Kókuszos csibék
Hozzávalók :
1 cs. élesztő,
2,5 dl langyos tej
8 dkg kristálycukor
50 dkg liszt
1 narancs héja
8 dkg puha vaj
1 tojás, só
A dekorációhoz :
1 tojássárgája
3 dkg marcipánmassza
piros ételfesték
10 dkg kókuszreszelék
10 dkg baracklekvár
24 db apró mazsola
Elkészítés :
Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejjel és 1 evőkanál kristálycukorral. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót, majd jól eldolgozzuk. 30 percig kelesztjük. A megkelt tésztából 12 db csirkét formázunk ( először kisebb gombócot, majd az egyik oldalát kicsit csúcsosra húzzuk ) és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Végül a fejeket formázzuk meg : az is kis gombóc, csak kisebb mint a test, tojássárgával hozzáragasztjuk a testekhez. 10 percig még kelni hagyjuk, majd megkenjük tojássárgával és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. A baracklekvárt felmelegítjük, átpasszírozzuk, és mindenhol bekenjük vele a csibéket. Ezután a kókuszreszelékbe hempergetjük őket. A marcipánmasszát összekeverjük a piros ételfestékkel, és csőröket valamint taréjt ragasztunk a csibéknek. Amíg a csibe nedves a lekvártól addig könnyedén hozzáragad a csőr és a mazsolaszem is.
|
nagyon jók ezek a csibék,,neki is fogtam elkésziteni , de sajnos nekem nem lettek ilyen kis takaros csibéim?mert lágy lett a tészta ?vagy nem tudom !nagyon megkeltek sütés közben és elvesztették a formájukat.Tudnál nekem valamilyen tanácsot adni ?ízre nagyon finom lett.
Gratulálok az oldaladhoz nagyon jó .Már kipróbáltam egy pár sütit ...ÉS SIKERÜLT?