♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
10 perces fánk

10 perces fánk

Hozzávalók : 1 tojás, 1 kis pohár tejföl ( 150 ml ), 3 ek. porcukor, kb. 20 dkg liszt, fél csomag sütőpor, ízlés szerint rum vagy rumaroma, fél citrom reszelt héja, olaj a sütéshez.


Elkészítés:  a tojást a tejföllel és a porcukorral elkeverjük.
Annyi lisztet adunk hozzá,hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. A liszttel együtt belekeverjük a sütőport, és ízlés szerint tehetünk bele rumot vagy rumaromát, és reszelt citromhéjat. Kb.fél cm vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk, és ugyanúgy sütjük mint a hagyományos fánkot.
Tényleg nagyon gyorsan elkészíthető, és finom fánk lesz belőle. 7 cm-es szaggatóval szaggatva 15 db fánk készült.

 

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Idézett hozzászólás:

Ez egy nagyon szuper fánk recept,hasonlít a mini berlinerhez..Örülök,hogy rátaláltam erre a receptre,elkészítettem és nagyon jól sikerült.Én mindegyiket belemártottam olvasztott csokiba,így még finomabb lett.

Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
 
29 hozzászólás
2024.06.26. 18:17
FÖDI ERZSI 40

SZTA!  ANDI  FINOM  LETT  AFÁNK   KÖSZÖNŐM  SZÉPEN!  ERZS!

2015.12.21. 20:21
M

Marcsi, szerintem ez a kekszes krémes lesz, ott van a sütés nélküliek között.

Üdv: Mariann

 


2015.01.26 14:18
Marcsi49

„ Szép napot!

Nagyon szeretem ezt az Andi konyhája oldalt, idősebb lévén nagyon sok jó receptet kipróbáltam,elkészítettem és megszeretett a család.Köszönet érte!Szeretném megkérdezni, hogy a hátlapon lévő keksz töltve, az milyen krémmel van töltve, és egyben van gondolom készítve tepsibe,és úgy szétvágva a kekszek oldalainál. Bár már hasonlót én is készítettem, de erre kiváncsi vagyok, és nem találtam.Megköszönöm, ha esetleg ezt megkaphatnám emai-ben! További szép napot és hetet kívánok! Üdv: Marcsi

2015.09.26. 10:32
Gyöngyi72

Köszi a receptet nagyon finnom lett

2015.09.22. 19:08
Jozsefné Födelevics

nagyon   finom   lett  a  fánk  köszi  Andika!!

2015.09.14. 19:06
Enikő

Szia Andi!

Teljeskiörlésü tönkölybúza lisztből készítettem el édesítőszerrel és fahéjjal,igaz én hagytam hígra és szaggattam kanálkával,de nagyon nagyon finom lett!! Köszönöm az ötletet!

2015.04.16. 23:40
Timi75

Köszi a receptet, nagyon-nagyon finom lett. A töltlèkkel variáltam egy kicsit, alól puding, felől alma.                   Csatlakozom az előttem valókhoz, előttem írókhoz, nagyon tetszenek a receptek.                                                         Mindenkinek jó sütést,főzést!             

 

 

2015.02.20. 13:21
Kriszti75

Szuper a recept, gyorsan elkészíthető és isteni finom a végeredmény! Nálunk bármikor szóba jöhet, mert nagyon édesszájúak vagyunk 

Csak gratulálni tudok a többi recepthez is! Üdv, Krisztina

2015.02.17. 18:23
MARKOSNÉ TAKÁCS SZILVIA

Ez egy nagyon szuper fánk recept,hasonlít a mini berlinerhez..Örülök,hogy rátaláltam erre a receptre,elkészítettem és nagyon jól sikerült.Én mindegyiket belemártottam olvasztott csokiba,így még finomabb lett.

2015.02.08. 11:53
Cs. Horváth Józsefné

Szia Andi! Ki próbáltam a receptet nekem nagyon jól sikerült . A leírtak alapján készítettem és egy könnyen gyúrható tésztát kaptam. Szép napot kívánok. Klári :)

2015.01.26. 14:22
Marcsi49

Szia Andika!

