Szilvás – kókuszos habos süti
Tészta elkészítése : 20 dkg margarint gépi habverővel keverjünk ki 25 dkg porcukorral, majd egyesével adjuk hozzá 5 db tojássárgáját, és 1 cs. vaníliás cukrot. Utána keverjünk hozzá 25 dkg lisztet, amibe előzőleg kevertünk egy fél tasak sütőport. Végül óvatosan keverjük hozzá a kemény habbá vert 5 db tojásfehérjét.
Kb. 35 * 28 cm-es tepsiben, előmelegített sütőben, 180 fokon, 15 – 20 perc alatt süssük meg a piskótát. Ha kihűlt, kenjük meg baracklekvárral.
75 dkg szilvát vágjunk apró darabokra.
Tojáshab elkészítése: 5 tojásfehérje , 30 dkg kristálycukor
20 dkg kristálycukrot kevés vízzel jó sűrűre felfőzni, úgy hogy a cukor gyöngyözzön. ( közben kevergetni nem szabad, és annyi vízzel, hogy a cukor összeálljon. )
A maradék 10 dkg cukrot a tojásfehérjékkel habbá verni és forrón hozzáadni a cukros vizet is. Ezzel együtt kemény habbá kell verni.
A tojáshab elkészítésének a folyamata a Rákóczi túrós receptjénél képekkel is illusztrálva van.
Az elkészült tojáshabba keverjünk bele 15 dkg kókuszreszeléket, és a felaprított szilvát is.
A lekvárral megkent tésztánkra kenjük rá a kókuszos, szilvás tojáshabot, és tegyük a sütőbe 150 fokon kb. 10-15 percre éppen csak egy kis szín eléréséig szárítani. Nagyon fontos, hogy nem sütni kell, hanem csak szárítani.
|
Szia Andi!
Megsütöttem,szilva befőttet raktam bele(mivel most csak az van) a kókusz helyett mandulát!!!!
Szuper!!!!!
Hálás köszönet érte!
Zsike