Baconnal,brokkolival töltött burgonya
Hozzávalók 4 személyre:
8 nagy szem krumpli
15 dkg császárszalonna (de bármilyen szalonna is megfelel)
5 dkg vaj
2 fej hagyma
25 dkg brokkoli
só,bors ízlés szerint
15-20 dkg juhtúró (én sima tehén túróból készítem)
A héjas burgonyát alaposan megmossuk,aztán egyesével alufóliába csomagoljuk,és 180 fokos sütőbe 50 perc alatt megsütjük.Amikor kész,félig lehántjuk róla az alufóliát,keresztbe bevágjuk a burgonyát,és alul 4 ujjal megnyomjuk.Így a krumpli kinyílik,és be tudjuk tölteni.
De mikor még sül a krumpli,elkészítjük a tölteléket.A szalonnát kockára vágjuk,vajban megfuttatjuk,aztán megpirítjuk rajta,a hagymát is kockára vágjuk és pirítjuk a szalonnával.A brokkolit is felkockázzuk és hozzáadjuk a szalonnás hagymához ( ha friss a brokkoli kicsit előtte pároljuk meg és aztán aprítsuk)
A túrót is hozzáadjuk és jól összekeverjük pár perc után a tűzről levesszük.Közbe ízlés szerint sózzuk,borsozzuk.
Ezt a tölteléket töltjük be a krumplikba,és 10 percre vissza tesszük a sütőbe.Önálló ételként is jó,de szaftos hús köretként egyszerűen mesés.
Jó étvágyat hozzá!
A receptet és a fotókat Vikica küldte!
|
ANDI ! Ezek a receptek fantasztikusak. Folyamatosan főzünk-sütünk belőlük.
Ügyes vagy, csak gratulálni tudok.
További sok sikert.
üdv ROZI