Krémes
Tészta: 28dkg lisztet, 22 dkg vajat vagy margarint,1 kanál ecetet, csipetnyi sót összegyúrunk annyi tejföllel, hogy nyújtható legyen. 2 órára hűtőbe tesszük a tésztát, utána 2 lapot sütünk belőle,150 fokos sütőben.
Krém: 1,5 liter tejet, 20 dkg cukorral, 1 kanál zseletinnal, 4 cs vanília pudinggal sűrűre főzzük. 8-9 tojás fehérjét 5dkg cukorral habosra verjük,majd a forró krémhez keverjük óvatosan.És még melegen megtöltjük a lapokat,porcukorral meghintve tálaljuk.
A receptet és a fotót Harmati Tünde küldte!
|
Ma a krémet oetker házikrémes porból csináltam.Kényelmes és gyors de fel kell javítani vaníliáscukorral. Viszont az állaga tökéletes,könnyű vele bánni.Finom lett most is a krémesem,hála a receptednek.