Rakott fahéjas szelet
Hozzávalók:
Lapokhoz: 5 dkg zsír,6 ek. tej,1 ek.méz,15 dkg porcukor,2 kk.fahéj,1 kk.szódabikarbóna,kb.40 dkg liszt.
Piskótákhoz:8 tojás,16 dkg cukor,8 ek.víz,20 dkg liszt,2 kk.sütőpor,1-2 cs puncs v.eperpudingpor
Krémhez:25 dkg margarin,25 dkg porcukor,5 dl tej,8 ek.liszt,2 vaníliás cukor
Máz:1 tábla tortabevonó,2 ek étolaj
Elkészítés:
Lapok:1 tojást,5 dkg zsírt,6 ek.tejet,1 ek. mézet,15 cukrot 2 kk.fahéjat és 1 kk.szódaport összeforralunk és ehhez még forrón annyi lisztet adunk,amennyit felvesz,kb 40 dkg-ot. Három felé osztjuk és 3 lapot sütünk közepes méretű tepsi hátán. Jól alá kell lisztezni,mivel mézes kicsit tapad.
Piskóták:2 db 4 tojásos piskótát sütünk,az egyik sárga ,a másik rózsaszín. A rózsaszínűt pudingporral színezzük. Én 2 csomaggal használtam eper ízűt. A piskótákat én Andi Piskóta roládja szerint készítettem,de közepes tepsiben sütöttem sütőpapíron.
Krém:25 dkg margarint kikeverünk 25 dkg porcukorral.
5 dl tejet 8 ek.liszttel, 2 cs. vaníliás cukorral sűrűre főzünk és amikor kihűlt összekeverjük a vajas krémmel.
Összeállítjuk a tésztát a következő sorrendben:fahéjas lap,krém,rózsaszín piskóta,krém,fahéjas lap,krém,sárga piskóta,krém,végül fahéjas lap.
Tetejére gőz felett tortabevonót olvasztunk 2 ek étolajjal.
Másnapra kellően megpuhul. Mutatós és finom!
Készítettem már tortaként is. Négyzet alakúra vágtam és pille fondanttal "csomagoltam".
A receptet és a fotókat Mohácsiné N. Gyöngyi küldte!
|