Libamájkrémmel töltött muffin, aszús aszalt szilvával
Hozzávalók 4 db muffinhoz
18 dkg liszt
1 púpozott teáskanál sütőpor
1 db tojás
1 lapos teáskanál só
0,5 dl olaj
1 evőkanál tejföl
4-5 evőkanál tej
1 lapos mokkáskanál szárított kakukkfű
5 dkg libamájkrém
12 db aszalt szilva
2 dl Tokaji aszú
2 evőkanál méz
A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra és a 4 db muffinsütőformát beletesszük, hogy együtt melegedjenek át. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakukkfűvel. A tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a sót, az olajat és a tejfölt. A tojáshoz hozzáadjuk a lisztes keveréket, és annyi tejet, hogy megfelelő állagú legyen a tészta (kb. 4 evőkanál). A meleg muffinformákba 1-1 evőkanál tésztát teszünk, majd 1 teáskanál libamájkrémet. Végül a maradék tésztát is belekanalazzuk a formákba. Visszatesszük a sütőbe, és 15-20 perc alatt készre sütjük.
Az aszús szilvához először mézet karamellizálunk egy serpenyőben, majd belehelyezzük a szilvákat, végül felöntjük az aszúval. Még forrón tálaljuk a muffin mellé.
A receptet és a fotókat Bakai Andrea küldte!
|