Meggyes kevert tészta
5 tojássárgát kikeversz 20 dkg margarinnal és 25 dkg porcukorral és 1 cs. vaníliás cukorral . Utána belekevered a 25 dkg lisztet, amibe előzőleg kevertél egy fél tasak sütőport. Végül óvatosan hozzákevered a kemény habbá vert 5 tojásfehérjét.
Kivajazott, lisztezett tepsibe öntöd a masszát és sűrűn rászórod a kimagozott meggyet. ( 1 üveg meggyet )
Sütés: előmelegített sütőbe tesszük, kb. 2 perc elteltével egészen takarékra vesszük a lángot és úgy sütjük tovább. Kb. 20 percig TILOS kinyitni a sütőt!!
25-30 perc múlva szúrsz bele egy villát. Ha már nem ragad rá a tészta, megsült.
Nagyon finom!
|
Kedves Andi!
Receptjeid közül elsőként ezt a sütit próbáltam ki. Hogy egy kicsit lazább legyen a tésztája, tettem bele tejet is, a tetejére pedig epret és meggyet szórtam. Nagyon finom lett.
A többi receptet is igyekszem kipróbálni!
Köszönöm!
Üdv: Kriszti