♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Sajtos roló

A család nagy kedvence! Amit valaha boltban vagy cukrászdában ettem az nekem mindig túl vajas volt. Ez finom, igazi, főzőtt sajtkrémmel van!

 

Sajtos roló

 

Egy csomag bolti leveles tésztát téglalapalakúra, vékonyra kinyújtjuk. Egésztojással az egészet lekenjük, egy centi széles csíkokra vágjuk.

Csíkonként szorosan egymást fedve darabolt főzőkanál nyélre tekerjük. ( a tojás nélküli felét tekerjük a roló formára vagy főzőkanál nyelére )

( Egy főzőkanálnyélből 2 db 10 – 12 cm-es darab jön ki ).

20 percet pihentetjük és forró sütőben kisütjük.

 

Sajtkrém :

30 dkg reszelt sajtot, 4 tojássárgájával , 4 dkg liszttel, 2 dl tejjel sűrűre kell főzni és kihűteni. Ha teljesen kihűlt akkor egy 10 dkg margarinnal habosra kikeverni és ízlés szerint sóval ízesíteni.

 

A tésztát forrón kell lehúzni a nyélről. Egyforma darabokra vágni és nyomózsákkal a krémet beletölteni a tésztákba úgy hogy a két végén a krém kilátszódjon. A végeket reszelt sajtba kell mártani.

 

A tészta akkor nem jön le a formáról :

- ha nem sült meg a tészta

- ha nem forrón szedjük le a formáról

 

Ha valaki tart attól, hogy a tészta esetleg nem jön le a formáról annak ajánlom, hogy csavarja be alufóliával a hengereket, vajazza meg és úgy csavarja rá a tésztát.  

 

 

Ha a leveles tésztát magad szeretnéd elkészíteni :

 

//andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=30307987

 

 

 

Fotó a készítésről ( lépésről - lépésre ) a képgalériában!

 

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
 
88 hozzászólás
2015.04.17. 19:44
Szanika92

Szia!

Nagyon jó a recept, csak ajánlani tudom. Ma készítettem el és nagyon ízlett mindenkinek.  Köszönöm szépen :)

2014.12.09. 08:19
fitoica

Szia Andi! Kívülről már sok recepted elkészítettem, most regisztráltam.

Az lenne a kérdésem, hogy a sajtos roló tészáját az elfogyasztás napján kell-e elkészíteni? Vagyis megsínyli-e a minősége, ha a vendégvárás előtti napon már elkészítem a süteményt?

Üdv. : Ica

Kedves Ica! Nyugodtan elkészítheted előre, mert úgy is a krém meg fogja puhítani a tésztát. Kellemes ünnepi készülődést kívánok! Üdv, Andi

2014.04.16. 10:19
maluka

Szia Andi!

Tudnál abban segíteni nekem, hogy ez a töltelék mennyiség, ami a receptben van mennyi tésztára elég? Mert 1kg-os kiszerelésű leveles tésztát vettem és nem tudom, hogy mennyi adagról csináljam a tölteléket.

Köszönöm!!!

Szia, a krém mennyiséggel több mint egy csomag bolti kész levestésztát tudsz megtölteni. Üdv, Andi

2013.10.11. 22:41
szcsenge

Szia Andi!
Eddig kb. 30 receptedet próbáltam ki és sütöttem meg. Eddig csak a sajtos-sonkás tekercsben csalódtam. Most sajnos ebben is csalódnom kellett.
Több, mint 3,5 órát dolgoztam vele, a család dicséri, de szerintem nem éri meg.
A sajtkrém túl sűrű lett.
Az alufóliába csomagolt fakanálról nem jött le atészta, csak az alufóliával együtt.
Nincs megadva, hogy mekkorára kelll nyújtani. 2 adagban sütöttem, az egyik túl vékony, a másik túl vastag lett.
Megvártam, hogy teljesen kihűljön a krém, de 40 perc kellett hozzá, hogy habosra tudjam keverni a vajjal.
Családnak ízlik, de nekem sjanos nem. Pedig olyan szinten imádom a sajtos rolót, hogy egyszer 1 óra alatt megettem a nagyobb fajtából 26 darabot, de az bolti volt. zt hiszem én sajnos maradok a boltinál, mert ez nekem valamiért nagyon nem akart sikerülni.
 

Tehát sajnos ezzel a recepttel voltak problémáim. Természetesen mindenkinke vannak gyenge pontjai, azt hiszem, nekem a leveles tészta.

Ezen kívül perze imádom az oldalad, a képek olyanok, amilyen enkem is lesz az adott étel. Mind finom és általában gyorsan elkészíthetőek.
 

2013.05.14. 14:04
zsanka90

Valamit nagyon eltoltam... megint sütnöm kellett rolót.  Most egy adag habrolót, és egy adag sajtosat csináltam. Jól kiegészítik egymást, nem marad meg sem a tojásfehérje, sem a sárgája.

Rájöttem, hogy ha "lötyögősen" tekerem a formára a tésztát, a sütőből kivéve egész egyszerűen lecsusszan, még az sem baj, ha kihűl mielőtt leszedem a formáról.

Szívből ajánlom mindenkinek ezt a receptet.

Zsanka

 

2013.05.13. 09:55
zsanka90

Elnézést szeretnék kérni, nem írtam alá az előzőt.

Azóta elkészítettem, és időközben kiderült számomra, hogy HABROLÓ a neve. 10-12 cm-es sütikhez 4 formát raktam egymásba.

2 cs levelestésztához:

20 dkg cukor

1 mk zselatin (hogy olyan betonkemény legyen ahogy a férjem szereti  )

80 ml víz - ezt sziruppá főzöm

5 tojásfehérjét habnak felverek

5 dkg porcukorral és

2 cs vaníliás cukorral, a szirupot óvatosan belekeverem habverővel, majd gőz fölött tompa fényűre verem.

Sima uzsonnás zacskóba kanalazom, a csücskéből 1x1 cm-es (legfeljebb 1,5x1,5 cm) háromszöget levágok és megtöltöm a tésztát, porcukorral meghintem.

Sajnos nem vagyok szg-guru, de amint tudok, töltök fel képet.

Jó étvágyat!

Zsanka

2013.05.11. 20:07
zsanka90

Kedves Andi!

Az a nagy feladat áll előttem, hogy a sajtos roló édes-habos krémmel töltött változatát készítsem el. Ugyan kaptam receptet, de csak a tiédben bízok. Ismersz ilyen receptet? Köszönöm

2013.04.06. 13:24
rozsi

Szia! Nagyon jók a receptek, azt biztos, hogy olyan lesz, mint a képeken. Finomak és szépek! Sokat kipróbáltam már, de még van amit nem...

Szeretettel: Rózsa

2012.06.09. 08:43
Doriiikaaa

Szia andi a te recepteid nagyon jól néznek ki és finomak is, anyával épp ma csináljuk meg a sajtos rolót de már képen és finomnak tünik  bízom benn hogy nem lesz semmi hátránya hogy elrontsuk.... imádom a receptjeidet <3

Szeretettel : Dórika

2012.05.16. 14:09
eni0086

Kedves Andi!

Több receptet is kiprobàltam az oldalrol,tegnap elkészitettem a leveles tésztàt,tökéletes,ma meg csinàltam a sajtos rolot,egyszerüen tökéletes recept.Amit eddig kiprobàltam minden nagyon jo volt és hibàtlanok a receptek:)

Szép napot kivànok:)

2012.02.22. 16:34
Nori75

Sziasztok ! Nagyon régóta látogatom ezt az oldalt , nagyon sok receptet kipróbáltam  és szinte minden sikerült is . Ezt a sajtos roló receptet is már sokszor elkészítettem és nagyon bevált de mint már előttem valaki megjegyezte én a tölteléket fele adagból készítettem el és elég lett. De az amiért hozzászólok a következeő: lehet ki fogtok nevetni de én a roló sütéshez régi babaágy rácsaiból készítettem rudakat :) pont a megfelelő méret, tehát ha van a lomtárban kidobásra érett babaágy tudtok készíteni sütő formát. Én lecsiszoltam és sütőpapírt teszek rá. Remélem haszonos ötlettel szolgáltam.  SZiasztok!!

2011.12.31. 11:23
csajszi

Oksi,köszi,

2011.12.30. 20:43
csajszi

SziasztokValaki segítene abban,hogy pontosan a "töltelék" hogy készül?Besamelt csinálok,és abba keverem a reszeltsajtot,meg plusz avajat,vagy a megadott vaj a liszt "lepirításához" kell?Köszi.

Szia, nem kell besamellt készíteni. Szó szerint értsd ahogy le van írva. A hozzávalókat keverd ki, és főzd sűrűre, hűtsd ki, majd gépi habverővel keverd hozzá a margarint, és ekkor ízesítsd a sóval. Üdv, Andi

2011.12.23. 08:38
nagyedike

Kedves Andi! 

Hála neked nagyon jól sikerűlt a sajtosroló:)))Köszönöm szépen:))

2011.11.14. 23:57
Ancsus87

Kedves Andi!

Amior először készítettem a sajtos rolót,a szomszédunk nem akarta elhinni hogy nem cukrászdából van! :) Nagyon jól sikerült, nekem nem volt vele gondom, először fakanálnyélen sütöttem,aztán sikerült beszereznem habroló formát,amivel tényleg nagyon könnyű megcsinálni.  Nagyon finom!! :)

2011.05.23. 11:01
Bea

Kedves Andi!

Nem vagyok egy nagy konyhatündér.... de eddig minden sikerült amit kipróbáltam az oldaladról kivéve ezt a rolót 

Én boltban vásárolt tésztával próbálkoztam. A dobozra 2óra olvadási idő volt írva. Ahogy olvadt úgy keményedett is meg a tészta. Mire nagynehezen kiovadt /3óra múlva/ már a teteje berepdezett....szóval nem lehett nyújtani sem. Sajna már nem előszőr jártam így ilyen tésztával...Rosszul csinálok valamit? Be kéne kenni?

Válaszod előre is köszönöm.

Egyébként nagyon szeretem az oldalad. Igazi "kicsesbánya" finomságok terén

Üdv Bea

Kedves Bea, én azt ajánlom, hogy a fagyasztott tésztát elöző este vedd ki a mélyhűtőből, hagyd a dobozában, és tedd be a sima hütőszekrénybe. Így olvaszd ki, nem szárad ki, nem keményedik meg, és másnap egyből felhasználható. Üdv, Andi

2011.04.23. 16:02
Ági

Elkészítettem a héten, és nagyon finom lett, de habrolóval, és mindenkinek csak ajánlani tudom, de tésztát összekevered és hajtogatod, úgy is összejön, és még egyszerűnek is mondható. 

2011.04.22. 17:27
Vera

Megcsináltam ma és isteni finom lett!:) én csak ajánlani tudom mindenkinek hogy ha van ideje próbálja ki, mert megéri;) Nekem nem volt habroló formám én  fakanál végére tekergettem, de így is jó lett:)

2011.03.30. 20:15
Timike

Kedves Andi!!!!

Istenien finomak  lettek  a  rólócskák!!!!és többi recepteid is kitünöek!!!!!

Űdv:Timi :)

2011.03.15. 15:47
geg

nagyon köszönöm

2011.02.22. 16:37
Jutka

 Szia Andi

ha nem nagy gond, szeretném kölcsön kérni a gyönyörű képet, természetesen megjelölöm a forrást, kellemes napot J.

2011.01.18. 15:24
Erika

 Tegnapelőtt megcsináltam  és nagyon jó lett,tökéletes a recept!Köszönöm!

2011.01.03. 11:22
Babuci

Szia Andi !

Boldog Újévet Kívánok !

Szilveszterre megcsináltam a sajtos rolót és igen nagy sikert aratott a családom körében. Nagyon jó az oldal, már több receptet kipróbáltam róla.

További sok sikert az oldaljoz.

2010.12.31. 13:25
istenno

Kedves Andi!

Épp most lettem kész a rolóval! Hibátlan recept, tökéletesre sikeredett!Köszi, és BUÉK!!!

2010.12.17. 21:18
henxyke

szia andi én imádom a sajtos rolót már nagyon sokszor ettem

2010.12.16. 21:40
Zsarnainé Gál Katalin

Igen Én már csináltam füstölt sajttal isteni finom Én a pásztor sajtot használtam de más is jó hozzá. Csináltam még úgy is,hogy füstölt főtt tarját vagy lapockát daráltam a krémbe és azt töltöttem bele füstölt sajtba forgattam a végét. Isteni mindegyikkel!!

2010.12.16. 20:55
ferenc

  móni 

fűstőlt sajtal csinálta valaki ?

2010.12.15. 20:36
Nóra

 KEDVES ANDI!

Sajtos roló formát, hol lehet beszerezni, mert én is szeretnék ilyet készíteni a családomnak. 

Szia! Piacokon, háztartási és edény boltokban. Üdv. : Andi

2010.12.09. 13:22
Nati

Sziasztok!

Megcsináltam a rolót és nagyon jól sikerült, de elég sok sajtkrém megmaradt, pedig 500gr-os leveles tésztát használtam, Van valami tipp, hogy mit kezdjek vele, vagy meddig tudom tárolni?

Köszi! Nati

2010.11.21. 17:30
Zsuzsiiii

Sziasztok

12 éves lányom segítségével ma sütöttünk rolókat,Nagyon bírtam ahogy Alexa feltekerte a seprű nyélből darabolt rudakra.Szépek lettek és lejött mind a formáról.Én legközelebb édes tejszínnel töltöm.Köszönöm a receptet és a fotókat.

2010.10.14. 21:16
BRIGI

 SZIA ANDI!!!!!!

EN ITTHON CSINALOM MEG A SATROLO TESZTAJAT,ES TUDNAL NEKEM SEGITENI HOGY MIK KELLENEK HOZZA ES MIBOL MENNYI? KB 15-20 DB SAJTROLOHOZ??? LEGYSZI SEGITS!!!

VAGY HA BOLTBAN VENNEM MEG ABBOL MENNYI KELLENE? DE UGYE AZ A RETES TESZTA? ANGLIABOL IROK ES ITT LATTAM OLYAN RETES TESZTA LAPOT HOGY AZ JO LENNE? ES HA IGEN AKKOR HANY CSOMAGGAL KELL KB 15-20 DB HOZ?   LEGYSZI VALASZOLJ MIND A KET VERZIORA! 

REMELEM GYORSAN VALASZOLSZ,HOLNAP MEGSZERETNEM CSINALNI1

ELORE IS KOSZI SEGITSEGED!!!!!!!!!!!!

Szia! A rétes tészta lap nem jó, leveles tészta kell hozzá.15 - 20 db-hoz egy csomag kell. Ha ezt magad szeretnéd elkészíteni, akkor a recept végén van egy link, ha rákattintasz akkor megtalálod a házilag készíthető leveles tészta receptjét, de csak akkor ajánlom, ha már egy kicsit gyakorlott vagy sütés terén. Ha ezt választod akkor a receptet 1 / 5 -ét kell elkészítened. Üdv. : Andi

2010.10.03. 23:11
Iveta

Szia Andi!

Azt szeretnem megkerdezni, hogy ha bolti vajas tesztabol csinalod akkor mennyi tesztara van szukseg ekkora adaghoz? Legyszi grammokat irjal, mert en Coloradoban elek, es itt mas csomagolasban van a leveles vajas teszta, mint Magyarorszagon. Az itteni csomagban 2 teszta van, mar ki vannak nyujtva, es kb. 20x20 cm-esek, tehat nem nagyok. Elore is koszonom a segitsegedet.

Iveta

Szia Iveta! Ez a recept egy 250 grammos tésztával van készítve, ha boltit használunk. Remélem sikerül elkészítened, majd írd meg :) Üdv. : Andi

2010.09.10. 15:38
Snoopy

Szia Andi!

A hétvégén készülök megsütni a sajtos rolót. Mennyi ideig kell kb sütni? Én olyan 8-10 percre gondoltam, de biztos ami, megkérdezem. Köszi

Szia! Percre pontosan nem tudom megmondani, a színén lehet látni mikor jó. Andi

2010.09.07. 12:00
racznemathei

Szia Andi!

Alig várom hogy elkészíthessem ezt a rolót!Csak még be kell szereznem a habroló formákat!Annyi lenne a kérdésem,milyen lisztet használjak(rétes,finom)és a receptben leírt adagból mennyi roló lesz kb?

Köszönöm!

Ildikó

Szia Ildikó! A képen látható mennyiség lesz belőle, kb. 40 db kisebb méretű sajtos roló lesz belőle.( kisebb méret = 2 falat ). Természetesen finom liszttel kell készíteni. Üdv. : Andi

2010.08.28. 15:54
cilla

 Szia  Andi!  Még  sosem  csináltam  ,  de  te  kedvedért  a  receptet  kiprobálom!  Meg szerettem  a  finom  te  receptedet!

2010.08.17. 08:57
krisztina

 Szia Andi!Azt szeretném kérdezni hogy még új a rolóformám,sütés előtt bekenjem margarinna,vagy valamivel,mert olvastam hogy alufóliával kell betekerni,és margarinozni. nagyon jó az oldalad már többmindent elkészítettem tőled.

2010.07.02. 11:53
andrás

 Szia Andi!

Köszönjük szépen a sok finom receptet.Nagyon ízletesnek találtuk az eddig elkészített süteményeket.Várjuk a  finomságoknak a receptjeit.

2010.05.30. 18:33
Ferter Éva

Sziasztok ! Olvasom hogy problémás a sajt betöltése ,én is imádom a sajtos rolót ,ki is fogom próbálni ,de van egy jó tanácsom ,egy nejlon zacskoba tölteni a krémet és az egyik sarkát levágni amennyire szükséges ,és helyettesíti  a kinyomó zsákot,nagyon egyszerü, köszi a recepteket ,nagyon tetszenek , sokat kifogok próbálni belölle, to´vábbi sok sikert.

2010.05.30. 11:06
Moncsi

Szia Andi!

Először is gratulálok az oldaladhoz, nagyon szuper receptek vannak rajta és tényleg még a nagyon kezdő háziasszony is meg tudja csinálni, olyan részletesen leírod.

Már nem tudom hanyadjára csináltam meg ezt a receptet, egyenesen isteni. Eddig azt hittem, hogy a kedvenc cukimban készített sajtos rolónál nincs finomabb. De igen is van! A családban még az is megszerette, aki eddig nem ette... Nagyon finom.

Én is a 100 ft-os boltban vettem habroló formát, tökéletes vele megcsinálni. A betöltéssel szoktam egy kicsit szenvedni, még nem találtam meg azt a nyomózsákos cuccost, ami nem megy szét a betöltés felénél. Így most kicsit időigényesebb módon, kávéskanállal töltöm bele a krémet, így is nagyon szuperül sikerül... Valakinek van valami ötlete, milyen nyomózsákot vegyek és hol? Vagy a technikámmal lehet a gond?

További sok sikert az oldalhoz és még sok sok finom receptet :)

Szia! Jó habzsákot a cukrászipari termékeket árúsító boltokban lehet kapni. Egy kicsivel drágább mint a Tesco-ban és más multikban kapható semmitelen habzsákok, de sokkal jobbak. A betöltése vele pedig pofon egyszerű. Vagyis : a csillagcsőves ( vagy sima csöves ) habzsákba beletöltjük a krémet,a végét jól összefogjuk nehogy " hátul" jöjjön ki. A csővel behatolunk a roló egyik végébe, és odaszorítva nyomjuk bele a krémet.( kívűl is hagyjunk egy kis krémet. ) Ezután ismételjük meg ezt a roló másik oldaláról is. Tuti, hogy nem lesz üres a tészta közepe! Üdv. : Andi

2010.04.04. 21:57
Tami

Szia Andi!!

Most lettem kész a sütivel,immár másodjára csináltam meg. Elsőnek nem kentem semmitse a fakanálra és alig akart lejönni,pedig forrón próbálkoztam. És a krémet is elég rosszul tudtam beletölteni,szinte alig került középre valami krém,csak a két szélére. Most másodjára bemargarinoztam és liszteztem a fakanalakat és simán lejött a krémet pedig tortadíszítővel nyomtam bele és rémegyszerű volt:) Kicsit pepecselős de megéri mert ezelött is egy du. alatt elfogyott:) Köszi a receptet:)

2010.04.04. 21:34
Teteci

Sziasztok!

Ma megcsináltam. 4 órát szenvedtem a betöltéssel. A lakás meg szalad. Soha többet! Egyébként isteni finom lett, egy picit több margarint tettem a krémbe, mert egy kevésbé zsíros sajttal készítettem, és anélkül nagyon száraz lett volna.

Ti mivel töltöttétek be egyébként? Nyomózsákom nekem is van, de vékony kinyomós alkatrészem hozzá nincs. Végül hosszába bevágtam, kicsit kinyitottam, és oda sodortam a krémet. Így sem néz ki rosszul, de nagyon macerás volt! Az őzgerinces csirke viszont istenire sikeredett (ismét)! Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek!

Szia! Sajnálom, hogy ennyit szenvedtél vele, de azért ennyire nem macerás. Nyomozsákkal töltöm bele, de természetesen csillagcsővel a végén, különben tényleg nem megy a krém a közepére. Andi

2010.03.17. 18:44
Mónika

Kedves Andi!

Szeretnék gratulálni az oldaladhoz.Amióta rátaláétam csak innen sütök-főzök.

Lenne egy kérdésem.A leveles tészta elkészítésénél írtad hogy felhasználás előtt egy napig pihentetni kell.Ez a fagyasztottra is vonatkozik?Tehát a sajtos rólónál ha fagyasztotatt veszek akkor is kell várnom egy napot vagy akkor nem?

Szia Mónika! A fagyasztott leveles tésztával csak annyit kell várni, míg kiolvad. Utána már lehet vele dolgozni. Üdv. : Andi

2010.03.06. 13:51
milva

Szia Andi!Köszi a receptet nagyon finom!

Én a 100forintos boltban vettem habroló formát,arra tekerem fel a tésztát tökéletes lesz.Egy csomagban 12 db van,és szerintem jobb mint a kanál.monoka99 ott nézd meg.

milva

2010.03.06. 12:50
nonoka99

sziaa készz is a süti nagyon fini:) köszi minden rendben volt de nem gyözöm kanálal ha valaki tud valami jo ötletett irjon köszi sziasztok üdv nonoka99

2010.03.06. 10:39
nonoka99

Szia andi!  már jo pár receptedet megprobáltam nővéremmel neki és nekem is 3 családunk van édes szájuak vagyunk:) köszi az oldal és gratula ugyes vagy!!!!REMÉLEM EZ IS SIKERÜLNI FOG MEGIROM MAJD:)SZIAAAAAAA NONOKA99

2010.02.20. 14:33
nóra

mi habosat szoktunk csinálni és pont most jó hogy ráakadtam a sajtosra, mert kipróbálnám ezt is meg a sonkásat is, de azt nem találom :(

Mi a habost ugy csináljuk, hogy: HULALA tejszínt felverünk ízlés szerinti porcukorral és beletöltjük a rolóba :)

2010.02.09. 13:25
KISS ISTVANNÉ

Szia Andi. Nagyon jo ez a oldal sokat nézegettem ,már sütöttem innen és nagyon jo lett.Tegnap elött megsütöttem a sajtos rolot isteni lett,azt szeretném kérdezni ,hogy hab változatát hogyan készited el.köszönettel.

Szia! Nem szoktam habos változatban készíteni, mert nálunk mindig sajtosan készül :) Andi

2010.02.07. 18:54
szilvia

szia nagyon jo recept!!!!megtudtam csinálni!mindent úgy csináltam ahogy leírtad .köszönöm további sok sikert kívánok!!

2010.01.26. 15:43
evi

Szia Andi,szeretném megkérdezni,hogy hány fokon hány percig süssem a rolókat?
 

köszönöm,évi

Évi, 180 fokon kb. 15 - 20 percig, de ez nagyon függ a sütőtöl. A színén is lehet látni, ha már szépen " pírul" akkor már jónak kell lennie. Andi

2010.01.23. 19:03
Lilla

 úú, nagyon jól néznek ki ezek a sajtos rolók!

köszi szépen a receptet!!!! :)))

2010.01.19. 11:42
Sziszike2383

Kedves Barbi!

Én azt tudom ajánlani,hogy készits főzés nélkül készithető hidegpudingot de az előirtnál valamennyivel kevesebb tejjel készitsd és ezt a pudingot lazits fel tejszinhabbal .De keverhetsz a pudinba folyékony vanilia aromát vagy ha van akár vaniliarudat. ,vagy csökkented a tejszinhab cukor mennyiségét és több vaniliacukorral vered fel a habott .Mindezt végezetül vaniliás porcukorral hintsd meg ...Kell ettől vaniliásabb?

2010.01.14. 18:28
Becci28

 Szia Andi!

Ez a sajtos roló recept a kedvencem, megcsináltuk a barátnőmmel, és isteni finom lett!Pillanatok alatt elfogyott, és nagyon mutatós is!

Szerintem a legjobb vendégváró étel!

Becci28

2010.01.10. 17:09
Barbi

Sziasztok!

Imádom ezt a receptet! Andi nagyon köszönöm, hogy létrehoztad ezt a csodás weboldalt!

Megsütöttem fém formával és nagyon finom volt!! Gyorsan elkapkodta a baráti társaság

Csak annyit, hogy aki fém formát használ: olajjal vékonyan kenje be a formát, tekerésnél a kisebb részről haladjon a nagyobb felé és ügyeljen arra, hogy ne tekerje be a végén az egészet, mert akkor tényleg darabokban jön le. Hagyni kell egy kis részt, mert nem tud hol lejönni a tészta.

Ha leszedi az ember, akkor picit csavarja meg és szépenki lehet szedni

Ha törik, akkor valószínűleg vékony volt a tészta.

Na nekem ennyi volt a tapasztalatom

Eseetleg finom vanillia krém receptje nem lenne valakinek?? mert sima habbal töltöttem, az nagyon fini, de jó lenne egy vanilliás habroló is

2010.01.01. 23:34
szemirámisz

Szia Andi!

Gratulálok az oldaladhoz, nagyon sok finomság van rajta,pontos , értheto leírásokkal.

Szerettem volna elkészíteni a sajtos rolót, vettem is a napokban rá fém formát.Rátekertem a tésztát, sajnos lehúzni róla alig tudtam,mikor megsult.Volt amelyik csak darabokban jott le, így végul nem csináltam meg.  Nem tudom,hogy be kellett volna kennem esetleg vajjal a formát?

Kedves Szemiramisz! Biztosan meg volt sülve a tészta ? Nem hirtelen sütötted és csak kivűlról tünt úgy, hogy meg van sülve? Mert akkor nem jön le a formáról, ha nyers a tészta belül. Andi

2010.01.01. 17:00
Limo

szia Andi

Nagyon  finom, a recept pontos, érthető  köszi.

Boldog ujévet ! 

Limo

2009.12.30. 19:37
maca

Szia Andi.

Isteni finom ez a habroló!!!!!

Köszönöm a receptet!!

2009.12.24. 10:00
magino

 Szia!

Párom elsőszámú kedvence!

Alig akarta abbahagyni az evést,annyira izlett neki!

Minden recepted tökéletes,és finom.!Könnyű elkésziteni.

Várjuk az ujabb fincsiségeket!

Boldog Karácsonyt!

2009.12.21. 17:23
Árk Istvánné

Szia Andika! Sok jól használható, ötletes sütemény és ételrecept található az oldaladon. Nagyon örülök, hogy megosztod velünk ezeket a hasznos recepteket. Már kipróbáltam néhányat és nem csalódtam. Nagyon finom lett. Munkádhoz további sok sikert. Ezúton kívánok még áldott karácsonyi ünnepeket és örömökben gazdag, boldog új évet, szeretettel: Jutka

2009.12.20. 13:47
Kuchár Henriette

A GYÜMÖLCSKENYÉR RECEPT NAGYON JÓ!!!!!!!!!! ÉN MÉG TESZEK BELE DARABOLT ÉTCSOKOLÁDÉT!!!!!!!PROBÁLD KI ,HIDD EL ISTENI....NAGYON SOK SIKERT ÉS BOLDOG ÜNNEPEKET KIVÁNOK MINDENKINEK!!! ÖRÜLÖK H RÁ TALÁLTAM AZ OLDALADRA....KÖSZÖNÖM A SOK JO ÖTLETET!

2009.12.11. 13:24
szilvi

Sziasztok!
Én sütöpapírt tekertem a sütöfomákra és így nem ragadt rá a tészta.

2009.12.09. 18:37
ICUS

szia Andi!

Elkészitettem a sajtos rolókat,nagyon izlett a családomnak és a vendégeimnek.

Köszönöm a receptet! üdv:

2009.12.03. 17:33
Ágica

Szia megkérdezhetném mi az a főzőkanál? Fakanál?

Szia! Igen!   Andi

2009.10.26. 09:37
kovagi

Sziasztok!

Valaki meg tudná mondani, hogy ebből a mennyiségből hány roló lesz? Még nem sütöttem ilyet, de rolóformát sikerült már vennem.

Üdv Ági

Szia Ági! Hát pontosan meg nem mondom, de ha ilyen kicsire csinálod mind a képen, akkor kb. 40 db körül. ( de ez 2 falatra meg lehet enni, tehát nem nagy ) Üdv. : Andi

2009.10.20. 10:20
szabó tünde

Szia Andi!

Szombaton megsütöttem a sajtos rolót és a Lajcsi szeletet. Nagyon jó lett..

Köszönöm a receptet. Szívem szerint mindet kipróbálnám.

Tündi

2009.10.18. 21:02
buksi13

Szia Andi

Vasárnap megsütöttük a sajtos rolókat. Nagyon finom lett , kb. 1 -2 óra mulva már csak 1 db maradt. Nagyon köszi a receptet.

2009.10.12. 18:06
hencsietta

Szia Andi!

Pénteken megsütöttem a sajtos rolót. ISTENI lett. vasárnap kezdhettem előlről. De megérte! Mindenki odavolt érte. Nagyon jók a receptjeid! Örülök, hogy van egy ilyen szuper oldal.

                                 Heni

2009.09.24. 20:22
Fedup Sári

Nem akartam már ma enni semmit, de most, hogy megláttam ezeket a sajtos rolókat itt a fényképen, kénytelen leszek beburkolni valamit.

Igaz, nem a sajtos rolót, hanem a sonkás tekercset anyu megsütötte az oldalról, és bizony, az elképesztően finom volt. Köszi.

2009.09.20. 20:29
Angyalka

Angyalka

Az elöbb elfelejtettem a nevemet odaírni!

2009.09.20. 20:27
Angyalka

Senki nem tud segíteni,mit rontottam el?

2009.09.05. 21:26
Angyalka

Takács Lászlóné!Én a szfvári Auchan-ba vettem.

Tud valaki segíteni,hogy mitől lett száraz a tészta?Köszi,ha valaki segít!

Kedves Angyalka! Szerintem, ha száraz lett akkor csak egy dolog lehetett vele a gond, mégpedig az, hogy túlsütötted. Andi

2009.08.28. 16:19
gybrigus

Halihó!

Köszi az ötletet, remélem mihamarabb találok én is ezen a néven hogy habtekercs, már könnyebb lesz felderítenem!

Üdc

Brigus

2009.08.06. 16:51
Egy 12 éves lány

Hmmm, ez jól néz ki. Mi mindig a boltban vettük, és a család kedvence volt. Most, amit megláttuk ezt a receptet az anyukámmal, azonnal elkezdtük csinálni, épp most, amikor írok.

Remélem fini lesz :)

2009.08.04. 09:15
Takács Lászlóné

Szia Brius!

Hol laksz és melyik településen vetted a habtekercs formát ,

Kérlek válaszolj itt .

Üdvözlettel Marika

2009.08.03. 14:47
Mszjudit

Szia Brigus!

Én ma vettem Super formát a háztartásiba.Habtekercs forma neve.12db van egy csomagban.Gúla alkú,kb 12cm hosszú,és ónozott lemezből készült.Nagyon jópofának tűnik.Nemsoká kipróbálom.Üdv.:Mszjudit


2009.08.01 15:50
gybrigus

„Sziasztok!

Tudnátok öteleteket adni, hogy mire lehet feltekerni a tésztát? A fakanál vékonynak tűnik, a sodrófa meg iszonyat vastag. Van javaslatotok?

Köszi!

Brigus”

2009.08.01. 15:50
gybrigus

Sziasztok!

Tudnátok öteleteket adni, hogy mire lehet feltekerni a tésztát? A fakanál vékonynak tűnik, a sodrófa meg iszonyat vastag. Van javaslatotok?

Köszi!

Brigus

2009.07.22. 07:36
Marti

Szia Andi.Szeretném megkérdezni a habrolót hogy kell készíteni?Köszönöm és várom válaszod.Szia.

2009.07.13. 20:20
Angyalka

Szia Andi!

Tegnap megcsinálta,de nagyon száraz lett a tészta/bolti/.Valamit elszúrtam sütéskor?Előmelegített forró sütöben sütöttem!

Köszönöm,ha válaszolsz!

Üdv:Angyalka

Kedves Angyalka, szerintem túlsütötted a tésztát azért lett száraz. Andi

2009.07.12. 20:46
marikajozsi

Szia Andi!

Azt szeretném kérdezni mekkora a főző kanál átmérője amin  sütöd a rolót.Előre is köszönöm válaszod   üdv : Marika

Szia Marika! kb. 0,8 cm és 1 cm, körülieket szoktam használni. Nekünk ez tökéletes. Szerintem nem jó, ha túl vastag, mert akkor rengeteg krém kell bele. Andi

2009.07.01. 16:31
katica

Marcsi!lehet hogy te ugy csinálod de ez nem a te oldalad!!!!!!!Szerintem hagyd meg Andinak!

2009.06.12. 19:30
katinka

Ezt a véletlent! Pont most keresem a sajtos receptjét és tegnap volt a kezembe egy újság! Az általad keresett vaníliás roló (tót nevén trubelka azaz furulya) leírását, receptjét megtalálod a "Vidék íze" receptújság 2009. áprilisi számának 57. oldalán!  


2009.03.27 17:13
cskarolina

„Szia Andi!

Nagyon tetszik a sajtos roló recepted. Nekem lenne egy kérdésem ezzel kapcsolatba. A nagymamám hasonló süteményt csinált még kislány koromba, de az vanília krémmel volt töltve. Szeretném kérni a segítségedet, hogy megtaláljam a süti receptjét. A nagyi kóró-nak hívta, sehol nem találom a receptet, Édesapámnak szeretnék ezzel kedveskedni.

Köszönöm”

2009.05.13. 13:13
csupata

  Szia Andi!

Mint mindíg isteni a recept már megcsináltam, az én családom nagyon szereti. Üdv Edit

2009.04.23. 20:44
Hercegnő

Nyammmmm........olyan fininek néz ki, h kivenném a képernyőből és megenném!!!!!!!!!! hammmmmm

2009.04.15. 09:36
kiki

Köszönöm a fincsi receptet, a locsolók odavoltak érte. Hamar elkapkodták.       Kiki

2009.03.27. 17:13
cskarolina

Szia Andi!

Nagyon tetszik a sajtos roló recepted. Nekem lenne egy kérdésem ezzel kapcsolatba. A nagymamám hasonló süteményt csinált még kislány koromba, de az vanília krémmel volt töltve. Szeretném kérni a segítségedet, hogy megtaláljam a süti receptjét. A nagyi kóró-nak hívta, sehol nem találom a receptet, Édesapámnak szeretnék ezzel kedveskedni.

Köszönöm

2009.03.13. 12:06
nomika

Szia Andi,

még lenne egy kérdésem. A krémet milyen lisztből kell elkésziteni?

Köszike a választ és akjál minnél több receptet, mert nagyon jók.

2009.03.10. 11:15
nomika

Szia Andi,

nagyon tutik a receptek. Azt szeretném kérdezni, hogy ebből az adagból kb. mennyi drb jön ki?

Köszi

2009.03.05. 17:17
Marcsi

Szia Andi!

Megsütöttem a sajtos rolót, már többször többféle sajtkrémmel,de a tojásozás nem vált be!A csövekre-fémből van-úgy ráragadt, hogy alig bírtam lehúzni!Még jó,hogy csak egy adagot próbáltam így!Semmit nem kell rákenni mielőtt rátekernénk a tésztacsíkot,utána lehet tojással lekenni!Szerintem,ha elég széles a tésztacsík,akkor jól lehet egymásra tekerni,nem fog szétcsúszni.

A krémet is másképp csináltam,szerintem így könnyebb.Vaj,liszt habzásig hevíteni majd forró tej és reszelt sajt,jól kikeverni ,sózni.Lehet hozzáadni tojás sárgáját,de szerintem nem szükséges.

Köszönöm a szuper reciket,rakjál mééééég fel!

Szia Marcsi!

A receptben tényleg nem írtam be, hogy nem a tojásozott felével kell feltekerni a tésztát, mert nekem egyértelmű volt, hanem a másik felével. Úgy elhiszem, hogy ráragadt a tészta a formára. Most beírtam kiegészítésként. Andi

2009.02.26. 00:13
Varga Aranka

Én is meg sütöttem de kész leveles tésztából a sajt krém nagyon jó sikerült  a család nagy örömére üdv Aranka

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Oroszkrém torta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa