Tabáni saláta
Hozzávalók : 5 db tojás, 3 db közepes burgonya, 15 dkg sonka, 1 db lilahagyma,1 kávéskanál só, bors, kb. 2 dl tejföl, majonéz
Ha a majonézt házilag készíted : 2 db tojássárgája,
1 ek. mustár, 1 tk. porcukor, 1 mokkáskanál só,
2 dl olaj, 1 teáskanál citromlé, bors ízlés szerint
A burgonyát puhára, a tojásokat keményre főzzük, és hagyjuk kihűlni. A sonkát vágjuk csíkokra.
A majonézt elkészítjük: a tojássárgájához hozzáadjuk a mustárt, majd a porcukrot, a sót, és a borsot, alaposan összekeverjük. Lassan, kicsi adagokban folyatjuk hozzá az olajat. Fontos, hogy csak akkor menjen rá a következő adag olaj, ha az előzőt már teljesen felszívta a tojás! Ha a teljes olajmennyiséget felvette a tojás, hozzáöntjük a citromlevet. Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk.
A majonézt keverjük el a tejföllel, ízesítsük sóval, borssal, adjuk hozzá a szeletelt sonkát, az apróra vágott hagymát. ( Én most újhagymát karikáztam bele ) Nagylyukú sajtreszelőn reszeljük bele a kihűlt kemény tojásokat valamint a burgonyát.
Hagyjuk egy éjszakát a hűtőben, hogy az ízek összeérhessenek!
A recept a Mindmegette oldaláról származik.
|
Szia Andi!
Szuper receptjeid vannak. Köszönöm.
A Tabáni saláta az egyik kedvenc salim, én póréhagymával szoktam készíteni, és csemegeuborkát is rakok bele vékony csíkokra vágva. Érdemes kipróbálni...