♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Rendelhető süti formázók

Információért kattints a képre!

Mézeskalács díszítő tubus !

( Többször használható, mosható )

 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny 2010
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
♥ Kedvenc gasztro oldalaim
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Torta receptek
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
[25-6] [5-1]

2013.07.21. 13:59
Székelyhidi Tímea

Mascarpones citromtorta népi mintás fondanttal

Tészta: 35 dkg cukor; 35 dkg liszt; 1,5-2 dl étolaj; 2 dl tej; 8 db tojás; fél teáskanál szódabikarbóna kis citromlével felpezsdítveA tojások sárgáját a cukorral habosra kevertem, hozzáadtam az olajat, a tejet, aztán lassanként a lisztet, a szódabikarbónát és legvégül óvatosan a kemény habbá vert tojások fehérjét. Sütőpapírral kibélelt 24 cm átmérőjű tortaformába öntöttem, 150 °C-on sütöttem. Mikor kész lett, 3 lapra vágtam és hagytam hűlni.

Krém: 50 dkg mascarpone; 4 dl habtejszín; 2 csomag habfixáló; kb. 20 dkg cukor; 2-3 csomag bourbon vaníliás cukor; 3 citrom lereszelt héja, és egynek a leve (cukrot, citromot ízlés szerint)
A hozzávalókat összekevertem, legvégén a habfixálóval kemény habbá vert habtejszínt forgattam bele.
Egy lap tésztán a krém negyedét elkentem, rá a második lap tésztát, rá a krém második negyedét, harmadik lap tésztára a harmadik negyedet, és a maradék krémet pedig szépen a torta oldalára kentem. Beraktam a hűtőbe, míg a fondantot összeállítottam.
Fondant: 1 ek. zselatin; 6 ek víz; 1,5 ek margarin; 2,5 ek méz; porcukor, amennyit felvesz (nagyjából 75 dkg); ételszínezékek
A zselatint a vízzel elkevertem, melegítettem, de nem forraltam. Mikor meleg volt, hozzáadtam a mézet és a margarint, kevergettem, míg el nem olvadt. Továbbra sem forraltam. Kb. fél kg porcukorhoz hozzáöntöttem, elkavartam, és folyamatosan adagoltam hozzá a porcukrot. Mikor már nem tudtam kavarni, porcukorral hintett gyúródeszkán gyúrtam tovább, míg nyújtható állagú nem lett. 
Több, mint felét leválasztottam, és szép vékonyra kinyújtottam, befedtem vele a tortát. A felesleget az alján a maradékba visszagyúrtam. Minta szerint egy-egy adag fondantot beszíneztem, kinyújtottam, és előre elkészült sablon alapján körülvágtam, így raktam a tortára. A megmaradt pirosból pedig 6 cm szélességű "csíkot" vágtam, és azt raktam a torta oldalának aljára.
 
 
 
 

2013.07.21. 13:58
Székelyhidi Tímea

Csupa csoki torta

Brownie: 2 tábla étcsokoládé; 15 dkg margarin; 6 tojás; 45 dkg cukor; 3 csomag vaníliás cukor; 20-25 dkg liszt; 1 csapott mokkáskanál szódabikarbóna citromlével felpezsdítve

Vízgőz fölött a csokit a margarinnal megolvasztottam. A tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra kevertem, ehhez hozzáöntöttem a felolvasztott margarinos csokit. Kanalanként hozzákevertem a lisztet, végül pedig a felpezsdített szódabikarbónát is. Kivajazott, kilisztezett 24 cm átmérőjű tortaformában 150 °C-on megsütöttem. Mikor kész lett, kettévágtam és hagytam hűlni.
(A brownienak az a lényege, hogy a közepe folyjon, ebben az esetben viszont jobb majdnem teljesen átsütni.)
Krém: 2 csomag kakaós pudingpor; 6 ek cukor; 8 dl tej; 2 tábla étcsokoládé; 2 ek étolaj; 2,5 dl habtejszín; 2 csomag habfixáló
A pudingport a cukorral és a tejjel megfőztem. Vízgőz fölött a csokit az olajjal megolvasztottam, hozzáöntöttem a pudinghoz, elkevertem, és hagytam hűlni. Mikor már teljesen kihűlt, a habtejszínt a habfixálóval kemény habbá vertem, és óvatosan összekevertem a csokis pudinggal.
Teteje és oldala: 1 csomag Dr. Oetker csokoládéízű desszertöntet; 2 dl tej; 2 ek cukor; 1 csomag zselatin; tortadara, 12 db (4 hasábos) KitKat
A desszertöntetet a cukorral, zselatinnal és tejjel megfőztem. Egy lap browniera rákentem a krém felét, ráraktam  a másik lapot, és rá és az oldalára kentem a maradék krémet. A KitKateket 2 hasábonként elvágtam, így raktam körbe szorosan a tortát, amit megkötöttem egy szalaggal. A krém tetejére öntöttem a megfőzött és már kicsit lehűlt zselatinos desszertöntetet és jól megszórtam tortadarával.
 
 

2011.08.14. 17:57
Hajdufi Laura

Thomas torta :

3 gáztepsi piskótát sütöttem erdélyi piskótából:

(1 adag): 6 tojást 3 dl cukorral fehéredésig keverek, hozzáadok 1 dl étolajat, 4 dl (feles) lisztet,amibe előtte belekevertem egy  cs. sütőport.

Thomas orrát 5 tojásos vizes piskótából készítettem, mikor megsült, összetekertem, mintha piskótatekercset készítenék, és kihűtöttem a  többi piskótával együtt. Én kicsit be szoktam rakni hűtőbe, könnyebb vele úgy dolgozni.

1 liter tejjel elkészítettem 4 cs. vaníliás pudingot, belefőztem a cukrot is, így biztos, hogy nem roszog :). Lehűlt, addig 3 cs. Rama margarint kikevertem jó habosra. Majd összekevertem a két krémet.

Töltelék:

Kivettem annyi fehér krémet, amit számításaim szerint elegendő volt a megtöltésre, hozzáadtam egy kis olvasztott csokit, és 3-4 ek. mogyorókrémet. Nagyon finom lett!

Amikor összeállítottam, körbekentem a maradék mogyorós krémmel. Kicsit ilyenkor jó berakni a hűtőbe/fagyasztóba, hogy a krém kicsit szilárduljon! Addig megszíneztem a maradék krémet. Kékből a legtöbbet, majd piros, fekete, és egy nagyon kevés sárgára volt szükségem.

Mivel másik tortát is készítettem, és arra fondant rózsákat gyártottam, ezért Thomas arcát ebből készítettem el. lényeges, hogy a fondant alatt legyen bekrémezve a piskóta,mert arra tapad rá jól. Mikor a torta jól kihűlt, először az arcot raktam rá, majd körbedíszítettem az egész mozdonyt. Én külön kéményt nem csináltam neki, mivel volt kis tűzijáték a tortán, így kevés lett volna a hely.

Fondant:

1ek zselatint 6 ek vízzel, 2 ek mézzel és 4dkg margarinnal összeolvasztottam gőz felett. Folyamatosan hozzákevertem 1 kg porcukrot. Ez lehet több is- kevesebb is,. az állagától függ. Beraktam a fagyasztóba, míg megszilárdul,. majd  kivajazott deszkán meggyúrtam még. Amiből virágot-levelet készítettem, azt ételfestékkel megszíneztem.

Csokitorta:

Erdélyi piskótát készítettem, 24 cm-es kapcsos tortaformába.

Erdélyi piskóta:6 tojást 3 dl cukorral fehéredésig keverek, hozzáadok 1 dl étolajat, 4 dl (feles) lisztet,amibe előtte belekevertem egy  cs. sütőport.

2,5 dl tejjel felfőztem egy csoki pudingot és 3ek.cukrot.

25 dkg Ramat kikevertem habosra, majd mikor kihűlt a puding hozzáadtam. Megolvasztottam 10 dkk csokit, hozzáadtam a krémhez.

A piskótát 3 részre vágtam, megtöltöttem krémmel.

Közben felvertem fél liter tejszínt. Bevontam vele a tortát. Fondant-ból készítettem rózsákat, leveleket, azzal díszítettem a tortát,körbe pedig szőtt/fonott mintával nyomtam rá a habot.

 

 


2011.08.14. 13:36
Hajdufi Laura

Barbi torta

Tészta:

6 tojásból vizes piskótát készítettem, és egy 24 cm átmérőjű tortaformában megsütöttem.

4 tojásból szintén vizes piskótát készítettem, ezt 18 cm átmérőjű sütőben sütöttem, és 3 db készült belőle.

A nagy tortakarikára "építettem" fel a Barbie-t.

Krém: fél-fél l tejbe belefőztem 2 -2cs. (puncs ill.csoki) pudingot 4 -4ek. cukorral. Jó keményre ki kell főzni! Kikevertem fél kg Rama margarint jó habosra. Miután kihűlt a puding, elfeleztem a kikevert margarint, feléhez a puncs, feléhez a csoki pudingot raktam. A puncsoshoz még pici rumaromát, a csokishoz pici kakaóport kevertem.

Összeállítás: A nagy tortalapot ketté, a kicsiket 3 részre vágtam, közepét pogácsaszaggatóval kiluggattam. A babát becsavartam folpackba, hogy ne legyen tiszta krém. Az alsó tésztát bekentem az egyik krémmel, ráraktam a másik tésztát, majd jött a következő fajta krém, mindezt addig ismételtem, míg a Barbie derekáig nem értem. Akkor a szoknyát formára vágtam, és a külsejét bekentem azzal a krémmel, amiből egy picit több maradt meg.

Fél l Hulala tejszínt jó keményre felvertem.

Először a baba felső testét díszítettem, ,nyakláncot rajzoltam neki, majd a ruha fehér díszeit rajzoltam meg. Mikor ezzel megvoltam félre tettem a fehér habból egy picit, a többit ételfestékkel megszíneztem, és feldíszítettem a babát. A végén a maradék fehér habbal masnit rajzoltam a szoknya hátuljára. Apró ezüst gyöngyökkel díszítettem a szoknyát.

 


2011.06.17. 16:38

Túrótorta másképpen

Hozzávalók :

Enyhén kakaós piskóta: 8 tojás, 8 kanál cukor, 6 kanál liszt, 2 kanál kakaópor, 1 csomag sütőpor

Tojások sárgáit, a cukorral, kikeverem. Ehhez hozzáadom az előzőleg összekevert liszt, sütőpor, kakaópor hármast. Egy másik edényben a fehérjét felverem. Óvatos mozdulatokkal a fehérjét a lisztes masszához keverem. A tepsibe ami kb 39X29cm-es sütőpapírt teszek, és a piskóta alapot beleöntöm, majd megsütöm. Kb 15-20perc. Hagyom kihűlni.

Krém: 50 dkg Ricotta, kb 10-15 dkg porcukor (ízlés szerint, én kóstolom, hogy mennyire legyen édes), 1 v. 2 csomag vaníliás cukor vagy 1 rúd vanília, 1 cirom reszelt héja, ½ liter habtejszín (vagy hulala, vagy Meggle), 10 g zselatin

Tetejére: tescóban kapható nagy szemű piros szőlő

Elkészítés:

Ricottát, a vaníliás cukorral (a vaníliarúdból kikapart vaníliával), a citrom reszelt héjával összekeverem. A tejszínhabot felverem külön. Ezután az egészet óvatosan összekeverem. A zselatint a csomagoláson írtak szerint feloldom, és hozzáteszem.

A piskótát ketté vágom, a krém egy részét beleteszem, a többit a tetejére. Díszítésnek pedig a nagy szemű szőlőt félbevágom és ráteszem a tetejére.

Pár órára hűtőbe teszem, és már fogyasztható is!

Jó étvágyat hozzá!

 


2010.12.07. 19:55

CSOKI- TORTA

(ketfele csokikremmel)

Lapok

Hozzavalok: 8 tojas, 21 gr cukor, 180 gr liszt, 30 gr kakao, 1 sutopor, 60 gr olvasztott vaj.

Elkeszites: A tojasokat a cukorral felverjuk, majd hozzaadjuk a kakaoval es sutoporral osszekavart (megszitalt) lisztet. A vegen hozzaadjuk az olvasztott vajat es 3 lapot sutunk belole.

Ez az adag 24 cm-es (26 cm) tepsihez valo.

Csoki-mousse krem: 1 tojasfeherje, 1 tojas sargaja, 30 gr cukor, 100 gr tejes csoki, 25 gr fozott kave, 100 gr tejszin.

A tojasfeherjet felverjuk 15 gr cukorral, a tojas sargajat pedig a megmaradt 15-el. A csokit goz folott megolvasztjuk es amiutan kihult hozzakavarjuk a kavet. Az igy megolvasztott kavet hozzaadjuk a tojas sargajahoz, majd rendre a felvert tojasfeherjet es a jol felvert tejszint.

A kavehoz egy kis rumot is adhatunk.

Ganache- csokikrem: 150 gr tejes csoki, 150 ml tejszin.

A tejszint tuzre tesszuk, amig foni kezd. Amikor elkezd foni, levesszuk es belekavarjuk a feldarabolt csokit. Addig kavarjuk, mig a csoki elolvad. Ezt a hutobe taroljuk kb 4 oran keresztul. (ajanlatos egyik naprol a masikra hutoben tartani).

Majd kivesszuk es habosra verjuk.

A vegen osszerakjuk a tortat: lap + mousse + lap + ganache krem + lap.

Tetejere 1 tasak Dr. Oetker glazurt teszunk.

Megjegyzes: a lapokat lehet egy cukros-rumos sziruppal megontozni. 


2010.11.08. 16:43

 

                       Háromtej torta (tipikus dél-amerikai recept))


Hozzávalók:

Piskóta: 5 tojás, 15 kanál cukor, 15 kanál liszt, 1 kávés pohár forróvíz, 1 pálinkás pohár cognac (lehet vhisky vagy brandy is, de az sem baj ha kihagyjuk), sütőpor

Tejkeverék: 250 ml sűrített tej, 250 ml elpárolt tej (ha nincs, lehet tehéntejjel is pótolni), 250 ml tejszín

Töltéshez - Díszítéshez: 300 ml tejszínhab, 250 ml tejkaramell, amit sűrített tejből kapunk ha gőzön főzzük minimum másfél órát (úgy mint a befőttet) és amelyet ajánlatos még a sütés kezdése elött feltenni, hogy idoben elkészüljön

Piskóta keszitése:

Habot verünk a tojások fehérjéből és amikor kész, beletesszük a cukrot és tovább verjük, amíg sima lesz, hozzáöntjük a forróvizet (nem szükséges a robotgépet leállítani), majd a tojás sárgákat és végül, óvatosan belekeverjük a sütőport és a lisztet. Kerek, vajazott tortaformában, 180ªc-on, kb. 40 percet sütjük. Amint lehetséges, kivesszük a formából és egy pálcával, fentről lefele és oldalról a közepe fele, bőven (szita szerűen), megszurkáljuk, majd visszahelyezzük a formába.

Tejkeverék:

Összekeverjük a három féle tejet és mikrohullámú sütőben vagy tűzön jól felhevítjük (vigyázva hogy ne forrjon fel). Amikor kész, lassanként beitatjuk vele a formában levő piskótát, ügyelve hogy az oldalára is jusson. Ne idegenkedjünk tőle, mert a piskóta villámgyorsan beissza a tejkeveréket. Amennyiben ez megvolt, tehetjük hűlni.

Töltés - Díszítés:

A sűrített tejet, levegőmentesen lezárjuk (vagy az eredeti csomagolásban hagyjuk) és kis edénybe forrni tesszük, lassu tuzon, kb masfel orara, úgy hogy a víz majdnem ellepje. Én, a gőzfőző edényben csinálom. Annak aki először probalja ki, ajánlom hogy csavaros befőttes üvegben tegye főni, így utolag, kiszamithatja mennyi idő alatt készül el, mert az üvegen (át) látható amikor a sűrített tej összeáll és karamella színűvé válik. Miután elkészült a forró tejkaramellát a torta tetejére kénjük, majd ha teljesen kihűlt, tejszínhabbal bevonjuk az oldalat es izlés szrint a tetejet is kidíszítjük, de akar teljesen is bevonhatjuk.

Elso látásra, nem túl mutatós, izléstol függoen, talán túl édes, de nagyon finom torta.      A fenti modon leirt tejkaramellát, vajjal kikeverve, töltelékként is használhatjuk.


2010.10.28. 19:41

Tejszínes Csokoládétorta:

Hozzávalók:

Tészta:   9 tojás,9 kanál liszt,9 kanál cukor, 1 sütőpor,2 kanál kakaó,ebből piskótát sütünk,3 részre osztjuk

Krém:

2 csokoládépuding ,6dl tel 7 kanál cukor ebből a szokásos módón pudingot főzünk,ha kihült hozzáadunk 1  tábla olvsztott csokoládét és 3dl Hulala tejszinhabot amit előzőleg felverünk 1 habfixálóval.Töltjük a lapokat és a külsejét is megkenjük a krémmel.A diszitéshez még 2dl tejszinhabot használtam.

 


2010.08.11. 15:32

Feketeerdei meggytorta

Tészta:

7 tojássárgáját elkeverünk 7 dkg kristálycukorral. 7tojásfehérjét 7 dkg kristálycukorral kemény habbá verünk és a kettőt óvatosan összeforgatjuk. Hozzáadunk 18dkg finomlisztben elkevert 1/2 csomag sütőport és 3 dkg kakaóport. Margarinnal kikent, lisztezett tortaformában kb. 30 percig sütjük közepes lángon.

1.krém: 1 üveg magozott meggybefőttet felforralunk. 2 csomag vaníliás pudingport kevés vízzel elkeverünk és a forrásban lévő meggyhez adjuk, majd csomómentesre főzzük. (Pár pillanat alatt kész.)

A tésztát három részre vágjuk. Az alsó lapra kenjük a meleg, de nem forró meggykrémet, lefedjük a második lappal és hűtőben lehűtjük.

1 zacskó OKÉ's habtejszínt felverünk porcukorral, 2 evőkanál kakaóval és 1,5 habfixálóval és a második lapra kenjük, majd lefedjük a harmadik lappal.

2 zacskó OKÉ's habtejszínt porcukorral és 3 csomag habfixálóval felverünk és a tortát ezzel díszítjük.


2010.07.12. 16:19

Nigella féle Mandarin torta:
4 nagyobb mandarin vagy narancs
250 gr darált mandula
225 gr porcukor
1 tk sütőpor
6 db tojás
Elkészítés:
A mandarinokat bo vízben puhára f'ozzuk /kb.2 óra/.Amikor kihult kivesszuk a vízbol kinyomjuk belolle a felesleges vizet.Mixerbe rakjuk az osszes hozzávalóval ,és ossze dolgozzuk.Ez olyan lágyabb massza lesz.Torta formát sutopapírral kibelelunk és bele ontjuk a masszát.Elomelegített sutoben /180-200°C/ kb 1 órát kell sütni de ez lehet sütő függő is.


2010.06.25. 18:34

Coca Cola torta mályvacukorral:
Hozzávalók:
1 csésze (250ml) Coca Cola,
1/2 csésze (125ml) író (esetleg sovány tej, ha nincs író),
1 csésze lágy vaj,
1 3/4 csésze (375ml) cukor
2 nagy, szobahőmérsékletű tojás könnyedén felverve
2 tk. vaníliakivonat (esetleg vaníliáscukor)
2 csésze (500ml) liszt
1/4 csésze (60ml) jó minőségű teljes kakaó
1 tk. szódabikarbóna
1 1/2 csésze mini mályvacukor
coca-cola Elkészítése:
keverjük össze a Coca Colat és az írót, és tegyük félre. Verjük fel a lágy vajat, amíg krémes nem lesz. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot és addig keverjük amíg sima nem lesz. Adjuk hozzá a tojást és a vaníliát és jól keverjük össze. Keverjükk össze a lisztet, kakót és a szódabikarbónát. Váltakozva adjuk hozzá a vajas keveréket és a kólásat. A kezdő és utolsó réteg a lisztes legyen.
Jól keverjük ki. Keverjük bele a mályvacukrot, majd tésztát tegyük vajjal kikent és lisztezett tepsibe és 180°C-os sütőben 30-35 percig süssük. A sütőböl kivéve 10 percig hűlni hagyjuk.
     A cukormáz hozzávalói:
1/2 csésze vaj, 1/3 csésze Coca Cola, 3 ek. jó minőségű kakaó, 450g porcukor, 1 ek. vanília kivonat. Elkészítése: az első három összetevőt mérsékelt hőmérsékleten melegítsük fel egy nagy serpenyőben. Addig kevergessük, amíg a vaj fel nem olvad. Távolítsuk el a tűzröl és keverjük bele a porcukrot és vanília kivonatot. Jól keverjük össze, majd öntsük le vele a még meleg tortát.


2010.06.10. 19:19

Csokikrém:

1/2 liter hulala tejszint felmelegitek és beletördelek 15 dkg étcsokit, 1 vaniliás cukrot simára keverem és ha kihült 1 éjszakára hütőbe teszem. Másnap felverem kézi mixerrel és a sütibe töltöm.

Szerintem nagyon finom, könnyü krém és egyszerü az elkészitése.

 


2010.06.09. 09:15

Krém csokitortához

Hozzávalók: 3 dl tej, 1 csomag vaníliapuding, 3-4 ek, cukor, 10 dkg csoki, 1 kocka margarin.

A tej egy részét felforralom a csokival, hogy rendesen elolvadjon, a maradék tejben feloldom a cukrot és a pudingport. Sűrű pudingot főzök belőle. Ha kihűlt elkeverem a margarinnal és még ízlés szerint cukorral.

Én legutóbb margarin helyett felvert tejszínhabbal kevertem el és úgy könnyebb, finomabb krémet kaptam!

 


2010.05.09. 15:32
szeva66

Gyümölcs torta

 

Hozzávalók: 2 piskótatekercs (1 kakaós, 1 sima)

 

A piskótákat egyenként 4 tojásból készítjük és lehetőség szerint vizespiskóta legyen.

 

Piskóta készítése:

 

4 tojás fehérjét pár csepp citrommal és 4 evőkanál vízzel kemény habbá verjük. Amikor készen van, hozzáadunk 20 dkg kristálycukrot, és tovább verjük a habverővel vagy mixerrel. Kisebb fokozatra vesszük a mixert, és egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat a habhoz. Egy késhegynyi szódabikarbónát citromlével felfutattunk és belekeverjük az eddig elkészült habhoz. Utána átváltunk fakanálra és gyengéden hozzáadunk 6-7 evőkanál lisztet, de nem egyszerre hanem egymás után, miközben lassan forgatjuk bele a habba.

 

Kizsírózott, lisztezet nagyobb tepsibe tesszük, hogy a piskóta vékonyabb legyen és feltudjuk tekerni és előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 175° C fokon sütjük. Amikor kisült, akkor vesszünk egy anyagkonyharuhát és még melegen szorosan feltekerjük. (nem baj, ha egy kicsit megtörik, mert úgyis felszeleteljük utólag).

 

A kakaós piskótát ugyanígy készítjük, csak mielőtt a lisztet hozzáadjuk, belekeverünk kb. 2 csapot evőkanál kakaót.

 

Krém:

 

25 dkg vajat (vagy margarint) habosra keverünk 20-25 dkg porcukorral. Mikor kész egyenként hozzáadunk 3 tojássárgáját. Ha kész félretesszük.

 

Kb. 30 dkg vegyes gyümölcsbefőttet összevágunk apróra és lecsepegtetjük. A 3 tojásfehérjét kemény habbá verünk 2-3 kanál porcukorral. Hozzáadjuk az összevágót-gyümölcsöt és utána 30 dkg darált diót. Amikor kész lassan hozzáadjuk a vajhoz a gyümölcs masszát.

 

A piskótatekercseket megkenjük lekvárral, lehetőség szerint 2 különböző ízzel. Felszeleteljük kb.1,5cm vastagra. Elővesszünk egy 3 literes lábost, alaposan kivajazzuk az oldalát és a lábos alját. Az egyik piskótából belehelyezzünk a lábos aljába pár szeletet lefektetve, meglocsoljuk a gyümölcslével és rákenünk egy réteg krémet. A következő sor a másik színű piskótából következik, ugyanúgy meglocsoljuk és rákenjük a krémet. Ezt addig folytatjuk ameddig meg nem telik a lábos, és  el nem fogy a piskótatekercs. Ha elkészült, akkor egy éjszakára betesszük a hűtőbe. Másnap kivesszük, 1-2 órát kint hagyjuk, hogy kicsit átmelegedjen a szobahőmérsékletén, mert könnyebb lesz kiborítani a lábosból. Utólag megkenjük tejszínhabbal és díszítjük ízlés szerint. 

 


2010.03.01. 20:22

Ananásztorta

8-10 tojásból 3 lap piskótát sütünk.

1.  5 tojássárgája, 3 dl tej, 7 ek.cukor, 2 ek.liszt

2.  2 doboz ananászkonzerv: 1 darabolt és egy egész.

     Az ananászok levét 1 cs.zseletinnal felmelegíteni.

3.  5 tojásfehérjét 2 cs.van.cukorral felverni.

4.  4 dl.Hullala tejszínhabot felverni.

Ha a főzött krém kihűl,összekeverni a 2.krémmel,majd hozzáadni az ananászdarabokat.Utána a 3.majd 4.krémet sorban.

Egy lábast kibélelünk alufóliával alul és oldalt.

A lábas picivel nagyobb legyen,mint a tortaforma volt.(előtte bele kell mérni,illeszteni)

 -A lábas aljára kerek ananászokat rakunk,amennyi fér.

 -utána krém

 -piskóta

 -krém

 -piskóta

 -krém

 -piskóta

Egy éjszakára hűtőbe tesszük,másnap kiborítjuk nagy tálcára,tányérra vagy tortatartóra.Fóliát lehúzzuk,díszítjük.

Jó munkát,jó étvágyat kívánok.


2009.12.30. 14:52

Máktorta meggy-ágyon, vanilia fagylalttal

15 dkg vajat (margarint) 20 dkg cukorral és 1 cs. vaniliás cukorral keverjünk habosra , majd 7 tojás sárgáját egyenként dolgozzunk hozzá. Egy tálban 13 dkg darált diót (vagy mandulát) és 25 dkg darált mákot keverjünk össze fél zacskó sütőporral. Mindezt , majd a 7 tojás kevés sóval keményre vert habját is keverjük a masszához. Kikent, lisztezett formába öntve, 170 fokra előmelegített sütőben (kezdetben fólia takarás alatt) kb. 40 perc alatt süssük készre. Még forrón porcukorral szórjuk meg.

Meggy-ágy

Kb. 5 dkg vajon (margarin) karamellizáljunk 10 dkg cukrot. Egy üveg meggybefőttet szűrjünk le, kevés lét töltsünk a cukorra a gyümölccsel együtt. A felfogott lébe keverjünk el 2 evőkanál keményítőt, mellyel sűrítsük be a  meggyet, ha a cukor már teljesen felolvadt benne. Izlés szerint kevés fahéjjal, rummal ízesíthetjük.

Tálaláskor a forró meggy-ágyra helyezzük a tortaszeletet, majd rakjunk rá 1 gombóc vaniliafagylaltot.


2009.10.18. 15:41

 

Dobos torta

Hozzávalók:

5db tojást ketté választunk.A fehérjét kemény habbá verjük ,ezután állandó ,további habverés mellet hozzáadunk kicsinyenként 10dkg kristálycukrot.Majd a tojások sárgáját és végül a lisztet.( a lisztet fakanállal óvatosan forgassuk bele,hogy ne törjön össze a hab).Ezután sütőpapírra vagy olajozott ,lisztezett tepsi hátára vékony lapot kenünk kör alakban.Ezt 5-ször csináljuk meg.(így kapjuk meg az 5 db különálló lapot)200 C fokos sütőben rövid idő alatt(kb 5-10 perc)készre sütjük őket.Hűlni hagyjuk.

Párizsi Krém:

3,6 dl tejszínt 36dkg kristálycukorral felteszünk forrni.Közben megkevergetjük hogy elolvadjon a cukor és ne süljön le az aljára.Ha elkezd forrni ,folyamatosan kevergetni kell:habverővel vagy fakanállal.Szálpróbáig főzzük!Ez azt jelenti hogy veszünk ki egy keveset az ujjunkra és ahogy szét húzzuk a két ujjunkat : hüvelyk és mutató,ha közötte megmarad a szál azaz nyúlik és nem szakad szét akkor lezárhtajuk a gázt és bele kell tennünk 24dkg margarint ,ha ez elolvadt ezt követően 8dkg kakaót majd a végén 12dkg csokoládét.Addig keverjük míg szép sima egynemű anyagot nem kapunk.Ezzel kész a párizsi krém.Ha kihűlt robotgéppel addig keverjük míg szép kihabosodott csokoládékrémet kapunk.Ezzel töltjük az 4 db lapot.Az 5. lapot pedig olvasztott - dobos cukorral kenjük le:ehhez szükséges 15 dkg kristálycukor amit gázon felolvasztunk ,de tegyünk bele egy fél kávéskanálnyi ecetet az arany szín elérése érdekében.A végén míg nem kötött meg a cukor a lap tetején vajba mártogatott késsel(nem az éles felével)bejelöljük a 16 db szeletet.Rátesszük a betöltött tortalapokra és az egész torta szélét vékonyan körbekenjük a maradék krémmel.Leg végül panírozzuk:a torta szélét édesmorzsával vagy dióval esetleg csokoládé reszelékkel körben beszórjuk.

A tetejét csinálhatjuk úgy is hogy az 5.lapon elvagdossuk a szeleteket(míg nem kötött meg rajta a cukor ,és srégen ráhelyezzük a tortára ,amint az a képen is látható.

 Megjegyzés : Sajnos a recept beírója kifelejtette a liszt mennyiségét. Én pótolom, 1 tojáshoz, 2.5 dkg lisztet kell számolni, vagyis az 5 tojáshoz 12.5 dkg liszt kell. Üdv. : Andi


2009.05.31. 11:18
Andi konyhája

Ünnepi kávés ostyatorta

Németh Jánosné / Éva beküldött receptje

Tortalap: 5 tojásból, 5 e. k. cukorból, 3 e.k. lisztből, 3 e.k. daráltdióból és fél sütőporból diós tortalapot sütünk.

Krém:  6 tojássárgája, 20 dkg cukor, 1 dl erős feketekávé, 25 dkg margarin, 1 db vaniliás cukor.

Díszítéshez: 20-25 szál roletti, tetszés szerinti ostya, és 1 m körüli szalag.

A krémhez a tojássárgáját és a cukrot kikeverjük, majd hozzáadjuk a kávét.

Sűrűre főzzük, ha kihűlt, a habosra kevert margarinnal, összedolgozzuk.

A piskótát ketté vágjuk, és megtöltjük, a tetejét és az oldalát is bekenjük.

Az oldalát sűrűn körberakjuk a kettétört rolettivel a tetejét ostyalappal

díszítjük, tehetünk rá egy-két  kávészemet, egész diót, vagy akár

mandulaforgácsot is. Két órára beteszem a hűtőbe, és fogyasztható is.

Jó étvágyat hozzá!

 


2009.05.31. 10:58

MAMI DIÓTORTÁJA

 

Hozzávalók:

Tésztája:8 tojás,20deka darált dió,8 kanál cukor,2 kanál morzsa

Krémje:3 tojás,15deka cukor,2-3 kanál kakaó,egy vaj vagy Ráma

Elkészités: A 8 tojás sárgáját 4 kanál cukorral habosra keverjük.a diót ,a morzsával összekeverjük.A fehérjéket kemény habbá verjük ,a végén beleadagoljuk a 4 kanál cukrot,egyenként miközben továbbverjük.Aztán a sárgájába adagoljuk két-két kanalanként a diót és a habot felváltva mig elfogy,miközben fakanállal(nem mixerrel!)kavargatjuk,igy egyenletes masszát kapunk,amit sütőpapirral bélelt tepsibe töltünk és előmelegitett sütőben,nagyon lassú tűznél kisütjük.Addig elkészitjük a krémet.A 3 egész tojást, a cukorral gőz fölött kavarjuk,kb.10 perc,miközben hozzáadjuk a kakaót szép simára keverjük,letesszük hűlni.A vajat vagy Rámát felhabositjuk és mikor kihűlt ,kanalanként a kakós alaphoz kavarjuk.A kihűlt tésztát kettévágjuk hosszában,felét meglocsoljuk rumos sziruppal,megkenjük a a krémmel,ráhelyezzük a másik felét,szirupozzuk,bevonjuk a maradék krémmel az egészet.Tejszinhabbal diszitjük.

 

 


2009.05.21. 19:23

Tejszínes Túrótorta
Tészta:9 tojás , 9 kanál cukor, 9 kanál liszt 1 sütőpor
Krém: 50 dkg túró, 3 kanál porcukor 1 citrom 1l teszinhab habfixáló
 
A tojások sárgáját a cukorral habosra kavarom hozzáadom a liszttel elvegyitett sütőport 180 fokos sütőben sütöm.
ha kihült 3 felé vágom
A krémhez a túrót a cukorral a citrom héjjával és levével összekeverem,
Fél liter tejszinhabot felverek egy habfixálóval és a túrot hozzáadom. Betöltöm a lapokat ugy hogy a tetejére és az oldalára is jusson.
Még 3dl tejszinhabot felverek és diszitem vele.

[25-6] [5-1]

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Társalgó
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Puha  mézeskalács

Flódni

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa

Túrófánk

Túrós rakott palacsinta

 

Találsz nálam írásokat fandomokon innen és túl, okoskodást, recepteket, saját grafikát, néha fotókat...    *****    Magyarország elsõ, kapcsolatban élõknek szánt diszkrét társkeresõje! Gyere és keresd az igazit vagy a kalandot!    *****    Jelentkezz szereplõnek vagy szinkron hangnak! Keresek plakátkészítõt-szerkesztõt! KATTINTS TOVÁBBI RÉSZLETEKÉRT!    *****    Magyarország egyetlen olyan oldala, amely a márciusban indult The Royals sorozattal és színészeivel foglalkozik.    *****    Nincs elég kredited? Akkor gyere, töltsd ki a pünkösdi kvízünket, és játssz a pünkösdi minijátékokkal! :)    *****    A Teen Wolf farkasai újra porondon: Magyarországon elõször NÁLUNK - FELIRATOS ELÕZETES AZ ÖTÖDIK ÉVADHOZ! | teenwolf.gp    *****    S A K K T Á B O R** LESZ** C S E P E L E N****S A K K T Á B O R ** LESZ** C S E P E L E N****    *****    Nézz be a gportál egyetlen mûködõ Reignnel foglalkozó oldalára! // KATT A FRISS HÍREKÉRT // REIGNWEB // REIGNWEB    *****    Ha szeretnéd hogy weboldalad és facebook csoportod, bevételt hozzon!Regisztrálj reklám kiadónak! klikk ide!    *****    Ha szeretnél nyerni 500000ft forintot regisztráld magad és minden 1000-ig regisztráló nyer! Regisztráció itt! KLIKK    *****    **MÁJUSI NYEREMÉNYJÁTÉK** "IDE MINDIG ÉRDEMES BENÉZNI!" Picur Mini ABC Nyitva:mindennap 5-21h-ig Bp. IV. Nádor u. 87    *****    Autómentés Mosonmagyaróvár    *****    Ha szeretnél Nyeri 500000Ft-ot akkor regisztráld magad és részt vesszel a versenyen! további info klikk ide!!    *****    Ha keresed a párod itt biztos megtalálod. Regisztráld magad!    *****    Ismered a bilág legnagyobb és legjobb szállásfoglaló oldalát? Rengeteg olcsó ajánlat Magyarországon és külföldön! Katt!    *****    Autómentés Mosonmagyaróvár    *****    Egy technikaguru csajszi és egy igazi hõs elbûvölõ és kalandos románca! Ismerd meg az Arrow sikersorozat szerelmespárját    *****    Tudj meg mindent a Reign címû sorozatról! // Friss hírek, érdekességek, extrák // KATT // REIGNWEB // REIGNWEB    *****    Ismerd meg két lány hétköznapjait!    *****    Bûbájos boszorkák - Versenyek, mágia, boszorkányság, játékok és még több extra! Érdemes benézni minden nap! CHARMED!!!