Almás habos sütemény
Hozzávalók: 500g rétesliszt, 25 dkg sütővaj, 15 dkg
kristálycukor,5 tojás, 1 sütőpor, 1 kg alma, 1 fahéjas cukor.
Elkészítés: A lisztet összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a
szobahőmérsékletű vajat és a tojások sárgáját. Elkeverjük az
alapanyagokat és tésztát gyúrunk belőle. A készre gyúrt
tésztából elveszünk kb. az 1/3-át és betesszük a
hűtőszekrénybe. A tepsit kivajazzuk, kilisztezzük és a maradék
tésztát a tepsi aljába nyomkodjuk úgy, hogy megközelítőleg
egyforma vastag legyen. Az almás tölteléknek csak most álljunk neki,
mikor már a tészta a tepsiben van.
Az almát meghámozzuk és a reszelő durvább részével lereszeljük.
Kicsavarjuk, hozzáadjuk a fahéjas cukrot és jól összekeverjük. A
fahéjas almatöltelékkel beborítjuk a tésztát.
A tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és rákenjük az
almatöltelékre. Most a félretett tésztát egy durva reszelő
segítségével , egyenletesen elosztva ráreszeljük az eligazított
habra.
Előmelegített sütőben 175 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral díszítjük.
33x33-as tepsit használtam.
A receptet és a fotókat sz.ildikó77 küldte!
|
Megsütöttem ezt a süteményt...
Nagyon finom lett!!!
Mindenkinek ajánlom aki szereti az almás sütiket.