♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Brutális diótorta

Brutális diótorta

Hozzávalók:

- 4 tojás, 25 dkg porcukor, 7 evők. víz, 1 evők. rum,
- 1 cs. vaníliás cukor, 18 dkg liszt, fél cs. sütőpor,
- 10 dkg darált dió.
- 0,5 dl tej, 8 evők. cukor, 3 evők. liszt, 1 cs.vaníliáscukor,
- 1 cs. vaníliás pudingpor, 15 dkg darált dió, 3 evők. tej,
- 25 dkg margarin,  1 evők. rum.

Elkészítése:

A tojássárgáját a porcukorral, a vaníliás cukorral, a  vízzel és a rummal jó sokáig keverem.
A lisztbe keverem a sütőport és beleszitálom az előző masszámba és hozzákeverem a diót is.
A tojásfehérjéket egy pici sóval, kemény habbá verem és az egészhez keverem óvatosan.
A sütőmet bekapcsolom 170 fokra.
Egy sütőpapírral kibélelt 26-cm-es tortaformába öntöm és megsütöm.
A krémhez a tejből, a cukorral, a liszttel, a vaníliás cukorral és a pudingporral sűrű krémet főzök és félreteszem hűlni.
A diót egy picit összemelegítem a  kevés tejjel és a rummal.
A margarint habossá keverem, és hozzá keverem a már kihűlt pudingot, belekeverem a diót, és az egészet sima krémmé keverem. Legjobb ha ezt előző este csináljuk, így másnapra meg tud szilárdúlni a krém.
Másnap a piskótámat 3 lappá vágom és megtöltöm a krémmel.
Kívülről baracklekvárral kenem be, hogy a fondant jól megálljon rajta.

A fondant készítését itt megtalálod.

A receptet és a fotókat Jámborné G. Erika küldte!

 

 

1 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2013.01.22. 20:41
romos

Szia!

Két kérdésem lenne. A tésztát mennyi ideig sütöd? És a krémet nem 0,5 l tejjel főzöd össze?

A kép és a leírás alapján biztosan finom, szeretném kipróbálni.

Köszi: romos

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa