♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Tejfölös - kekszes

 

 

 

Tejfölös kekszes – sütés nélkül

 

Hozzávalók : kb. 40 - 45 dkg háztartási keksz, 2 db nagy poharas tejföl, 3 csomag vaníliás cukor, 9 evőkanál kristálycukor, 2 evőkanál kakaópor

 

Elkészítés : az egyik tejfölben keverjünk el 4 evőkanál cukrot, és 2 vaníliás cukrot. A másik tejfölben 5 evőkanál cukrot, 1 vaníliás cukrot, és a kakaóport.

20 * 30 cm-es tepsi alját rakjuk ki keksszel. Simítsuk rá a fehér krém 2 / 3 részét, majd rakjuk ki ismét egy sor keksszel. Erre simítsuk a kakaós krém 2 / 3 részét, majd erre is helyezzünk el egy sor kekszet.

A harmadik sor kekszet a kétféle megmaradt krémmel öntsük le, és villával " márványozzuk " be a tetejét. ( Merőkanállal merjük a krémeket a kekszre! )

Helyezzük hűtőbe, és legalább egy éjszakát hagyjuk állni, de akár egy teljes napot is. Ha kellően megpuhult szépen szeletelhető.

Könnyű nyári finomság!

 

 

 

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Idézett hozzászólás:

TAPASZTALAT:

Kb. 21x29-es tepsibe tettem a kekszet és 6x7 db keksz fért egy rétegbe (igaz, hogy egy nagyon kicsit kellett farigcsálni, hogy pont passzoljon)

20%-os Kunsági tejfölt használtam, 3 nagy pohárral. Cukrot arányosan még tettem hozzá plusszba. Bourbon vaníliás cukrot használtam, abban vannak apró vaníliadarabkák is, és finom.

A krémrétegek színét úgy készítettem, hogy a legalsó fehér lett, a középső kicsit barnás, a teteje pedig még barnásabb, vagyis raktam még hozzá plussz kakaót a krémbe (ha kell, akkor még cukrot is).

Ennyi az én tapasztalatom. Nagyon hamar megvan, és finom. Tényleg csak este érdemes elkészíteni, mert reggelre pont finom lesz.

Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
 
40 hozzászólás
2017.09.12. 12:50
horgos annamaria

koszonom szepen a receptet,

kellemes napot kivanok!

2017.09.12. 12:47
horgos annamaria

hello,

a kepen lathato sutinek a receptjet meg kaphatnam?

koszonom szepen elore is,szep napot kivanok!


2012.06.26 20:53
Julcsi

„ Köszönőm a receptet.

2015.08.20. 07:56
Andrea
Gyorsan elkészül és nagyon finom. Készítettem már nutellával és gyümölcsel is. Málnát és áfonyát pürésítettem botmixerrel és a pürét belekevertem az egyik adag tejfölbe. Cukrot kevesebbet szoktam rakni bele , ízlés szerint. Sok ételt készítettem már az oldalról. Nagyon jó kis receptek! Andrea
2015.06.29. 22:04
Jozsefné Födelevics

Nagyon  klassz  lett köszönőm  ANDIKA  puszi)))

2014.04.08. 13:16
Baby09

Nagyon finom lett,söt isteni!

Ez a kedvenc süteményem! 

    

2013.11.03. 18:43
Margó

Finom lenne szerintem nutellával is :)

2013.08.29. 13:11
Zsuzsi

Szerintetek milyen lenne ha nutellát tennék a tejfölbe kakaó helyett?

 

Zsuzsi

2013.08.10. 13:27
Ilona

Sziasztok!

Nagyon klassz a recept, én is többször elkészítettetm már. Én dupla ennyi tejföllel készítem, ( 4 db 3 decis )jól beszívja magába a tejfölt, de igazán 2 nap után isteni.

A hármadik sor kekszre egy tejfölt cukrozott kakaót kikeverek és azzal borítom be, próbáljátok meg kicsit több tejföllel, meglátjátok sokkal finomabb:)

 

2013.07.04. 18:01
Gáli Alexandra

Kedves Andi!

Hétvégén rokonok jönnek és tutire akarok menni. Látom ezt a sok hozzászólást így én is elhiszem, hogy összeáll másnapra (pedig olyan hihetetlen). Egy kérdésem azonban lenne: a kristálycukor elolvad benne, nem porcukor kell bele?

Nagyon szeretem az oldaladat, még nem csalódtam egyik receptedben sem:)

Köszi! Szandra

Szia! Elolvadt benne de, ha tartasz tőle nyugodtan használhatsz porcukrot is. Üdv, Andi

2013.05.05. 20:49
Liliom

anyák napjára csináltam meg, és nem csak anyukám, de az egész családom odavolt érte. Még csak 13 éves vagyok, de ez egy nagyon egyszerű és finom süti lett! Én reggel raktam be, és estére már jó lett.

2013.03.31. 21:33
Márta

Kedves Andi,

szerintem is fantasztikusak receptjeid. Nekem is van egy hasonló tejfölös-kekszes receptem. A tejfölbe izlés szerint teszek cukrot, megkenem a kekszeket majd vékony karikákra vágott banánt rakok rá. 3-4 soros magasságban szoktam készíteni. A tetejére tejszint lehet tenni, de annélkülis finom. Érdemes kipróbálni.

 

2013.03.22. 13:56
mizu

MÁr a hűtőben pihen.ma reggel 9-kor ratam be hűlni,este lehet már szeletelni?nem fog szétesni,

2013.03.13. 14:57
monyóka

Elkészítettem ,persze kicsit másképp.Kakaó helyett pici piros ételfestékkel  rózsaszinre színeztem.Csajos lett\\\"\\\"

2013.02.19. 16:33
Tunde

Én ezt eddig Hamis tiramisunak ismertem.

De különben tényleg finom és nesquik kakaóporral finomabb

2013.01.10. 09:32
Sütike

TAPASZTALAT:

Kb. 21x29-es tepsibe tettem a kekszet és 6x7 db keksz fért egy rétegbe (igaz, hogy egy nagyon kicsit kellett farigcsálni, hogy pont passzoljon)

20%-os Kunsági tejfölt használtam, 3 nagy pohárral. Cukrot arányosan még tettem hozzá plusszba. Bourbon vaníliás cukrot használtam, abban vannak apró vaníliadarabkák is, és finom.

A krémrétegek színét úgy készítettem, hogy a legalsó fehér lett, a középső kicsit barnás, a teteje pedig még barnásabb, vagyis raktam még hozzá plussz kakaót a krémbe (ha kell, akkor még cukrot is).

Ennyi az én tapasztalatom. Nagyon hamar megvan, és finom. Tényleg csak este érdemes elkészíteni, mert reggelre pont finom lesz.

2012.11.12. 21:53
Rono

Andi , illetve aki már készített ilyet,attól kérdezném, hogy a tejfölös kekszes sütit hány %-os tejföllel jobb elkészíteni? Gondolom a pirossal állagában keményebb masszát lehet elérni....

2012.11.05. 23:49
westi

Sziasztok!

Elkészítettem a hétvégén,és hát nagyon finom lett :)  És jól is nézett ki. :) Bátran vágjatok bele,tuti a siker!   A következő célpontom a Pudingos keksz.

Köszönjük Andi ezeket a szuper recepteket!!

2012.10.19. 14:34
Rosta Nóra

Kedves Andi!

Hétvégén szeretném elkészíteni ezt a remek vendégváró tejfölös kekszet. Kérdezném, hogy van- e jelentősége annak, hogy kék, vagy piros tejfölt használunk hozzá? Ugye a kettő állagában azért eltér....

