♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Tócsi - szalonnával

Tócsi - szalonnával / ahogy én készítem

 

Hozzávalók :

1 kg burgonya, 3 tojás, 4 evőkanál kefír vagy tejföl ( mindkettő jó ), 20 dkg liszt, 1 db vöröshagyma, 10 dkg baconszalonna, 4 gerezd fokhagyma, só, bors

 

Elkészítés : a burgonyát nyersen lereszeljük, hozzáadjuk a tojásokat, az apróra vágott vöröshagymát, az összezúzott fokhagymát, a tejfölt vagy a kefírt, az apróra vágott szalonnát. Ízesítjük sóval, borssal, végül hozzáadjuk a lisztet.

 

Serpenyőben, lassú tűzön megsütjük minkét oldalát. Tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2014.01.18. 20:51
monica75

Megcsináltam, de én a tepsiben elegyengettem és úgy sütöttem meg, régen a nagymamám is így csinálta, nagyon finom lett.

2013.07.15. 20:43
Zsuzsiiii

Tócsi, zsírban sült krumplis pogácsa, dödölle és sterc. A legjobbak.

2013.02.16. 11:20
Tina0327

ez mifelénk csak krumpliprósza.. 

2011.04.05. 17:23
Kleoka

Isteni!!!!! Imádom!!!!!!!

 

 

2010.06.17. 17:17
Ziza

Én is zalai vagyok, de mi krumpliprószának hívjuk

2010.03.19. 10:55
Bea

Szia Andi!

Nekem olyan kérdésem lenne,hogy én is szoktam tócsit csinálni de én nem tudom ilyen nagyra lapítani!A kérdés az lenne hogy neked milyen sürű a tésztád? Folyós vagy nagyon sürű? Mihez tudnád hasonlítani? És még egy kérdés: bő olajban sütöd vagy csak kevés olajon ,mint pl.: a palacsintát!Köszi szépen!Amúgy nagyon jók a receptek!Még egyszer köszi:Bea!

Szia Bea! Csak pont annyira folyós és sűrű, hogy formázható legyen. Nem szokott vele gondom lenni, pedig nem szoktam méregetni a hozzávalókat. Egy kicsivel több olaj kell a sütéséhez, mint a palacsintához, de nem kell bő olajban sütni. Üdv. : Andi

2010.03.10. 19:33
Kis Györgyné

Szia Andi!!!!!!!!!!!!

Ezt az ételt nmifelénk macoknak hivják !

2010.01.21. 14:22
maca

maca

Szia andi !!

Tegnap meg csináltam a ttócsnit és nagyon finom let ,délután vendégek jöttek tiszta véletlenül és nekik is nagyon izlet ,persze a családomnak is nagyon   köszönöm finom lett...

2009.12.23. 20:03
mlinda

Szia Andi!

Ma elkészítettem a tócsnit ebédre. Az ize nagyon finom volt ,de nekem nagyon olajosra sikerült kisütnöm. Tocsogott az olajban. Nagyra lapítottam ki és lassan sütöttem. Talán ez volt a baj? Még maratt massza és holnap megprobálom újból kisütni. A zserbó recept szuper. Köszi: Linda

2009.11.09. 18:07
cicamama

Kedves Andi!

Nagyon jól sikerült a tócsi, mindenkinek ízlett. Most csak fokhagymás tejföllel kentem meg, de eztán gyakrabban csinálok, és majd variálom más föltétekkel is. De natúron is finom, csak úgy, ahogy megsül.

Gondoltam, kipróbálom egy kicsit édesen, krumpli helyett reszelt almával, (persze szalonna nélkül) szerintem egy kis fahéjjal megszórva biztos finom lesz.  

Üdv. cicamama


2009.11.06 08:19
cicamama

„Kedves Andi!

Köszönöm a választ, még ma kipróbálom. Húsos leveshez biztosan jó lesz másodikfélének.Más süteményekkel jártam úgy, hogy nem tudtam megállapitani, h nyújtós, vagy öntős, nem a tócsnira értettem, amit írtam. Pl..:összeállítjuk a tésztát, tepsibe rakjuk és megsütjük. Kiakadok az ilyen receptektől, a tiéidet épp azért szeretem, mert többnyire (számomra is) érthetően, világosan vannak írva.  Aki gyakorlottabb, ügyesebb  mint én, annak biztosan nem jelent ez gondot. Köszi mégegyszer, jó hétvégét kívánok.

Üdv. cicamama

Cicamama, hogy sikerült a tócsi? Üdv. : Andi

2009.11.06. 08:19
cicamama

Kedves Andi!

Köszönöm a választ, még ma kipróbálom. Húsos leveshez biztosan jó lesz másodikfélének.Más süteményekkel jártam úgy, hogy nem tudtam megállapitani, h nyújtós, vagy öntős, nem a tócsnira értettem, amit írtam. Pl..:összeállítjuk a tésztát, tepsibe rakjuk és megsütjük. Kiakadok az ilyen receptektől, a tiéidet épp azért szeretem, mert többnyire (számomra is) érthetően, világosan vannak írva.  Aki gyakorlottabb, ügyesebb  mint én, annak biztosan nem jelent ez gondot. Köszi mégegyszer, jó hétvégét kívánok.

Üdv. cicamama

Cicamama, hogy sikerült a tócsi? Üdv. : Andi

2009.11.06. 05:51
Prém Andrea

szia Andi!

A tócsni nem ugyan az  mint a lepcsánka(lapcsánka)? Igy töltve nem ismertem,de ma kipróbálom, biztosan nagyon izletes.

üdv.prémandi

Szia Andi! De igen, ugyanaz! Csak mindenfelé máshogy nevezik. Nálunk zalában tócsi. Üdv. : Andi

2009.11.03. 15:29
cicamama

Sziasztok!

Én is szeretnék ilyesmit készíteni, több ötletem is van,mivel lehetne tölteni, vagy még "feldíszíteni" de számomra nem világos, hogy ez milyen állagú,  gyúrós, vagy keverős tészta, önteni kell, mint a palacsintát, vagy  kinyújtani.  Többször jártam már úgy, hogy a megadott adagokkal nem állt össze a tészta, vagy éppen túl híg lett. Ezért szeretem tudni előre.

Az oldal különben szuper, mindenkit üdv. cicamama

Cicamama, ez keverős és egy merőkanállal a serpenyőbe kell merni, ennyi az egész. Én gyúrós, nyújtott tócsit még nem hallottam, vagy akkor az nem tócsi. Mivel a burgonyák és lisztek sem egyformák ebből is adódhat az, hogy nem áll össze vagy híg lesz egy recepttel a tócsi. Üdv. : Andi

2009.10.29. 15:11
vivi

Hello Andi a tócsik  kicsit elégteg. Segitis mennyi ideig süssem ? És mennyi olajba? Amugy jó volt kösszi a receptet:

2009.09.19. 22:12
bodanya

Szia Andi !

Ma este elkészítettem vacsira a tócsit ,nagyon ízlett mindenkinek .

Köszönöm szépen ezeket a recepteket ,már sokszor adott ötletet egy-egy ebéd,vacsora és desszert elkészítéséhez.


2009.08.20 15:42
monika

„Szia!

Szeretném elkészíteni a vasárnapi ebéd egy részeként. Tölteni szeretném valamilyen hússal. 7 főre főzök és azt szeretném megkérdezni, hogy ebből az adagból hány darab sül ki? Kb. mekkora átmérőjű?

Köszönöm ,Mónika

Szia Mónika!  Kb. 12 -14 db lett belőle, ha jól emlékszem, de arra, hogy mekkora ármérőjű arra már sajnos nem tudok válaszolni. Akkora lesz amekkorára formázod őket. Ha kisebbre akkor több lesz belőle, ha nagyobbra akkor kevesebb. Ez teljesen ízlés kérdése. Hát gondolom sokat nem segítettem.....Andi

2009.09.19. 11:37
Éva

Szia a receptben kefir van írva de az elkészítésnél már tejfől.Mindegy melyikkel csinálom?Most csinálnám először.Nyújtani kell vagy csak kezünkkel szétlapitani.Válaszod előre is köszönöm Éva

Szia Éva! Azért tévesztettem el, mert mindkettővel lehet készíteni. Nem kell nyújtani, hanem a merőkanállal a serpenyőbe tevéskor ellapogatni. Lassan süsd, ne hirtelen! Andi

2009.08.20. 15:42
monika

Szia!

Szeretném elkészíteni a vasárnapi ebéd egy részeként. Tölteni szeretném valamilyen hússal. 7 főre főzök és azt szeretném megkérdezni, hogy ebből az adagból hány darab sül ki? Kb. mekkora átmérőjű?

Köszönöm ,Mónika

Szia Mónika!  Kb. 12 -14 db lett belőle, ha jól emlékszem, de arra, hogy mekkora ármérőjű arra már sajnos nem tudok válaszolni. Akkora lesz amekkorára formázod őket. Ha kisebbre akkor több lesz belőle, ha nagyobbra akkor kevesebb. Ez teljesen ízlés kérdése. Hát gondolom sokat nem segítettem.....Andi

2009.07.27. 10:56
Gabi

Anyukám ezt Tócsni-nak hivja, és ő nem igy csinálja, hanem félbehajtja a kisütött tócsnit és abba tölti bele a megfőtt húst. ( általában görög fűszeres húst szokott tenni bele.) a húsra ráhajtja a tócsni másik felét, majd megkeni tejfölös szósszal ( azt hiszem tzaziki féleségnek nevezhető) és rá sajtot reszel. Ezt beteszi a sütőbe és megsüti amig a sajt megolvad rajta. Isteni finom az egyik kedvenc ételem :)

2009.06.24. 14:27
jázmin

Szia Andi.

Én azt szeretném megkérdezni, hogy milyen lyukú reszelőn reszeled a burgonyát? Kicsi vagy nagy?

Amúgy nagyon szuper az oldal, találtam sok receptet, amit ki fogok próbálni. Ezt az oldalt pedig ajánlani fogom a barátnőimnek.

Köszi, Jázmin

Jázmin, fele kis lyukún, fele a nagyobb lyukún van reszelve. Igazából az egészet a kisebb lyukún kellene, mert akkor könnyebben átsül a burgonya. Andi

2009.04.16. 10:18
Zsuzsi

Tegnap este megsütöttem és nagyon ízlett a családomnak. Annyit változtattam rajta, hogy tettem bele mustárt.

Andi! Nagyon tetszik az oldalad gratulálok hozzá!

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa