Szív alakú lúdláb torta
Hozzávalók a tésztához : 4db tojás, 4 evőkanál kristálycukor, 4 evőkanál finomliszt,1 evőkanál kakaópor,
Krém: 3dl tej, 3 evőkanál liszt, 20dkg ráma,15dkg porcukor, 2 evőkanál kakópor,rumaroma(kis kanál)
Máz: 10 dkg étcsokoládé,1 evőkanál étolaj
Elkészítés: A tojások fehérjét a 4 evőkanál cukorral felverjük,majd kisebb fokozatra kapcsolva a robotgépet beletesszük a tojások sárgáját.Lekapcsoljuk a gépet és fakanállal belekeverjük a 4 evőkanál lisztet és a kakaóport.
A tortaforma alját sütőpapííral kibéleljük(az oldalát majd sülés után késsel elválasztjuk a formától),
majd a masszát beleöntjük és légkeveréses sütőben 180c fokon 15-20 percig sütjük.
Amíg sül elkészítjük a krémet.
A tejet elkeverjük a liszttel csomómentesen, felfőzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A rámát kikeverjük a porcukorral és a kihűlt masszával összekeverjük,beletesszük a kakaóport és a rumaromával ízeístjük a krémet.
A megsült piskótát kiborítjuk és hagyjuk kihűlni,majd kettévágjuk és a krémmel megtöltjük.A tetejére a csokit vízgőzben felolvasztjuk az étolajjal és a torta tetejére kenjük. Kis dekorszívekkel díszithetjük.
Megjegyzés: a tortaforma 16 cm széles ( A képen fehér krém is látszik,a krém egy harmadába nem kevertem kakaót és azt kentem a kakaós krém tetejére).
A recetet és a fotókat Horváth Zoltánné küldte!
|
Sziasztok!Finom volt a süti,sajna a csokimáz nem úgy sikerült ahogy szerettem volna,de saját kép kellett,nem netröl letöltött.Nem kritizálom más munkáját.Azért örülök ,hogy van akiknek tetszik és köszönöm:-)!