2012.10.03. 10:20
mkarolina

EZT IS ELKÉSZITETTEM  MÁR TŐLED ANDI, KIS VÁLTOZTATÁSSAL.. ÉN ANYAGHIÁNY MIATT RÚDFASIRT FORMÁBAN, ÉS KÉT RÉTEG KÖZÉ MÉG NUTELLÁT IS KENTEM. NAGYON FINOM LETT! KÖSZI A RECEPTÉRT!

2012.09.07. 20:26
siti

isteni finom lett köszi a sok képes receptet nagyon jó az oldal imádom

2012.08.24. 13:35
kokolina

Szia Andi!Elkészítettem a kekszes sütit,naaagyon jól sikerült,a család apraja-nagyja imádta.Tényleg nem folyik szét és szépen összeállt .A család egyik kedvence lett.Köszi neked.Ma fogom elkészíteni a tortás változatát,majd beszámolok milyen lett.Szép napot mindenkinek.

2012.08.14. 20:06
Sütis

Sziasztok!

 

 

Jól sikerült a süti, tényleg nem folyik szét, ha hagyjuk állni a hűtőben, viszont  legközelebb én yoghurttal fogom csinálni. A tejfölnek van egy kis enyhe savanykás íze, legalábbis az enyémnek, de ez annak is betudható, hogy én nem cukroztam nagyon meg,mert nem szeretem a túl édeset, és így a savanykás íz megmaradt. Úgy hogy a kövihez gyümis yoghurt lesz, de ebbe viszont a bizti kedvéért megy majd bele zselatin is hogy tutira ne follyoy majd szét.

2012.08.11. 11:57
Évi

Sziasztok!

Ha van még kekszetek és tejfölötök akkor lehet még egy sorral szaporítani, aminek a tejfölét szörppel, pikáns lekvárral vagy apróra vágott gyümölcsdarabokkal lehet ízesíteni. Finom, hűsítő - a nyári napokra is jó - kis süti. Mi is sokat készítjük, amibe a gyerkőcöket is be lehet vonni, nem tudják elrontani.

2012.07.20. 16:18
Saszi

Sziasztok!

 

Ezt a sütit csak este szabad megcsinálniXD legalábbis annak, akinek annyi önuralma van, mint nekem (sütik terén nulla körüli az érték) XD

Már kétszer is elkészítettem, tényleg jobb, ha kicsit több tejföl kerül bele. Az én olvasatomban a nagy pohár tejföl 375 gr, ha fél adag készül, akkor teszek mellé még egy 150 gr-at is, és valahogy a kekszből kevesebb fogy, mint ahogy a recept írjaXD

Nem csak nagyon fini, hanem 10 perc alatt készen is van, csak ugye még az időzítést kell eltalálni, mert ha délben rakom össze, akkor uzsira még nem lesz annyira finom (estére már nagyjából igen, de tényleg annál jobb, minél többet áll a hűtőben).

 

Köszi ezt is!

2012.07.06. 12:25
B.Vicus

Szia Andi!

Szeretném megkérdezni, hogy hány grammos nagy tejföl kell bele?!

Abból is már több féle van!

Köszi, Évi

Szia! Nyugodtan használhatod bármelyiket, de inkább nagyobbat mint kisebbet. Üdv, Andi

2012.07.06. 09:44
Renata77

Rendben, legközelebb akkurátusabb leszek :) Egyébként finom lett végül, kicsit "kiékeltem" kekszekkel a tepsi oldalát, így összébb állt az egész, és szeletelésnél abszolut nem tűnt fel, hogy bármi probléma lett volna.

Hétvégén újra készítem, most már biztosan jobban megy majd! Köszönöm Andi!

2012.07.05. 10:21
Renata77

Sziasztok Lányok!

Hát gondoltam ez egy egyszerű süti, kipróbálom, de nekem szétcsúszott a keksz ahogy ráöntöttem a tejfölt. Pedig nem fél méterről borítottam rá. Így nem tudom hogy fogom felszelni. Próbáltam a lehető legszorosabban kirakni a kekszet a tepsibe, de ennyire nem lehetek béna... Segítsetek mit rontottam el???

Szia! Legközelebb ne öntsed, hanem merőkanállal meregesd rá a krémeket a kekszre. Üdv, Andi

2012.07.02. 20:42
Börcsök Mária

Kedves Andi! Soha nem okozol csalódást! A pirított darás gyerekkori kedvencem és külön köszi érte, hogy újra az eszembe juttattad...ezt a tejfölös kekszest pedig a férjem születésnapjára fogom elkészíteni - a hőségre való tekintettel - és biztosan sikert aratok vele! Hálás köszönet a mindig szupi receptjeidért! Kellemes nyarat kívánva puszillak: Marcsi Újvidékről

Kedves Marcsi! Köszönöm a kedves hozzászólásod, viszont kívánok Neked kellemes nyarat, és jó sütés- főzést! :) Üdv, Andi

2012.07.02. 08:07
Lareyna

erzsoka erdelybol!

A márványozás: "Óvatosan egy kanál nyelével körkörös mozdulatokkal márványozzuk össze a két fajta masszát." (forrás: márványos meggyes piskóta recept), ezáltal jön létre a márványos "minta" a sütik tetején. :) Nagyon jó kis receptnek tűnik, ma tuti kipróbálom, remélem kibírja úgy az éjszakát, hogy a család ne essen neki. :)


2012.06.24 08:44
erzsoka erdelybol

„ Szia Andi.Hogy kell marvanyozni a tetejet?

Szia! Köszönöm a segítséget a kérdező nevében is! Tökéletesen leírtad! Üdv, Andi

 

2012.06.30. 16:41
tszabina83

Szia Andi!

Már évek óta az oldaladról sütök-főzök nagyon jó recepteid vannak még egyben sem csalódtam!Nagyon örülök hogy rád találtam további sok sikert kívánok!!!

(a regisztráció díjmentes?)

Szia! Természetesen ingyenes a regisztráció! Andi

2012.06.27. 09:45
Editke

Szia Galambné Erika ! Én gyakran csinálom a családnak mivel édes szájúak ....nyugodtan készitsd el mert nem fog kifolyni a tejfől a keksz közül sőt  ..Amikor először készitettem és nem tudták hogy tejfől azt hitték krémtúró van benne . Jó étvágyat hozzá és biztos vagyok benne hogy kedvenc lesz .

2012.06.26. 20:53
Julcsi

Köszönőm a receptet.

2012.06.26. 19:43
Galambné Erika

Szia Andi! Már régóta szeretném kipróbálni ezt a sütit,de lenne egy kérdésem a tejföl nem folyik ki a keksz közül.Ha megnyugtatsz,hogy nem akkor ki fogom próbálni mert nagyon egyszerű.Köszönöm

Szia! Tepsiben készítsd, nem fog kifolyni, másnap szépen szeletelhető. Üdv, Andi

2012.06.26. 15:52
kerianyu

2012.06.26. 15:15
Feketéné Erika

Szia Andi. Köszönöm a receptet eztis kifogom próbálni mint a többit.Csak a te oldaladról szoktam sütni az biztos siker.ÜDV ERIKA.

2012.06.26. 11:20
RamiKedves

Már nagyon sokszor elkészítettem, nálunk nagy kedvenc! Nagyon finom!!! :)))

2012.06.24. 16:37
ildiko

szia andi! jol nez ki ez a suti,holnap elkeszitem. koszi a receptet! ildiko


 

2012.06.24. 16:01
kata

sziasztok!

ezt a sütit én is megcsináltam és nagyon nagyon jó!!!:))

2012.06.24. 13:54
erzsi40

Nagyon  fínom  megcsináltam  jolsikerült  köszke: Erzsi!!

2012.06.24. 08:44
erzsoka erdelybol

Szia Andi.Hogy kell marvanyozni a tetejet?

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Oroszkrém torta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa