| Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.[44-25] [24-5] [4-1] 
 
	
		
	 
		| 
	Abbahagyhatatlan csirke
	Hozzávalók
	
		1 db csirke, vagy tetszés szerint csirkemell, comb, szárny
		5 dl tejföl
		2 dl főzőtejszín
		3-4 fej hagyma
		10-15 dkg füstölt sajt
		só
		bors
		pirospaprika
		majoránna
		őrölt kömény
		liszt
		2-3 gerezd fokhagyma
		1 dl    olaj 
	Elkészítés
	A feldarabolt csirkét sóval, borssal fűszerezzük. (Aki nem szereti a bőrét, leszedheti, és úgy fűszerezheti a csirkét.)
 A lisztbe belekeverjük a fűszereket (a pirospaprikát is, mert a lisztnek pirosnak kell lennie), a hagymát felkarikázzuk.
 
 Egy hőálló tálat kikenünk. A csirkehúst beleforgatjuk a fűszeres lisztbe, és a kikent tálba szorosan, egymás mellé rakjuk. A hagymakarikákat is beleforgatjuk a fűszeres lisztbe, és rárakjuk a csirkehúsokra. (Ha még
 maradt a fűszeres lisztből, azt is rászórhatjuk a tetejére.)
 
 A tejfölt összekeverjük sóval, borssal,
 majorannával, zúzott fokhagymával, esetleg pirospaprikával, a tejszínnel és az olajjal, és a hagymás húsra locsoljuk. Megszórjuk reszelt füstölt sajttal.
 
 Alufóliával letakarjuk, előmelegített sütőben sütjük kb. fél órát, majd az alufóliát levéve tovább sütjük további 20
 percet. Amikor már szép piros, puha és szaftos, akkor elkészült.
 
	  |  
 
	
		
	 
		| 
	Hogyan lesz ebből a tésztából palacsinta? Nekem olyan massza jött ki, hogy inkább pizzát lehetne belőle csinálni, mint palacsintát!  Segítene valaki, aki kicsit jártasabb a palacsinta készítésben? Mert ez a massza ha felfordítom a tálat, le se esik... :S 
 2010.03.25 14:50 Evi77 „
  Habos-meggyes palacsinta Hozzávalók 15 darabhoz: 35 dkg liszt, 1 csipet só, 3 tojás, fél csomag szárított élesztő, 3 dkg olvasztott vaj, tej, 1 dl olaj a sütéshez.60 dkg friss, vagy mirelit meggy (én 1 üveg meggybefőttel csinálom), 1 kiskanál fahéj, 1 citrom reszelt héja, 5 dl édesített növényi tejszín (Hulala)
 
 A liszthez hozzáadjuk a sót, tojásokat, szárított élesztőt, olvasztott vajat, és annyi tejet, hogy tejszín sűrűségű tésztamasszát kapjunk. 15 percig pihentetjük, majd kisütjük a palacsintákat. Utána elkészítjük a habos-meggyes tölteléket.
 A meggyet kimagozzuk, tálba tesszük, megszórjuk fahéjjal, hozzáadjuk a citromhéjat, összekeverjük, és lazán a habbá vert növényi tejszínbe forgatjuk a levével együtt. A palacsintákat megtöltjük a meggyes krémmel.
 (Nem baj, ha a palacsinta langyos még, amikor megtöltjük, mert a habos töltelék kicsit megolvadva még krémesebb lesz) Jó étvágyat hozzá!   ”
 |  
 
	
		
	 
		| Házi májkrém recept:Hozzávalók:
 30 dkg. csirkemáj, szív nélküli
 4 evőkanálnyi liba, vagy kacsazsír,
 5 dkg. vaj
 2 közepes fej vöröshagyma,
 2 gerezd fokhagyma,
 2 mokkáskanál őrölt bors,
 1  - " -      majoránna,
 só ízlés szerint
 Elkészítés:A vöröshagymát és a fokhagymát felvágjuk, a vöröshagymát karikára és
 feltesszük a tűzre a zsírban kissé megpároljuk, hozzáadjuk a kisebb
 darabokra vágott májat, és gyakori keverés mellett megsütjük, közben
 rátesszük borsot, majoránnát és a sót.
 Kicsit hűlni hagyjuk! Darálón vagy turmixgépben a májat a hagymás
 résszel és az 5 dkg. vajjal jól összedolgozzuk. A zsírt nem tesszük
 bele. Amikor jó pépes eredményt kaptunk, akkor edénybe szedjük át,
 amiben tárolni szeretnénk a hűtőben, és a massza tetejére öntjük a
 zsiradékot, hagyjuk megdermedni, ez fogja szigetelni a májkrémünket,
 hogy ne tudjon oxidálódni, ne barnuljon meg.
 Pirított kenyérrel, sok napi finom vacsora!
 Nagyon jó étvágyat hozzá! |  
 
	
		
	 
		| Hamis Túrós Hozzávalók: 4 db kefír, 2 db tejföl, 20 dkg olvsztott vaj, 4 db vaníiliás cukor, 30 dkg cukor, 6 db tojás, 1 db citrom reszelt héja, 1 l tej, 500 g-os fodros nagykocka tészta Elkészítése: A hozzávalókat a tej és a fodros nagykocka tészta kivételével összekeverjük, majd hozzáadjuk az 1 liter tejet és belekeverjük az 500 g-os fodros nagykocka tésztát nyersen. Nagy tepsibe öntjük és lassú tűznél sütjük. Kockára vágjuk és tálaljuk. Jó étvágyat! |  
 
	
		
	 
		|   Kakaós kalács   Hozzávalók: 60 dkg liszt kb. 1/2 liter
 tej 25+3 szem
 édesítőtabletta 2 kanál kakaó 1 dl olaj 5dkg élesztő 1 teáskanál
 cukor csipet só   Elkészítés: Az élesztőt
 megfuttatjuk kb. 2,5 dl
 tejben (a tejbe belekeverjük a csipet sót és a teáskanálnyi cukrot). Kevés
 forró tejben feloldjuk az édesítőtablettákat. A lisztet, élesztős tejet, az
 édesítős tejet és az olajat összedolgozzuk, közepes lágyságú kelt tésztává. A
 tésztát megfelezzük, az egyik felét félretesszük, a másik felébe beletesszük a  pár kanál forró tejben feloldott 3szem
 édesítőt és kakaót, jól összedolgozzuk. Mindkét
 tésztát megkelesztjük (kb. 1/2 óra), majd megfelezzük és téglalap alakúra
 kinyújtjuk. A fehér tésztalapra ráfektetjük a kakaósat és felcsavarjuk. Én
 légkeveréses sütőben kb. 160-180 C-on szoktam sütni, amíg szép aranybarna nem
 lesz. Két rúd
 kalács lesz belőle. (Napokig puha marad, érdemes dupla adagot készíteni).     
 |  
 
	
		
	 
		| Prágai
 sertéssült zsemlegombóccal  Hozzávalók: 1,5 kg tarja 2 nagy fej
 hagyma 2 paradicsom 1 kis doboz
 sűrített paradicsom 1/2 l
 húsleves (lehet kockából is) 2,5dl tejszín 1 evőkanál
 liszt   2 jó nagy
 póréhagyma kevés vaj   6 zsemle tej 2 szelet
 füstölt szalonna 3 tojás 1 fej hagyma   Elkészítés: A húst
 besózzuk, borsozzuk, kevés köménnyel bedörzsöljük, tepsibe rakjuk, kevés olajat
 és 1dl húslevessel meglocsoljuk, kb. 1/2 órát sütjük, majd mellé tesszük a
 paradicsomot, hagymát és folyamatosan locsoljuk a megmaradt húslevessel és még
 kb. 1/2-2 órát sütjük. A póréhagymát
 ferdén kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk, és lobogó forró sós vízben 10-12 percig
 főzzük, majd leszűrjük és vajon pár perc alatt megfuttatjuk. A zsemléket
 apró kockára vágjuk, meglocsoljuk a felforrósított tejjel, és állni hagyjuk egy
 kicsit. Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk, megpirítjuk és a zsírjában
 megdinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a zsemlekockákhoz, beleütjük a tojásokat
 és jól összedolgozzuk. Lobogó sós vízben kifőzzük a gombócokat (újraforrástól
 számítva kb. 10 perc, a gombócok méretétől függően). Közben a hús
 elkészült,  kivesszük a tepsiből és a
 pecsenyelevet átszűrjük, majd behabarjuk a tejszínnel és a liszttel.   A húshoz a
 párolt pórét és a zsemlegombócot kínáljuk, és a szafttal bőségesen meglocsoljuk
 a húst. Jó étvágyat! 
 |  
 
	
		
	 
		| Pongyolás pulykamell A filézett pulykamellet szép szeletekre vágjuk,  csak éppen kis lisztbe megforgatjuk. Kevés olajon elősütjük, félre tesszük. 1 nagyobb hagymát apróra vágonk, és megdinszteljük rádobunk 30 dkg apróra vágott gombát, és addig pároljuk mig a leve elsül, mikor kihült 2- egésztojást ütünk rá (ha esetleg tul hig lene egykis zsemlemorzsát szorunkrá, sózzuk borsozzuk..)mindegyik husikára egy nagyobb evőka.nálnyit,teszünk  és réteslapokba csomagoljuk  (egy 4 laposat 4 felévágunk olajozzuk) esetleg fogvájoval rögzitjük.  Tepsibe tesszük szép pirosra meg sütjük,Bármilyen zöldség körettel forron tálaljuk.    |  
 
	
		
	 
		| Vargabéles (Recept Klub) Hozzávalók: 50 dkg túró, 3 tojás, 10 dkg vaj v.  margarin, 20dkg cukor, 1-2 cs. vaniliáscukor, 2 pohár tejföl, mazsola  ízlés szerint, 1 cs. metélt tészta, 1 citrom reszelt héja, 1 cs.  réteslapElkészítés: A túrót a tejföllel a porcukorral és a van. cukorral jól  összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a mazsolát. Végül  kevés citromhéjjal ízesítjük. Az így nyert túrómasszát összekeverjük a  jól lecsurgatott, lehűtött tésztával és óvatosan a fehérjék kemény  habját is belekeverjük. Megfelelő nagyságú, magasabb tepsit hideg vajjal  kikenünk, s ezt egy réteslappal kibéleljük. Olvasztott vajjal  meglocsoljuk, majd ráteszünk egy újabb réteslapot. A masszát  egyenletesen szétterítjük rajta. A töltelék tetejére ismét 2 réteslapot  teszünk. A legfelső lapot is meglocsoljuk az olvasztott vajjal. Közép  meleg sütőben jól átsütjük. A sütőből kivéve 15-20 percig hűlni hagyjuk,  így könnyebb szeletelni.
 
 Dobálós rétes Hozzávalók:  30 dkg rétes liszt, 10-15 dkg cukor, 2 cs. van cukor, 50 dkg túró, 5 dl tej, 4 tojás, 10 dkg margarin, 1 cs. sütőpor - 1 cs. van. puding tetszés szerint, de nem muszáj Elkészítés: A hozzávalókat rétegenként öntjük a tepsibe. 1. réteg: liszt + cukor + sütőpor + 1 cs. van.cukor - ezeket összekeverjük 2. réteg: túró + van. cukor  - ezeket összekeverjük 3. réteg: tej + tojás - ezeket összekeverük 5 dkg margarinnal kikenjük a tepsit és beleszórjuk az 1 réteg felét evőkanállal. picit locsolunk a 3. rétegből. Majd a 2. réteget öntjük bele. Ezután a első réteg 2. felét is beleöntjük, és ráöntjük a 3. réteget. 5dkg olvasztott margarint öntünk a tetejére. Előmelegített sütőben sütjük. |  
 
	
		
	 
		| Husos lecsó 50 dkg darált hús, paprika, paradisom, vöröshagyma -a darálthusból pörköltet készítünk kevés lével, füszerezzük sóval borssal pici vegetával, őrölt paprikával, és addig főzzük míg a leve majdnem elpárolog,  ezután a felkarikázott paprikával tovább főzzük fedő alatt kis lángon többször kevergetve. Ha a paprika már eléggé fonnyadt a paradicsomot rákockázzuk és készre főzzük. Lehet hagymát bőven rátenni nem lesz túl hagyma ízű |  
 
	
		
	 
		| Töltött cukkíni karikák recept Hozzávalók 2 főre: 1 vastagabb cukkíni (kb. 70 dkg), 25 dkg darált pulykahús, só, bors, cayenne bors, 1 tojás, 1 púpos ek kukoricadara (bio), 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, pici sajt
 Elkészítés:
 A cukkínit megmossuk, majd kb. 3-4 cm széles korongokat vágunk belőle.
 Egy kisebb pogácsa szaggató segítségével kiszúrjuk a közepüket, amiket félreteszünk.
 A zöldséget picit megsózzuk.
 A darált húst a fűszerekkel, 1 gerezd reszelt fokhagymával, a tojással, és a kukoricadarával kikeverjük, és 15 percet pihentetjük. Ez idő alatt a dara megszívhatja magát kissé a hús nedvességétől.
 Ez alatt a cukkíni kivágott belsejéből egy tejfölös ragut készítünk.
 A fokhagymákat lereszeljük, majd pici zsiradékon (én egészséges kókuszzsírt használtam) megdinszteljük.
 Erre rászedtem a pici kockákra vágott cukkíni belsőt, és puhára pároltam.
 Sóztam, és tejföllel dúsítottam.
 A tejfölös ragut egy hőálló tál aljára öntöttem.
 Erre helyeztem rá a korongokat, amiket megtöltöttem a húsos masszával.
 Alufóliával lefedtem, majd 180 fokos sütőben 30 percig pároltam az ételt.
 Majd levettem a fóliát, a húsok tetejére pici reszelt sajtot tettem, és további 10 percig sütöttem.
 
 TIPP: Az étel jobban mutat, és ízletesebb is, ha a cukkínik közé felezett újhagymákat is teszünk.
 TIPP: Tejallergiások tejföl helyett használhatnak növényi tejszínt is (pl. szója tejszín krém), és a sajtot hagyják el.
 -----------------------------------------------------
 Tepsis rizses hús
 Hozzávalók:30 dkg darált hús
 1 gerezd fokhagyma
 Só, bors
 10 dkg rizs
 Fél evőkanál ételízesítő
 1 fej vöröshagyma
 2 evőkanál olaj
 4-6 db tojás
 4-6 szelet trappista sajt.
 Elkészítése:
 A rizst puhára főzzük az ételízesítős vízben
 A vöröshagymát apróra vágjuk, megfuttatjuk a felforrósított olajon, hozzáadjuk a darált húst és megpároljuk. Sóval, borssal, az áttört fokhagymával fűszerezzük. Belevegyítjük a főtt, lecsepegtetett rizst, és egy kiolajozott tepsibe simítjuk. A tetején egy evőkanállal 4-6 mélyedést készítünk, majd mindegyikbe 1-1 tojást ütünk. A tojásokat 1-1 szelet sajttal beborítjuk, majd forró sütőbe toljuk és kb. Fél óra alatt megsütjük.
 
 
 |  
 
	
		
	 
		| Sváb pecsenye sajtos krumpli golyókkal Hozzávalók: Bármilyen húsból meg lehet csinálni. Én csirkemellből szoktam. Fél kg csirkemell,liszt,só,bors,közepes sűrített paradicsom konzerv,fokhagyma,olaj,húsleves lé amit én meleg vízben feloldott húsleves kockából szoktam. A golyó receptjét az oldalon megtaláljátok. A vékony szeletekre vágott húsit megsózom és beborsozom,majd liszbe beleforgatom és kevés olajon hirtelen serpenyőben kisütöm.Amiben sütöttük a húst abba az olajba lisztet szórunk majd az apróra vágott fokhagymát megpirítom,hozzákeverem a sűrített paradicsomot és ha elkevertem felöntöm a húsleves lével amit langyosra hűtöttünk.Amikor a mártás besűrűsödött akkor a húsokat beleteszem,hagyom kicsit rottyanni és kész!Köretként lehet sültkrumplit,krumligolyókat vagy akár rizst is tálalni. Jó étvágyat hozzá! 
   |  
 
	
		
	 
		| SAJTOS CSIRKEMELL  Hozzávalok 4 személyre:60 dkg csirkemell,2 tojás,3-4 evőkanál liszt,1 dl tej,20 dkg reszelt sajt(trappista a legjobb),só,bors és kb.2 dl tejföl A csirkemellet felszeletelem és besózóm.Elkészitem a "panirját".A tojást kikeverem a liszttel,a tejjel ugy mintha palacsintatésztát készitenék csak sűrűbb legyen!Izesitem sóval,borssal.A csirkemellet kiklopfolom.Lisztbe mártom,majd a panirba és véknyan kiolajozott tepsibe vagy jénai tálba sorakoztatom.nem baj ha csirkemellek egy picit fedik egymást.mikor belekerült a husi,jöhet a tejföl amit egy pici vizzel kikeverek,és a tetejére öntöm.végül az egészet megszórom a sajttal.Előmelegitett sütőbe kb 180fokon addig sütöm amig a sajt megpirul. |  
 
	
		
	 
		| Cukkinis tojáslepény:hozzávalók 3 főre
 0,5 kg zsenge cukkini,1 ek só,5 dkg zsemlemorzsa,
 5 dkg reszelt füstölt sajt,15 dkg kolbász,3 tojás,1dl tejszín,1 tk oregánó,frissen őrölt bors a forma
 kikenéséhez kevés vaj
 Elkészítés:
 A cukkiniket lereszeljük a reszelő nagy lyukú oldalán, összekeverjük a sóval és 20 percre félretesszük.
 A besózott cukkinit szűrőben alaposan átöblítjük, kinyomkodjuk belőle a vizet és papírtörlőn szétterítve minél szárazabbra töröljük.
 Előmelegítjük a sütőt 200 fokra és kivajazunk egy 24 cm átmérőjű, 5 cm magas piteformát.
 A tojásokat kézi habverővel összehabarjuk a tejszínnel, borssal és oregánóval, fakanállal hozzákeverjük a zsemlemorzsát, sajtot és végül a cukkinireszeléket.
 Beleöntjük a piteformába, tetejére rendezzük a karikára vágott kolbászt és 20-25 perc alatt megsütjük.
 sütés: 25 perc   előkészület: 15 perc
 |  
 
	
		
	 
		| Cukkinis palacsinta   60dkg cukkini 60dkg liszt kb 6dl víz 2 tojás,só,csipett szódabikarbóna töltelék: tejföl és reszelt sajt elkészítés: a cukkinit meghámozom,és az a lyukú amelyiken a sajtot szokták reszelni,csak a nagylyukún lereszelem a cukkinit. beleteszem a lisztet,a tojást,a sót,és vízzel összekeverem,picit hígabb legyen mint a sima palacsintáé. azzal nem kell foglalkozni hogy durva benne a cukkini mert ez szinte teljesen eltűnik.ha összekevertem a vízzel,beleteszek egy csipet szódabikarbonátot,ez olyan "puha szivaccsá" varázsolja. és mehet a sütés én tefalba szoktam.  egy kicsit vastagabb mint az átlag palacsinta,de isteni!! ha kész kikenem tejföllel és sajtot szórok bele,a párom még megszórja őrölt borssal is,feltekerem és már fogyasztható is. nagymamámtól tanultam ezt a receptet,ő "átvágta" a fejem,hogy kóstoljam meg,nem mondta meg hogy mi az mert finnya voltam akkoriban,csak amikor mondtam hogy ez fincsi,akkor árulta el hogy miből van! hát nem bántam meg... |  
 
	
		
	 
		| Nem lehet abbahagyni Egyik nagy kedvencem és tényleg nem lehet abbahagyni ...... Hozzávalók: 6 db egész csirkecomb,8-10 szem krumpli, 2 fej vöröshagyma,1 nagy tejföl(450gr),10dkg sajt A panírhoz 4 evőkanál liszt, 1 -1 teáskanál őrölt pirospaprika,majoranna, őrölt kömény és őrölt bors. A tepsi alját kiolajozom,belerakom a felkarikázott krumplit.Sózom ,olajjal meglocsolom.Erre kerül a paníros hús, rákarikázom a hagymákat, bevonom tejföllel, sajtot reszelek rá.Alufóliával lefedem a tepsit és kb. 60 percig sütöm. Ha kész ,a fóliát leveszem és addig sütöm még, amíg a krumpli és a sajt egy kicsit megpirul. Jó étvágyat !   |  
 
	
		
	 
		| Ez egy gyors és finom tészta recept. Mindössze 4 hozzávalóból! Baconos penne Hozzávalók: 500 gr kockázott bacon 500 gr tejföl 4 duci gerezd fokhagyma 500 gr penne A tésztát kifőzöm. Míg a tészta fő, elkészítem a mártást. Pofonegyszerű!  A bacont beteszem egy megfelelő méretű serpenyőbe és pörcösre sütöm. Ha kész, le veszem a tűzről és belereszelem a fokhagya gerezdeket. Eztuán beleöntöm a tejfölt, vissza a tűzre és összeforralom. Nem főzöm csak épp forr egyet és kész. Sózni nem kell. A kifőtt pennét beleforgatom és már kész is, tálalom.  Jó étvágyat! |  
 
	
		
	 
		| Dauphine burgonya - egyszer kipróbálod, többet nem bírod nélküle - 70 dkg burgonya - 1-2 fej fej karikázott lilahagyma
 - 2 gerezd fokhagyma (kihagyható aki nem szereti)
 - 10 dkg reszelt karaván sajt
 - 3 dl tejszín
 - 1 dkg vaj
 - só, bors
 - sonka vagy vékonyra szeletelt császárhús
 Kivajazunk egy LAPOS tűzálló tálat. Bele egy sor krumpli, só, bors, lilahagyma karikák, reszeltsajt, császárhús. Ugyanezt ismételjünk, a tetején krumplival fejezzük be. reszelt sajttal megszórjuk, ráöntjük a tejszínt, hogy mindenhová jusson. Előmelegített sütőben 1 órát sütjük.
 Szinte bármilyen savanyúsággal nagyon finom. |  
 
	
		
	 
		| 
 
 Habos-meggyes palacsinta Hozzávalók 15 darabhoz: 35 dkg liszt, 1 csipet só, 3 tojás, fél csomag szárított élesztő, 3 dkg olvasztott vaj, tej, 1 dl olaj a sütéshez.60 dkg friss, vagy mirelit meggy (én 1 üveg meggybefőttel csinálom), 1 kiskanál fahéj, 1 citrom reszelt héja, 5 dl édesített növényi tejszín (Hulala)
 
 A liszthez hozzáadjuk a sót, tojásokat, szárított élesztőt, olvasztott vajat, és annyi tejet, hogy tejszín sűrűségű tésztamasszát kapjunk. 15 percig pihentetjük, majd kisütjük a palacsintákat. Utána elkészítjük a habos-meggyes tölteléket.
 A meggyet kimagozzuk, tálba tesszük, megszórjuk fahéjjal, hozzáadjuk a citromhéjat, összekeverjük, és lazán a habbá vert növényi tejszínbe forgatjuk a levével együtt. A palacsintákat megtöltjük a meggyes krémmel.
 (Nem baj, ha a palacsinta langyos még, amikor megtöltjük, mert a habos töltelék kicsit megolvadva még krémesebb lesz) Jó étvágyat hozzá!   
 |  
 
	
		
	 
		| Baconos-zöldborsós máj    Dán étel, nagyon finom és gyorsan elkészíthető 
    25 dkg kockázott bacon szalonna vagy füstölt apróra vágott sonkakocka
40-50 dkg máj (bármilyennel finom)
Konzerv zoldborsó leve nélkül
kevés feketebors , só A bacon szalonnát fedő alatt megpárolom, ha szükséges kevés vizet öntök alá, majd félig ropogósra pirítom. Kiveszem a serpenyőből, félre teszem. A maradék zsírba esetleg kevés olajat hozzátéve, hirtelen jól  felforrósítva, megsütöm a vékony szeletekre vágott májat. Amikor megsült sózom, borsozom, majd hozzáöntöm a levétől  lecsepegtetett konzervzöldborsót. Ízlés szerinti mennyiséget. Ezzel már csak átmelegítem és a legvégén visszateszem a kisült bacont és ezzel is kissé átkeverem.    Ilyen egyszerű !!!   Burgonyapürével vagy  párolt rizzsel  tálalom. Jó étvágyat hozzá!       |  
 
	
		
	 
		| Töltött fasírt kosárkák Az alapja ugyanaz, mint a fasírtnak, ki hogyan szokta, szájíze szerint. Fasírt kosárka: 60-70 dkg darálthús, 1 tojás, áztatott zsemle vagy kenyér, apróra vágott petrezselyem, só, bors, vegeta, pirospaprika. Amikor összekevertük a hozzávalókat, egy kiolajozott tepsibe a fasírt masszából kosárkákat formázunk. Töltelék: 20-30 dkg szalonna (én kolozsvárit szoktam), 2 hagyma, 20-30 dkg gomba, petrezselyemzöld, só, bors, vegeta. A szalonnát apró kockákra vágom és zsírjára lesütöm egy serpenyőben. Amikor lesült, hozzáadom a hosszúra vágott hagymát, azzal is párolom egy kicsit, majd hozzáteszem még a feldarabolt gombát. Kevás sót, vegetát és borsot adok hozzá, vigyázni kell, mert a szalonna eléggé megadja a sós ízt. Apróra vágott petrezselyemzöldet is teszek hozzá. Készre párolom az egészet. Ha netán a gomba sok vizet engedne, öntsd le róla. Amikor kész a töltelék, a kis kosárkákba töltöm púposra. A tetejére egy szelet paradicsomot és reszelt vagy szeletelt sajtot teszek. Én általában párolt rizst adok hozzá köretnek. Nagyon-nagyon finom, próbáljátok ki. Jó étvágyat!!!!!   |  [44-25] [24-5] [4-1]
 
 |