köszönöm őket, sokat kipróbáltam már és jók lettek. Ma a kakaós csigát is ki kellett, hogy próbáljam, de lehet, hogy velem van a gond, nekem már az összegyúrásnál problémám adódott. Mindenből az írt mennyiséget mértem ki, alig tettem hozzá fél dl tejet szinte, már olyannyira ragadós lett a tészta, h még plusszba kellett lisztet szórnom hozzá.. és így is nagyon picike a tészta.. most várom, h megkeljen nem tudom mi lesz belőle...Segíts kérlek, szerinted mégis mi lehet a baj??? nagyon elkenődtem emiatt, mert mindenki hozzászólásában sikerült...és 3x is megnéztem h mindenből a kellő mennyiséget mértem-e...

Szandi

Szia Szandi! Nem tudom mi lett végül a tésztádból, de nem folyékonyan tetted bele esetleg a margarint? Üdv. : Andi

2010.04.15. 18:40
cilike30

Szia Andi!

Kezdő vagyok a kelt tészták terén,de kipróbáltam a receptet.Nagyon finom volt,csak annyi kérdésem lenne,hogy miért ragadt rá a sütőpapírra és miért lett másnapra kőkemény?Mit csináltam rosszul szerinted?

Üdvözlettel: Cili

Kedves Cili! Azért ragadhatott a sütőpapírra, mert gondolom kifolyt egy kicsit a töltelék. Mondjuk , ha ez nem annyira vészesen ragadt le, az nem gond.Kemény viszont csak azért lehetett, mert túlsütötted, így kiszáradt. Üdv. : Andi

2010.04.15. 18:40
babi

Szia Andi! Ma eldöntöttem,hogy a kakaóscsigát én is megsütöm.Mindig elovasom a hozzászólásokat és csak igazat tudok adni Dórinak.Ugyanis tényleg vannak olyan oldalak ahol csak elpocsékolja az ember a sok hozzávalót és nem sikerül a recept.A te oldaladon még akármit készitettem minig sikerülz és finom lett.Nagyon köszönöm és cak így tovább.Üdv:Babi(egy rajongód)

2010.04.14. 19:33
Rácz Julianna

Szia Andi!

Nagyon jók a receptek már én is ki probáltam a kakaóscsigát meg csináltam és nagyon finom lett. Nagyon jó az összes recepted mind nagyon tetszik és már egy jó párat meg csináltam belőle köszönöm.

Üdv: Julcsi

2010.04.09. 17:00
zsuzsa716

Szia Andi!

Én is szoktam kakaós csigát sütni, de én a kinyújtott tésztát is, és a már tepsiben lévő félkész csigákat is olvasztott margarinnal kenem meg, így sülés közben beleolvad a kakaós cukorba. Ez vonatkozik a kókuszos csigára, a diósra, stb. Egy ideje minden tésztát (de főleg a keltet) sütőpapíron sütök. Nagyon ügyes volt, aki kitalálta, biztos nem szeretett mosogatni...

Üdv.:    Zsuzsa :-)

2010.04.09. 12:55
Sekka

 Szia Andi!

Mégegyszer megpróbáltam a csigát, és MOST SIKERÜLT!!!!!!!!!:)))))))))))))))

Mindenki nagyon dicsérte. Igazad volt, a múltkor biztosan a magas hőfok miatt égett meg az alján a kakaó.

Köszönöm a segítségedet!

Sekka

2010.04.04. 09:12
Lilla

szia Andi!

Nagyon tetszenek ezek a receptek föleg a kakaos és a pizzás csiga köszönöm hogy felraktad a recepteket!

2010.03.20. 21:53
Sekka

 Szia Andi!

A recepted dupláját vettem, mert normál méretű csigákat csináltam. Igaz sokalltam kicsit bele a dupla kakaót, lehet, hogy tényleg az volt a baj. Amúgy sütőpapíron sütöttem. De mégegyszer megpróbálom, mert a kisfiamnak ez a kedvence, és a tésztája nagyon finom volt!

Köszönöm!

Sekka

2010.03.20. 09:21
6552006

Szia andi!

én 12 vok és megcsiniztem ezt a sütit nagyon finom lett:) egy kicsit anyum is besegitett de a nagy részét én csináltam nagyon köszi a receptet!

és annyi kérdésem lenne hogy nekem nem jött fel a tészta de miért??

elöre is köszike szia!

Szia! Honnét nem jött fel a tészta? Sütés után leragadt? Andi

2010.03.16. 20:11
nikybaba

szia andi!

Egyik munkatársam adta meg a címedet és ma kipróbáltam az egyik receptedet a kakaóscsigát és el kell mondjam nagyon de nagyon finom lett...Most kutatok böngészek a többi finomságok között. Hát gratulálok az oldaladhoz igazán nagyon mennyei finomságok vannak itt teljesen bőség zavarában estem!

Olyan kérdésem lenne ehhez a kakaós csigához hogy ugye feltekertem a tésztát és szted meg lehet egyben is sütni szoval arra szeretnék kijukadni hogy nem vágom fel csigáknak hanem egyben megsütni és amikor megsült akkor felszelni ugy mint a bejglit pl .Tovább kell sütnöm szted te mit mondasz erre kiváncsian várom válaszod.

Szia! Köszönöm a gratulációd. Hát szerintem nem igazán lenne jó ötlet a tekercset egyben megsütni, mert elég fura formája lenne, és lehet, hogy a közepe nem is sülne át rendesen. Szerintem nem véletlen, hogy nem szokták olyan formában készíteni.  Üdv. : Andi

2010.03.14. 21:50
Sekka

 Szia Andi!

Segíts nekem kérlek! Miért égett nekem oda a csigák aljára a kifolyt kakaó? Amúgy finom lett volna. Mit ronthattam el? Köszönöm előre is a válaszodat! Sekka

Szia Sekka! Nem tettél hozzá túl sok cukrot. Amúgy egy kicsit kifolyhat, és ha erős lángon sütjük akkor meg is éghet. Ezért érdemes sütőpapíron sütni. Üdv. : Andi

2010.03.10. 13:00
garbo

szia Andi!Megcsináltam a kakaós csigát és az egész családnak nagyon izlett .A lányaimnak hetente egyszer sütnöm kell mert nagyon szeretik.Még mindig nagyon jó az oldalad!Gratulálok a sok finomságokhoz.Garbo

2010.03.08. 12:57
szilvi

Tegnap megsütöttem, de már eleve dupla adagot számítottam mindenből,majd a tésztát ketté vettem és felébe kakaót felébe pedig fahéjat tettem. Nagyon finom lett-még a dupla adag is hamar elfogyott!!!

2010.03.07. 14:01
GABI0925

Sziasztok!

Nekem kipotyog belőle a kakaó,sütés közben meg kifolyik.Mit rontok el?

Szia! Ha olvasztott margarinnal megkened a tésztát akkor abból nem potyoghat ki, hanem bele kell hogy ragadjon. Megkented? Andi

2010.02.07. 15:23
hajni

Köszi a receptet..Az én fiam tej-tojás allergiás.Megcsináltam nélküle.Tudom minden allergiásnak ajánlani.Van egy pár receptem ami tej tojás mentes:.farsangi fánk,tortapiskóta,somlói galuska,mákos vagy almás pite,lekváros bukta,lángos,hamis túrógombóc.ezek egyszerüen mindennapos hozzávalokkal,és persze nem drágán.KÖSZI.:HAJNI

2010.02.04. 13:58
Móni

Kedves Andi!

Én is szoktam sütni , de van amikor nem kakaóval töltöm meg, hanem kókuszreszelékkel, úgy is nagyon finom! Nagyon jó az oldal, köszönöm szépen!

2010.02.03. 12:43
Betti

Kedves Andi! Én ma délelőtt sütöttem meg a kakaós csigát és nagyon finom lett!!  Sok receptet kipróbáltam már tőled, minden nap nézelődöm az oldaladon. Amint megláttam az újdonságok között a kakaós csigát  tudtam, hogy ez lesz a következő, amit meg kell sütnöm! Egyből dupla adagot sütöttem. Köszönöm a receptet!  Sok sikert a továbbiakban is!

Szia Betti! Köszönöm a visszajelzést és a jókívánságokat! Üdv. : Andi

2010.02.02. 08:09
Baledo

Kedves Andi!

Nem bírtam tovább tegnap megsütöttem a csiguszokat. Mióta megláttam az oldaladon tervezem, de a család kérésére mindig valamelyik másik receptedet készítettük el. Nagyon finom lett  Felmérve hogy mennyire éhes voltam rá és ismerve a családom befogadó képességét, már eleve 2 adagot készítettem. Instant élesztőt használtam /ez volt az első próbálkozásom vele/ és nagyon szépen megkelt.  Tej valóban pontosan annyi kellett hozzá mint ahogy írtad. Ketté osztottam a tésztát és úgy nyújtotam ki, így valóban mini méretűek lettek a boltihoz képest úgy 2-3 harapásnyi, és így  50 db lett. Azt gondoltam, hogy legközelebb meglocsolom majd őket olvasztott csokival is miután kisültek. A gyerekek már benyújtották igényüket a vaníliás, diós, kókuszos és pizzás változatra is.

Ezúton szeretném megköszönni Neked ezt a sok szuper receptet. Sajnos már sokban csalódtam, amiket innen onnan összeszedtem, de a Te receptjeidet fenntartás nélkül készítem el.  Minden elismerésem az oldaladért.

További szép napot kívánok!

Baloghné Dóra

Kedves Dóra! Köszönöm a hosszú beszámolódat, örülök, hogy sikered lett a csigákkal.  Köszönöm a dícséretet, további sok sikert kívánok Neked a receptek kipróbálásához! Üdv. . Andi

2010.02.01. 11:57
Csibe

Nagyon jól sikerült, épp most sült ki.Egy kérdés. Ezt el lehet készíteni dióval is?

Köszönöm szépen és mindenkinek csak ajánlani tudom aki szereti a csigát.

Szia! Nyugodtan készíteheted dióval, én is ki fogom próbálni! Üdv. : Andi

2010.01.31. 09:57
soos erzsebet

szia Andi koszonom a sok receptet nagyon regota figyelem az oldalt es rengeteg uj dolgot tanultam toled , sok-sok receptet meg csinaltam es mind jol sikerult Koszike

2010.01.31. 08:12
ani

Szia Andi! Megcsináltam ezt a kakaós csigát, nagyon finom és kapós lett, csak annyi bajom volt vele, hogy rásült a papírra. Mi lehetett a baj? Köszi előre is

Szia! A sütőpapíroddal lehet gond, cseréld le és használj szilikonosat. Üdv. : Andi

2010.01.30. 19:49
Szzilvi

Bocsi elfelejtettem aláírni.

               Szandainé Szilvi

2010.01.30. 19:47
Szzilvi

Szia Andi!

Ma megsütöttem ezt a csigát és nagyon finom lett.Már alig van belöle,pedig dupla adagot csináltam.Azthiszem holnap ujra sütök egy adagot ebből a sütiből.

2010.01.30. 18:04
kati

Én is szoktam csinálni de a kakaóban szoktam teni fajéjat is és a vajban amivel megkenem rumaromát.

2010.01.30. 14:43
manya

Megsütöttem nagyon finom :)

2010.01.30. 14:41
Éva

Szia Andi! Én is sokszor sütök kakakós csigát,de én nem kakaót teszek bele,hanem nuttelával szoktam rákenni a tésztára.Próbáld ki,ugy is nagyon finom.

Szép napot kívánok.Üdv Éva

2010.01.29. 16:16
Ancsa

Köszi ezt a receptet Andi,nagyon szeretem a kakaós csigát ,főleg hideg tejjel!Meg fogom sütni!!

2010.01.29. 13:10
Kety

Kedves Andi,

Megsutottem,es nagyon jol sikerult ez is , Imadlak Anidi!

2010.01.29. 12:58
Gulyásné Lipták Éva

Köszi a receptet., ki fogom prógálni. Nagyon guszta.

2010.01.29. 11:18
monyoka

Köszönöm a receptet.Nálunk gyakran kerül az asztalra,az egész család kedvence.Ugyanugy készitem szinte mint ahogy te is.Azt hiszem ebben az évben is neked köszönhetően lesz részünk izgalmasabbnál-izgalmasabb receptekben. Jó hétvégét kivánok!

2010.01.29. 10:36
Andika42

Köszi a Receptet! Imádjuk a kakaós csigát!

2010.01.29. 08:47
Edit

 A fiam kedvence hétvégén megsütöm.

2010.01.29. 08:43
marika02

Köszönöm a receptet ,nagyon jó ,guszta ,biztos ki próbálom .

üdv:Marika

Szép napot kívánok ,és jó hétvégét !!!!

2010.01.29. 00:42
Vikica

Uhh nagyon guszta,ezt is megcsinálom majd

2010.01.28. 18:18
Szabina (:

szombati program megvan :) 

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Oroszkrém torta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa