Tejbegríz
Kb. : 3 – 4 tányér
Hozzávalók : 1 liter tej, 4 evőkanál kristálycukor, 8 evőkanál búzadara, 1 csipetnyi só, 1 cs. vaníliás cukor, 1 fél citrom reszelt héja
Elkészítés : A tejet a sóval tegyük fel forrni. A cukrot a búzadarával, és a vaníliás cukorral keverjük össze, és adjuk a tejhez. Ízesítsük reszelt citromhéjjal. Folyamatos keveréssel forrásig főzzük, majd lassan tűzön még pár percig besűrítjük. Azonnal tálaljuk, ízlés szerint kakaóporral, fahéjjal, cukorral, lekvárral…
Ha vaníliás tejbegrízt szeretnénk készíteni, akkor a tejbe főzzük bele egy egész vanília rudat.
|
Sziasztok!
Nalunk a lanyom nagy tejbegriz imado es ugy szereti ha nem tul sürü.
Ezert En a buzadarahoz 1/4 resz reteslisztet keverek es ugy öntöm a forro tejhez.
Isteni kremes lesz!
Mindenkinek jo fözöcskezest kivanok!
Üdv.: NagyAgi