♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Pozsonyi kifli - mákos és diós

 

 

Pozsonyi kifli  ( Diós és mákos )

 

A receptből kb. 24 db pozsonyi kifli lesz.

12 db mákos, 12 db diós.

 

Az elkészítését a töltelék készítésével kell elkezdeni.

 

Diós töltelék : 20 dkg darált dió, 12 dkg kristálycukor, 4 dkg zsemlemorzsa, mazsola ízlés szerint, őrölt fahéj, 1 db citrom reszelt héja, késhegynyi őrölt pirított szegfűszeg, kb. 1 dl víz

A vizet a cukorral jól fel kell forralni, majd ráönteni a többi összekevert hozzávalókkal. Jól ki kell hűteni. Célszerű előző nap elkészíteni.

 

Mákos töltelék : 20 dkg darált mák, 12 dkg kristálycukor, 4 dkg zsemlemorzsa, mazsola ízlés szerint, őrölt fahéj, 1 db citrom reszelt héja, késhegynyi őrölt pirított szegfűszeg, kb. 1 dl víz

A vizet a cukorral jól fel kell forralni, majd ráönteni a többi összekevert hozzávalókkal. Jól ki kell hűteni. Célszerű előző nap elkészíteni.

 

A lekenéshez : 1 vagy 2 db tojás kell, ez függ a tojás nagyságától.

 

Hozzávalók a tésztához : 45 dkg liszt, 5 dkg porcukor, 12.5 dkg margarin, 6 dkg zsír, 1 dkg só, 2.5 dkg élesztő, 1 db tojássárgája, kb. 1.5 dl hideg tej

 

A tészta elkészítése : A hozzávalókból egy rugalmas, kemény tésztát gyúrjunk úgy, hogy az élesztőt nem kell keleszteni, hanem csak belemorzsolni. A tejet kis adagokban, fokozatosan adjuk hozzá! A tej mennyisége függ a liszt minőségétől, tehát változhat!

 

Az elkészített tésztánkat egy fél órát pihentessük a hűtőben. Ezután osszuk el 24 db, kb. 3.6 dkg-os darabokra. A darabokból formázzunk golyókat, majd a kezünkkel lapítsuk el. Ezután könnyen ki tudjuk nyújtani ovális alakúra. A kinyújtott tésztának kb. 2 mm vastagságúnak kell lennie.

Mindkét töltelékünket osszuk el 12 felé és helyezzük őket a kinyújtott tésztákra, majd tekerjük fel a diósat kapocs, a mákosat patkó alakúra a képen látható módon.

Helyezzük őket sütőpapíros tepsire, kenjük le őket tojássárgájával ( egyformán mindenhol, különben nem lesz szép ). Tegyük őket hűvös, szellős helyre , és hagyjuk megszáradni.

Hűtőszekrénybe ne tegyük, mert ott nem fog száradni a tojás a tetején, és nem lesz majd szép márványos a kiflink!

Kb. másfél óra múlva, ha a tojássárgája kezd cserepesedni a kiflin, kenjük le őket tojásfehérjével. Szintén kb. másfél órát kell száradnia,cserepesednie.

 

Előmelegített sütőben, 180 – 190 fokon, kb. 10 perc alatt arany barnára sütjük.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Idézett hozzászólás:

kedves ANDI mint mindig most is nagyon finom receptet osztottal meg velunk csak gratulalni tudok UDV DENCSI

Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
 
30 hozzászólás
2022.12.03. 08:54
Zsolt
Szia! Elkészítettem én is a Pozsonyi kiflit a recepted alapján és nagyon finom lett,mintha cukrászdába vettem volna☺️😁 Köszöni az egész család!
2020.02.22. 17:58
Jolika

Kedves Judit!Tej helyett gabonatejet lehet használni,akár rizs vagy mandulatejet. :)


2019.05.12 14:59
Judit

„ Kedves Andi!

Most sütöm másodszorra a kifliket. Elsőre is is szuper lett és másodszorra is. Nagyon jó, hogy lépésről lépésre fényképezted, így sokkal egyszerübb elkészíteni.

Köszi a receptért!

Ha esetleg vkinek van ötlete, hogy a tej helyett mit lehetne beletenni, hogy tejallergiásoknak is ehető legyen, az ossza meg velem. 

 

2019.05.12. 14:59
Judit

Kedves Andi!

Most sütöm másodszorra a kifliket. Elsőre is is szuper lett és másodszorra is. Nagyon jó, hogy lépésről lépésre fényképezted, így sokkal egyszerübb elkészíteni.

Köszi a receptért!

Ha esetleg vkinek van ötlete, hogy a tej helyett mit lehetne beletenni, hogy tejallergiásoknak is ehető legyen, az ossza meg velem. 

 

2018.03.19. 12:24
Takács Istvánné Andrea

Kedves Andi!

Elősször is szeretnék gratulálni az oldalhoz a csodád receptekhez és képekhez.

Nagyon sok ételedet és sütidet elkészítettem már. A bejglim azóta tökéletes amióta a te receptedet sütöm az egész család imádja.

Azt szeretném kérdezni hogy a pozsonyi kiflinél nem e lehetne hasonlóan eljárni,mint a bejglinél,hogy csak másnap reggel sütném ki?

Köszönöm szépen a válaszodat.

Üdvözlettel,

Andrea

2017.02.08. 18:19
Vass Margit

Sikerült a mai napon  dupla adagba megsütni.

2017.01.12. 08:45
Rinkó Károlyné

Köszönöm szépen a receptet. Nagyon szuper, remekül sikerült és gyönyörű lett..Köszönet!!!!!

 

 

2016.12.24. 16:56
Vigh Zsolt

Sziasztok!

 

Nagyon jó a recept, már sokszor megcsináltam, mindig sikere van. Ma is készül két adag. 

2014.01.24. 17:25
duci30

Ma megsütöttem isteni finom lett köszi a szuper receptett :) :)

2013.12.22. 11:37
geencsi

Köszönöm a receptet! Jól sikerült,bár nem lett annyira szép,mint a tied.

2012.11.10. 16:13
monica75

Sziasztok! Ma volt a karácsonyi előtti főprobája a kifliknek és remekül sikerült:) köszönöm a receptet!

2012.04.19. 10:29
Lucapanna

Kedves Andi!

Nagyon jó ez a recept! 3x csináltam meg eddig.  Az első 2 alkalommal nem jöttem rá, hogy Neked, hogy a túróban lesznek ilyen szépek a kiflik. Harmadik alkalommal máshol is megnéztem, és jöttem rá, hogy ahogyan feltekered a kiflit, kicsit meghengergeted. Így nem nyílik szét és igazán mutatós lesz.

A lányommal a Te oldaladról sütött sütikkel még sohasem fürödtünk be.

Van-e arra mód, hogy elküldjünk Neked olyan receptet, képpel, amit mi nagyon sokszor elkészítünk, és a világ legegyszerűbb, a legbénábbak által is elkészíthető.

GÜdvözlettel: Luca

Kedves Luca!  Természetesen szívesen fogadom a recepteket, légyszi írj a bal oldalt lévő menüben a " E-mail a szerkesztőnek " rovatba. Sok sikert a további receptek kipróbálásához! Üdv,. Andi

 

2011.12.29. 16:26
meggyvirag

Köszönöm szépen, ez zseniális lett!

2011.12.25. 11:58
vikidora

Szia Andi ! karácsonyra elkészítettem és nagyon fincsi lett.köszönöm a receptet

2011.05.08. 18:01
Kriszti

Szia Andi!Ma elkészítettem és nagyon finom lett.Köszi

2011.04.19. 21:18
Timi
Andi! Nagyon jo recept, nagyon finom lett! Vegre marvanyos is lett a teteje! Koszi
2010.12.22. 15:09
dio

Én most kentem le fehérjével. Szépek lettek nagyon!!  A bejgli tésztája is már töltésre vár.Az unokanővérem is innen sütöget,mióta ajánlottam neki az oldalt.

KELLEMES  KARÁCSONYT  KÍVÁNOK  MINDENKINEK!

2010.12.21. 23:55
Barbamama74

Aztaaaaa, de guszta!

Ezt nekem is ki kell próbálnom! köszönöm a receptet és az értesítést.

Kellemes ünnepváró készülődést és szép karácsonyt!

2010.12.18. 17:33
lívi

nagyon guszta ki fogom próbálni

2010.12.15. 12:41
Bodaemese

hat nagyon mutatos ki fogom probalni

2010.12.15. 11:33
piroska

Szia Andi

Nagyon jol sikerult a recept mindenkinek ízlett

2010.12.14. 16:13
Vankó Ili

Idén is készül pozsonyi kifli, a lányom kedvence.  Kellemes ünnepeket kívánok, és további sok sikert a remek blogodhoz. Ez a legtöbbet nézegetett "portálom".

2010.12.12. 17:09
Molnárné Éva

Szia Andi!

Mint mindig ,most is gyönyörű ezen az oldalon minden.Nagyon szeretem a pozsonyi kiflit. Ezek nagyon szépek.Gratulálok.

Molnárné Éva

2010.12.10. 19:45
Huszár Ágnes

Szia Andi

Ez egy nagyon finom recept, én már próbáltam és nagyon hamar elfogyott, remek az oldal csak így tovább

2010.12.10. 18:27
Ica

Köszi szépen a receptet, karácsonyi ünnepekre kipróbálom.

2010.12.10. 15:22
dencsi

kedves ANDI mint mindig most is nagyon finom receptet osztottal meg velunk csak gratulalni tudok UDV DENCSI

2010.12.10. 11:54
Edit

Hát ez BRUTÁLISAN szép és guszta !! Gratula !  Üdv Edit

2010.12.10. 09:05
Reni78

Szia Andi, szeretném megkérdezni, meddig áll el ez a sütemény? Ha karácsonyra készíteném, mikor süssem meg? Ugyanez lenne a kérdésem a kókuszkocka és a zserbó esetében is (ajándékba tervezem sütni őket, Pekingben élünk, sajnos itt kell töltenünk az ünnepeket és megörvendeztetném vele a kedves kínai ismerősöket)  Előre is köszönöm szépen a választ!

Gratulálok az oldaladhoz, eddig 5 remekművedet próbáltam ki és mind az 5 tökéletesen sikerült, úgy tűnik, egyszerűen nem lehet elrontani őket!

Kedves Reni! A pozsonyi kiflit, és a zserbót már elkészítheted, de a kókuszkockát azt nem ajánlom. Köszönöm a dícséretet! :) Üdv. : Andi

2010.12.10. 07:53
Anyus71

Régen már próbálkoztam pozsonyi kiflivel,de nem igazán sikerült.Ezt a receptet holnap megsütöm főpróbaként,ha nyerő a családnak ,két rúddal kevesebb bejglit sütök karácsonyra!Köszi a sok szuper receptet!

2010.12.10. 05:27
Zsuzsiiii

Köszönöm,hogy felraktad a receptet és a képeket,remélem szépre tudom formázni én is.

2010.12.10. 05:12
Klári55

Szia!

Az egyik kedvencem, idáig nem volt bátorságom kipróbálni,de ma megsütöm,köszi a receptet további jó munkát 

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Oroszkrém torta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa