Párizsi tejszínes süti
Hozzávalók:
4 tojás (hab külön) , 300g porcukor, 150 ml víz, 150 ml olaj, 200g féldara liszt, 1 sütőpor, 1 leveses kanál kakaópor, lekvár a
sütit megkenni és kakaópor a megszóráshoz.
Krém: 8 dl tejszín, 100 g főzőcsokoládé
Elkészítés:
Az előző nap elkészítjük a krémet. Megfőzzük a tejszínt a
főzőcsokival. Kihűtjük és éjjelre hűtőbe tesszük. Másnap
habnak felverjük.
A tészta hozzávalóit összekeverjük és a végén hozzáadjuk a
tojások felvert habját. Sütőpapírral kibélelt tepsibe 180 fokon
kb. 25 percig sütjük. Én 30x30 tepsiben sütöttem. Ha megsült
megkenjük lekvárral, utána rákenjük a felvert tejszínt és a
tetejét kakaóporral díszítjük. Végül hűtőbe tesszük. Nagyon
finom, könnyen elkészíthető süti.
A receptet és a fotókat sz.ildikó77 küldte!
|
Kedves Judit!!
A tejszínt azért kell megfőzni , hogy a csoki szépen elolvadjon és a tejszín ne essen össze. De nem elég kihűtteni nagyon fontos , hogy egy napot hűtőbe legyen. Másképp nem lehet felverni!!!
üdv: Ildiko77