♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Leves receptek
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
[9-1]

2011.12.13. 12:01

Tejszínes, tárkonyos sajtgombóc leves

Hozzávalók:

70 dkg pulykamell

1 fej vöröshagyma

3-4 gerezd fokhagyma

3-4 db sárgarépa

2-3 db fehér répa

tárkony

0,5 l tejszín

50 dkg trappista sajt

ételízesítő (ízlés szerint)

1 tojás

1 ek liszt

A pulykamellet vékony csíkokra vágjuk és feltesszük főni a karikára vágott sárgarépával, fehér répával, vöröshagymával és fokhagymával együtt. Amikor minden megpuhult akkor adjuk hozzá a tárkonyt és a fél liter tejszínt. Közben a sajtot lereszeljük, hozzáadunk 1 db tojást, és egy púpos evőkanál lisztet. Jól összegyúrjuk és pici gombócokat formálunk belőle. Amikor az összes gombóc készen van, egyszerre tesszük bele a levesbe. Amikor megfőttek, feljönnek a tetejére.

Jó étvágyat kívánok!


2010.11.13. 08:37

Lencsegulyás

Kb. 50 dkg húst felkockázok, majd beleteszem a kuktába, amelybe előzőleg már kevés olajat öntök. Átpirítom a húst, majd megszórom pirospaprikával. Ekkor ráteszem az átválogatott/átmosott 25 dkg lencsét. Ezután hozzáadom a következőket: sárgarépa, fehérrépa, vörös és fokhagyma, só, bors (kb. 10-15 szem), egy evőkanál vegeta, 1 db gulyásleves kocka, 1 db pörkölt kocka, 1 db húsleves kocka, 2 kisebb babérlevél. Felöntöm vízzel, majd lezárom a kuktát. Forrás után még kb. 20-25 percet főzöm. A végén ráöntöm a vöröshagymás rántást és még egy picit forralom a levest. Nagyon egyszerű és finom. De leginkább az a jó benne, hogy hamar elkészül. A lencsét nem kell napokig áztatni, mert kuktában, vagy Zepter/AMC gyorsfőzőben tökéletesen megfő rövid idő alatt.

 


2009.10.18. 14:26

Kapros tojásleves (2 főre)

6 tojást keményre főzök, ebből 3-nak a sárgáját összetörök és lábosban 1 e.k. lisztel egy kis tejföllel, 1 e. k. vágott kaporral, 2 girizd áttört fokhagymával felrakom, kicsit kevergetem és felengedem vízzel. Sóval, borssal ízesítem. Miután összefőtt belerakom a megmaradt felkockázott főtt tojást.

Ezt a különleges levest mindig ünnepnapokon tálalom, és nem egyszer merít belőle a család. :) Magyarországon szerintem nem igazán ismert, énis egy külföldi ismerősömtől tanultam. Hidegen és melegen egyaránt finom.

 


2009.08.18. 16:28

Darás zoldséges leves:

Hozzávalók:

Olaj vagy zsír a sutéshez

1db nagyobb póré hagyma karikákra vágva

1db nagyobb répa nagylyukú reszelon lereszelve

4ek dara(gríz)

4db egész tojás

kb 1L húslé

1csokor petrezselyem zold.

Elkészíttése:

Az olajon megpároljuk a pórét és a répát.Amikor már egy picit megpárolódot,rászórjuk a darát.Adig pároljuk  tovább amíg a dara színt nem kap.Utánna ráutunk 4 egész tojást és sutjuk mint a rántottát.Amikor ossze ál,akkor ráontjuk a húslevet.Felforraljuk 15-20 percig még fozzuk,és lehet tálalni.


2009.07.28. 21:25

Legényfogó leves (4 személyre)

3 csirkecombot kicsontozok, kockára vágok, majd kevés zsíron (vagy olajon) elkezdem sütni, mikor már fehéredésig sült, beleteszek 2 sárgarépát és 1 karalábét kockára vágva. Így is tovább sütöm, ezután jön bele ízlés szerint a borsó, majd a kockára vágott gomba. (Pontos mennyiséget nem tudok írni, mert ízlés szerint -ki mit szeret jobban - alapon pakolom a zöldségeket.) Amikor már így is pirítottam, akkor sózom, borsozom, kaprot szórok bele és felöntöm vízzel. Amikor megfőtt, akkor behabarom lisztes-tejfölös habarással és nokedlit vagy csipetkét főzök hozzá.

 


2009.03.12. 20:14

ALFÖLDI LEVES

30 dkg sertéshús
1 fej hagyma
2 ek olaj
25 dkg burgonya
1 liter erõleves (kockából)
2 dl tejföl
liszt
2 fõtt tojás
1/2 cs zöldpetrezselyem
1/2 citrom leve
2 babérlevél
mustár

bors

Az apró kockára vágott húst az olajban megpirított hagymára tesszük. Babérlevéllel, sóval, borssal ízesítjük, majd felöntjük a húslevessel. Amikor a hús félig megpuhult, beletesszük a kockákra vágott burgonyát. Amikor a hús és a krumpli is megpuhult, világos, petrezselymes rántást készítünk. A tejföllel simára keverjük, és besûrítjük vele a levest. Mustárral, citromlével enyhén savanykásra ízesítjük. Tálaláskor a kockára vágott fõtt tojásra merjük a levest.

(én ki szoktam hagyni a végén a főtt tojást)


2009.03.11. 20:06

 

Törtpaszuly és levében leves

Hozzávalók: 1 kg fehérbab, 3 fej vöröshagyma, 2 evőkanál sertészsír, 2 sárgarépa, só, 2 teáskanál őrölt pirospaprika, 20 dkg füstölt kolbász, 2 evőkanál tej, 1 evőkanál liszt. A csipetkéhez 1 tojás, liszt, csipetnyi só, 1 evőkanál víz.

A babot előző este beáztatjuk, majd másnap a megtisztított sárgarépával, és kevés sóval puhára főzzük.

Közben a leveshez csipetkét készítünk. A lisztet a tojással, sóval, kevés vízzel összegyúrjuk, kicsipkedjük.

A vöröshagymát fél karikákra vágjuk, zsírban átsütjük, megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a felkarikázott füstölt kolbászt. Összesütjük, és félretesszük.

A leszűrt paszulyból kivesszük a sárgarépát. A főzőlevet félrerakjuk, ebből készítjük el a levest. Teszünk bele 1-2 evőkanálnyi hagymás zsírt, a sárgarépákat, és belefőzzük a csipetke tésztát.

A leszűrt babot szűrőkanálban átpasszírozzuk, hogy a haja ne kerüljön bele. Tűzre tesszük, kevés tejjel, és 1 evőkanál liszttel összesütjük. Tányéron szétterítjük, a tetejét hagymás zsírral locsoljuk, és megrakjuk sült kolbászdarabkákkal.


2009.03.11. 20:06

 

Kaszás leves

Hozzávalók: (10 főre) 2 kg füstölt hús (oldalas, vagy tarja), 30 dkg füstölt kolbász, 1 kg sertéshús (comb, lapocka, tarja), 3-4 kg krumpli, 2 nagy vöröshagyma, 10 babérlevél, só, 1 liter tejföl, 1 dl tej, liszt a habaráshoz.

A krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk.

Nagy leveses fazékba beletesszük a megtisztított egész hagymákat és a babérlevelet. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott füstölt- és sertéshúst.

Amikor a hús megpuhult, beletesszük a krumplit, a karikákra vágott kolbászt, majd ízlés szerint megsózzuk.

Összekeverjük, és felforraljuk.

2-3 evőkanál lisztet tejjel csomómentesre keverünk, hozzáadjuk a tejfölt, és lassan a levesbe csurgatjuk. Összefőzzük, és tálaljuk.


2009.03.10. 18:00

Kedves Olvasóim!

Ha van olyan kedvenc, bevált leves recepted amit szívesen megosztanál másokkal is, itt megteheted. Receptek beírásáshoz regisztráció szükséges! Kérlek itt ne "beszélgess", ide csak receptek kerüljenek. Ha esetleg fotód is van a recepthez, akkor azt küld el az  andikonyhaja@indamail.hu címre és én felteszem a recepthez.

Üdv. : Andi / a szerkesztő 


[9-1]

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Oroszkrém torta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa