Brutális diótorta
Hozzávalók:
- 4 tojás, 25 dkg porcukor, 7 evők. víz, 1 evők. rum,
- 1 cs. vaníliás cukor, 18 dkg liszt, fél cs. sütőpor,
- 10 dkg darált dió.
- 0,5 dl tej, 8 evők. cukor, 3 evők. liszt, 1 cs.vaníliáscukor,
- 1 cs. vaníliás pudingpor, 15 dkg darált dió, 3 evők. tej,
- 25 dkg margarin, 1 evők. rum.
Elkészítése:
A tojássárgáját a porcukorral, a vaníliás cukorral, a vízzel és a rummal jó sokáig keverem.
A lisztbe keverem a sütőport és beleszitálom az előző masszámba és hozzákeverem a diót is.
A tojásfehérjéket egy pici sóval, kemény habbá verem és az egészhez keverem óvatosan.
A sütőmet bekapcsolom 170 fokra.
Egy sütőpapírral kibélelt 26-cm-es tortaformába öntöm és megsütöm.
A krémhez a tejből, a cukorral, a liszttel, a vaníliás cukorral és a pudingporral sűrű krémet főzök és félreteszem hűlni.
A diót egy picit összemelegítem a kevés tejjel és a rummal.
A margarint habossá keverem, és hozzá keverem a már kihűlt pudingot, belekeverem a diót, és az egészet sima krémmé keverem. Legjobb ha ezt előző este csináljuk, így másnapra meg tud szilárdúlni a krém.
Másnap a piskótámat 3 lappá vágom és megtöltöm a krémmel.
Kívülről baracklekvárral kenem be, hogy a fondant jól megálljon rajta.
A fondant készítését itt megtalálod.
A receptet és a fotókat Jámborné G. Erika küldte!
|
Szia!
Két kérdésem lenne. A tésztát mennyi ideig sütöd? És a krémet nem 0,5 l tejjel főzöd össze?
A kép és a leírás alapján biztosan finom, szeretném kipróbálni.
Köszi: romos