Bocsánat, ezzel akartam kezdeni, de a szélén ez a keksz elvette a figyelmem!

Nagyon jól sikerült a fánk, számomra is új volt, és valóban nagyon hamar megvolt, és én nem is mondanám, hogy a kelttől rosszab lenne! Köszönet érte, további szép napot és hetet kívánok! Üdv. Marcsi

2015.01.26. 14:18
Marcsi49

Szép napot!

Nagyon szeretem ezt az Andi konyhája oldalt, idősebb lévén nagyon sok jó receptet kipróbáltam,elkészítettem és megszeretett a család.Köszönet érte!Szeretném megkérdezni, hogy a hátlapon lévő keksz töltve, az milyen krémmel van töltve, és egyben van gondolom készítve tepsibe,és úgy szétvágva a kekszek oldalainál. Bár már hasonlót én is készítettem, de erre kiváncsi vagyok, és nem találtam.Megköszönöm, ha esetleg ezt megkaphatnám emai-ben! További szép napot és hetet kívánok! Üdv: Marcsi

2014.12.26. 11:25
Gizike
Nagyon köszönöm a receptet! Nem gondoltam volna, hogy egy gyors fánk recept ilyen jó lesz. Szeretek órákig bíbelődni a sütéssel, de nem mindíg van rá időm, a család viszont szeretni a fánkot. Így ez a recepted is bekerült a kedvencek közé! :)
2014.05.26. 11:20
Kitti

hát nem olvassátok el rendesen a receptet,oda van irva:"Annyi lisztet adunk hozzá,hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk"!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ki fogom én is próbálni,nekem az a lényeg hogy minél gyorsabban meg legyen

 

2014.05.17. 18:38
Gurdics Andrásné

Andika!

NAgyon köszönöm receptet. Éppen most lettem kész vele, de mivel a deszkám  eltört, így kanállal szaggattam az olajba. Szuper!!!!!

2014.05.16. 20:52
Csiri48

Köszönöm a receptett! 

2014.03.09. 19:20
szilvi

Finom lett!!! De a hagyományos -élesztős- azért finomabb

2014.02.10. 13:34
gabimarton

Nem tudom nálam mi lehetett a gond,mert nem volt nagy a tojásom,mindent kimértem és igen gyakorlott sütő is vagyok,de nekem ez nem sikerült.Nagyon híg volt a tészta,még legalább ugyanannyi lisztet hozzá kellett adnom és így is kanállal szaggattam!Gondolom emiatt történt,hogy mire átsült,igen sötét lett.Nekem nem az igazi,nem ízlik! :( Pedig imádom ezt az oldalt és még soha nem jártam így egyik recepttel sem! :(

Szia, nem lehetséges, hogy mégis elmértél valamit? Ugyanis valószínű, hogy a dupla mennyiségű liszt miatt nem ízlett, és közel sem lett az igazi. Üdv, Andi

2014.02.08. 17:27
Anita!

Szia!

Most végeztem a fánk kisütésével,nagyon finom!Ajánlom mindenkinek,hogy próbálja ki!Én dupla adaggal kezdtem és 19 db fánkocskám lett belőle.Köszönöm szépen az ötletet,további sok sikert és minden jót kívánon!

Szia, köszönöm a jókívánságokat! Üdv, Andi

2014.02.07. 15:52
Móni

Szia Andi!

Ma megsütöttem a fánkot és azt kell mondanom, hogy valami isteni finom! Nem hittem benne, hogy jó lesz, mert a tészta elég ragacsos volt, de még egy kis liszt segítségével jó kis könnyű tésztát kaptam. Dupla adaggal kezdtem, mert a családom imádja a sütit és egy adag az nekünk semmi. Nagyon köszönöm a receptet biztosan megsütöm máskor is.

Szia, örülök, hogy ízlett! És igen, így kell tenni, ha túl ragacsos a tészta, és nem nyújtható akkor egy kevés liszttel lehet orvosolni, és tökéletesen lehet vele dolgozni. Üdv, Andi

 

2014.02.02. 10:40
szabina333

Szia Andi!

Meg vagyok elégedve a recepttel, ahogy kisütöttem tényleg forgott és a végén nem esett össze, nem úgy, mint más blogon talált villám fánk... de ezt a kiszaggatást-nyújtást nem értem. Mindent a leírtak alapján csináltam, de én olyan masszát kaptam, amit kikanalazva lehetett csak bele szaggatni a forró olajba. Gyakorlott háziasszony vagyok, lehet az alapanyagokkal volt valami gond (tojás méret vagy liszt...) Mindeesetre mindenkinek ajánlom, finom, gyors, nekem 18 gombócom lett, amit a család hamar el is fogyasztott :D

Szia, valószínű akkor az lehetett a gond amit írtál, és kellett volna hozzá még egy kis lisztet tenned, mert én rendesen ki tudtam nyújtani, és szaggatni is. Legközelebb már biztosan tökéletes lesz! Üdv, Andi

2014.01.29. 16:53
Nyitrai Imréné

Én úgy gondoltam, hogy habzskba csövet teszek, és bele szúromés nyomok bele pudingot. Remélmem sikrül majd!

Vannak nagyon vékony hegyű csövek, szerintem azzal kivitelezhető lenne habzsákkal. Persze lehet kapni már fánktöltő szerkentyűt is, de nem hiszem, hogy már sok családban fellelhető lenne.

2014.01.25. 17:15
Szilvi

Sziasztok!

 

Na de hogy töltitek meg pudinggal, a tetejére teszitek, vagy hogyan?

2014.01.25. 13:02
Nyitrai Imréné

Noémi nagyon jó ötletet adtál. Én is meg töltöm leg közelebb pudingal. Köszi az ötletet.

2014.01.23. 14:55
GIldus

Ez a recept nekem pont jókor jött, mert pont visszatért az édesség mániám. Sajnos pont olyan időszakom van, hogy nem ehetek össze vissza mindent. Ez még pont belefél. Köszönöm

2014.01.23. 14:16
Noémi

Szia Andi!

Megsütöttem, tényleg 10 perc! :D Nagyon jó lett, könnyű, tészta. Legközelebb megtöltöm őket pudinggal. 

2014.01.21. 15:42
Nyitrai Imréné

Szia Andikám! Ma el készítettem a fánkot. Nagyon jól sikerült,és nagyon finom lett. Ugyan olyan pupos lett mint a tied a képen. Én fahéjas porcukorral meg szitáltam, az egyik felét, a másik felét meg cukrozott kakaó porral. Mindenkinek ajánlom. Tén leg nagyon gyor. Míg az olaj takarékon melegszik már kész is a tészta. Nagy lángra vettem és már sütöttem is. Nagyon köszönöm Andika ezt az egyszerű receptet.

Szia, nagyon örülök, hogy sikerült, és ízlett is Nektek! Jó ötlet a fahéjas cukor, és a kakaópor is, legközelebb én is így készítem. Üdv, Andi

2014.01.21. 15:27
Ildikó

És olyan lesz, mind az "igazi" fánk? A sütés közben fog ilyen szépen megnőni? Bocsánat a furi kérdésekért, de nálunk nagyon szeretik a fánkot, sokat is szoktam készíteni, így farsang tájékán hagyomás módon. De hát ugye ez így azért lényegesen egyszerűbb. Köszönöm a választ. Eddig még nem írtam erre az oldalra, de most megragadom az alkalmat, hogy elmondjam több receptet elkészítettem már tőled és minden tökéletesen sikerült. Köszönjük.

Szia, szerintem nagyon hasonlít az igazi fánkhoz, de azért nem ugyan olyan. Viszont lényegesen gyorsabb, és egyszerűbb. Sütés közben nőnek meg ilyen szépen. Örülök, hogy sikered van / volt az elkészített receptekkel. Szeretettel várlak máskor is a " konyhámban " :) Üdv, Andi

2014.01.20. 17:46
Nyitrai Imréné

Szia Andikám!  Nagyon örülök, hogy megint kaptunk egy  jó kis receptet. Én holnap meg csinálom. Jó egészséget kívánok neked és családodnak.

2014.01.18. 16:30
Zsuzsiiii

Nagyon jó, köszi a receptet !

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Oroszkrém torta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa