Gyros ahogy Én készítem
1/2kg sertéscomb
1/2kg csirkemell
(De tetszés szerint bármilyen húst lehet szerintem ,egyféléből is)
2 csomag görög fűszer
olaj
Salátához:
kígyó uborka, jégsaláta,paradicsom ,lila hagyma,
Öntethez:
2 pohár natúr joghurt
1 pohár tejföl
fokhagyma (ízlés szerint)
Csípős szósz:
ketchup,chilipor
Köretnek: sült krumpli
A húst először is vékony csíkokra vágom majd ráöntöm a két csomag fűszert és egy kevés olajat aztán hagyom állni kb.1 órát hideg helyen.
Aztán még a hús pácolódik összeszeletelem a zöldségeket , összeöntöm egy tálba .
Aztán megcsinálom az öntetet a joghurtot és a tejfölt összekeverem majd ízlés szerint fokhagymával ízesítem(fokhagyma nyomón átnyomom)
Aztán a ketchupbe keverek egy kis chili port ízlés szerint ki ilyen erősen szereti.
Kevés olajat forrósítok serpenyőben (én wokban csináltam) majd ráteszem a húst és puhára sütöm.
Majd tálalom sült krumplit halmozok a tányérra mellé a hús, saláta és a szószok ízlés szerint.
Jó étvágyat kívánok
Nykata
A receptet és a fotókat NyKata küldte!
|
Kedves Ati "Korfuról" !
A kapor valóban nem rossz ötlet, de ahány ház annyi szokás!
Üdv