Töltelék: pizzakrém, kb. 15 dkg gépsonka, 10-15 dkg reszelt sajt
A hozzávalókat összegyúrjuk, vagy dagasztógépbe tesszük, ha megkelt, téglalapra nyújtjuk.
Ráteszünk a pizza krémet, a sonkaszeleteket, és a reszelt sajt 3/4-ét.
Feltekerjük mint a rétest, és 2 ujjnyi vastagra vágjuk.
A korongokat tepsire helyezzük, és sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük.
Megjegyzés : Én nem csak gépsonkát, hanem apróra szelt bacont is szórtam rá és füstölt sajtot is használtam. Én a tésztából 2 nagy téglalapot készítettem. ( így nem volt olyan vastag a tészta )
Hali
Nagyon jó az oldal, gratula hozzá
Én házilag csinálok pizza krémet, nagyon egyszerű: sűrített paradicsom (kecskeméti a legjobb minőség, utána ami még jó az aranyfácán, sparban szoktam őket venni) kb 3 jó evőkanál sűrített paradicsomot egy kis lábasba teszek pici vízzel, lassú tűzön rotyogtatom, keverem és teszek bele maximum fél kiskanálnyi oregánót, bazsalikomot, petrezselymet és lestyánt. A legjobb frissen de jó a szárított is. Még egy picit rotyog el is főtt a hozzáadott víz és kész, lehet kenni :) ilyen finomat boltba nem kapni :)
A csiga isteni lett, köszönet érte :)
Kedves Andi! A tésztát csak simán összegyúrom, vagy úgy kell mint egy hagyományos kelt tésztát? De akkor nem kellene meleg tej hozzá? Előre is köszönöm a válaszod! Üdv: Eszter
Mindenkinek ajánlani tudom ezt a receptet.Csuda könnyű a tésztával dolgozni,ami nem utolsó sorban isteni finom,én egy héten belül másodszor sütöttem meg,éppen ma a kenőmájasos változatot,amit egy vendég írt le,hogy Ő így készítette el.Szuper lett kenőmájassal is.
Szóval nyugodtan lehet próbálkozni,Nem fogtok csalódni!
Legutóbb tettem fel képet a pizzás csigámról, most azonban kissé átvariáltam a receptet, más tölteléket kapott :) A tészta ugyanaz, de...: Miután kinyújtottam a tésztát, megkentem kenőmájassal, megszórtam reszelt sajttal, erre szórtam az előzőleg hagymával lepírított gombát. Feltekertem, felvágtam szeletekre, tepsibe raktam, megkentem a tetejét felvert tojással, és sajt helyett szezámmagot szórtam rá! Nagyon finom lett, bátran merem ajánlani mindenkinek a gombás- májas csigát! :))) Persze képet erről is hoztam nektek! Jó étvágyat! Üdv, Misi
Tudtok abban segíteni, hogy milyen pizzakrémmel érdemes megcsinálni a csigát? A bolti tubusos változatokban nem igazán bízom. Amit azonban én pizzára szoktam használni, az szerintem túl híg ide, félek, hogy kifolyna. Van valami jó ötletetek? (Esetleg valamelyik tubusos mégiscsak hasznavehető?)
Imadom...most 20perce sült ki az elsö adag, a gyerekeim csak ugy faljak egyiket a masik utan :)
nem is gondoltam volna, hisz az elsö adag keszitesenel a teszta igen nagyon (lagy) volt a feltekeres közben, a masodik adagot mar vastagabbra nyujtottam es kukoricaval feltuningoltam
Laktato finomsag
Köszi a receptet es a kepet hozza, mert az keltette fel az etvagyamat.
Én még nem sütöttem meg majd most szeretném csak nem tudom ,hogy a pizzakrémet lehete helyetesíteni valamivel és ha nem akkor mennyi kell a pizzakrémből?
A 2.4 dl viz mihez kell??? Az élesztő felfuttatásához???
Köszönöm. Andi.
A tészta összegyúrásához kell a víz, az élesztőt nagyon kevés tejbe kb. fél dl futtasd fel. Üdv, Andi
2011.03.10. 18:07
Zsumika
jajj, nem frissítettem az oldalt, látom közben Andi is válaszolt
2011.03.10. 18:06
Zsumika
Szia! Persze, hogy kell keleszteni! (nekem most sül az első adag), de a receptben is benne van! Ha megkelt, téglalapra nyújtjuk...
2011.03.10. 17:30
Edina
Ez a tészta valami isteni! Még másnap is puha maradt (az a 2 db, amit még meg tudtam menteni a családtól ) Köszönöm a receptet, beírtam a saját szakácsfüzetembe! Legközelebb dupla adaggal indítok!
Tina: szerintem érdemes hagyni megkelni a tésztát, miután összegyúrtad. (Bevallom ha nincs időm, akkor én egyből dolgozok a keltes tésztával, mert a tepsiben úgyis feljön, de az igazit keleszteni kellene, azért is "keltes" a neve... Csak én néha gaz, galád vagyok. ) Ha keleszted, akkor simán kijön a két tepsi, mint Andinak.
Sya,egy pici segítségre lenne szükségem,ha elkészítettem begyúrtama tésztát,akkor nem kell állni hagyni h megkeljen??egyből tőlthetem bele a sonkát meg mindent????előre is köszönöm a gyors választ!!!üdv:Tina
Szia! De igen, kell keleszteni. Szerepel is a receptben, hogy ha megkelt akkor nyújtjuk téglalap alakúra. Üdv, Andi
Nagyon finom! Tényleg!!! Én innen tanultam meg háziasszonyként főzni (21 vagyok, feleség, és anya) és mindenki a lábaim előtt hever. Bátran hívunk bárkit vacsira, mert a jól bevált receptjeid aratnak nálunk is!
Köszönöm Neked!!!
Üdv.: Anett
2010.06.01 20:27
Máténé Andi
„Kedves Andi!
Tegnap kiprobáltam ezt a pizzás csigát és nagyon jól sikerül,finom volt,mert hamar elfogyott.A legkisseb fiam azt mondta anya holnap is csinálsz.Nagyon szépen köszönöm ezeket a remek recepteket már sokat kiprobáltam és finomak.Remélemlesz még sok jó recept. Szia Andi”
Én ma regisztráltam és próbátam ki a pizzás csigát! Csatlakozom az előttem szólókhoz! Isteni! Az én kisfiam is azt mondta, máskor is csináljak ilyet. Viszont: a bolti pizzakrémet (én Univereset vettem) nagyon nem javaslom, borzasztó rossz íze van:-( Én a normál pizzára mindig a saját készítésű, Stahl Judit féle pizzaszószt használom, az nagyon tuti!:-)
Elkészítettem ezt a csigát és elmondhatom, hogy nagyon finomra sikerült, ízlett is mindenkinek, csak egy problémám volt vele, mégpedig az, hogy nem tudtam szép szabályos karikákra vágni őket. Sajnos összenyomódtak, eldeformálódtak szeletelés közben, ami kicsit elkeserített, de végülis csak szépséghiba volt, az íze, állaga remek lett. Mégis, nem hagy nyugodni a gondolat, hogy talán kicsit puhábbra dagasztottam a tésztát a kelleténél? És az hiba lehetett, hogy vízben futattam fel az élesztőt tej helyett? Ugyanis van egy pizza receptem, aminél szintén csak vizet kell használni, lehet, hogy rosszul gondoltam, ennél is működik!? Pedig úgy érzem eléggé othon vagyok kelttésztákban.....Legközelebb a lángos fog sorra kerülni! És ezer köszönet a sok-sok kiváló receptért! Bevallom, itt találtam meg a családom ízléséhez legközelebb állókat!
Szia! Valószínű, hogy lágyabb lett a tésztád a kelleténél. Nem tudom, hogy gond lehetett - e a vizben futtatás, én még soha nem használtam. Köszönöm szépen a dícséretet! Sok sikert a további receptek kipróbálásához is! Andi
Szia Andi! Ez a recept nagyon finom , már kiprobáltam és a lányomnak nagyon izlik és azt mondta hogy töbször csináljak ijet ugy hogy még kifogom probálni az öszeset ami van és ami bejön a családomnak , köszönöm ezt a finom receptet
2010.07.27. 13:05
Eszter
Szia Andi!
Nagyon finik lettek. Eszméletlen jól sikerül. Csak egy kérdésem lenne: Hogy csináltad ilyen nagyokra? Nekem olyan kicsik lettek... Ami a képen van az egy adag vagy kettő?
Ez a recepted (is) kitűnő! a csigák puhák és azok maradnak másnap is. Már ha marad belőlük.
Én a mindmegettés Prücsi-féle pizzakrémet készítettem el hozzá, de talán jobb is így, mint boltival; és sonka helyett maradék húsos szalonnát reszeltem rá a tésztára a sajt előtt.
A lányaim ezt is imádták.
Holnap reggel a lángost fogom kipróbálni... szerintem abban sem fogok csalódni.
Tegnap kiprobáltam ezt a pizzás csigát és nagyon jól sikerül,finom volt,mert hamar elfogyott.A legkisseb fiam azt mondta anya holnap is csinálsz.Nagyon szépen köszönöm ezeket a remek recepteket már sokat kiprobáltam és finomak.Remélemlesz még sok jó recept. Szia Andi
Irorszagbol irok.En is nagyon orulok,hogy ratalaltam erre az oldalra.tegnap keszitettem el ezt a pizzas csigat.mindenkinek nagyon izlett.En raktam bele egy kis kukoricat is es ugy tekertem fel.Koszonjuk szepen!
Szilvi
2010.05.06. 19:45
tgtghz
nagyon jó a pizzás csiga
2010.05.01. 20:30
huncutka
Szia Andi!Ma ebédre megsütöttem a pizzás csigát!Ez a recepted is tökéletes!A kislányom nemgyőzte enni!Köszönöm a sok receptet!Én már csak a te receptjeidből sütök-főzök! Köszönöm!huncutka
Nagyon szupi az oldalad, gratulálok hozzá! Nemrég találtam rá, de már sütöttem, főztem Tőled!
Ma megsütöttem a pizzás csigát, annyi változtatással, hogy a tésztájába tettem kicsi oreganot, és bazsalikomot, illetve, mikor kinyújtottam, megkentem olajjal, négybe hajtottam, újra kinyújtottam, újra megkentem olajjal, újra kinyújtottam, és ekkor töltöttem meg.
Isteni finom lett!!
Köszönöm!
ja, és nekem 35 db. lett belőle, két gáztepsivel.
2010.04.19. 20:43
Suso
Szia Andi!
Nagyon tetszik az oldalad!Már pár sütit megsütöttem róla.:D
Holnap vendégeink lesznek, így az italozás mellé a pizzás csigát szeretném megsütni.Megírnád nekem hogy a recept alapján mennyi csiga lessz kb?
Köszönöm válaszod és további jó munkát kívánok az oldalhoz!
Suso
Szia! Pontos darabszámot nem tudok írni, dea fenti képen látható mennyiség lett a receptből. Üdv. : Andi
Fantasztikus lett a csiga.Ma találtam rá az oldaladra,és össze futott a nyál a számba.Gyorsan elrohantam a boltba,és megsütöttem a csigát,hát volt sikere.Már a következő recept kipróbálásán gondolkozok:o).Köszi,nagyon tutik a receptek,a képekről ne is beszéljünk.
Ez a recept nagyon jó!Igazán finom lett, mindenkinek nagyon ízlett.
2010.02.04. 19:01
Zsófi
Szia Andi!
Kis kezdő vagyok még,azt szeretném megkérdezni,hogy az élesztő mindegy,hogy milyen?Fel kell futtatni?Ha igen akkor azt a vízben kell?:S
Előre is köszönöm a választ.Nagyon jól néz ki a csigusz.:)Jó lenne,ha sikerülne.
Zsófi,
A pizzás csiga receptnél rendes élesztőt ír a receptet, ami ugye 5 dkg egy kocka. Abból kell felhasználnod majd 3 dkg-ot.
A megadott mennyiségű élesztőt összemorzsolod mondjuk egy csészébe és annyi langyos tejjel felöntöd, hogy ellepje.
A langyos tej nagyon fontos, mert nem lehet hideg, de meleg és forró sem.
Ekkor egy kiskanál kristálycukorral megszórod és hagyod pihenni. Kb. 15 perc.
Attól függ, hogy mennyi idő, hogy milyen hőmérsékleten tárolod. Ha melegebb a levegő gyorsabban " felfut". Akkor kész amikor szépen megnövekedett a térfogata.
Ezután már nyugodtan lehet vele dolgozni, belegyúrni a tésztákba.
Hálás vagyok ezért a receptért, mert valami isteni! Tegnap találtam rá, este 7kor nekiálltam a tésztát megcsinálni és megsütöttem egy adagot. próbaként, a tésztát pedig hűtőbe tettem, hogy ma megcsinálom majd a többit is. Nagyon finom lett, el is fogyott párom legnagyobb sajnálatára, aki ma vinni akart reggel be a munkahelyre. Ezért a tegnapi maradék hűtőbe tett tésztát ma reggel fél 5-kor kivettem és hajnalban frissiben megcsináltam neki, hogy tudjon vinni. Nagyon-nagyon finom lett.
Andi, ez a csiga ISTENI !!! Megcsináltuk karácsonykor, és annyira bejött, hogy tegnap ismét meg kellett sütni. Nagy sikert aratott, nagyon finom!! Köszi
Megsütöttem és isteni lett annyira jó lett hogy másnap dupla adagot kelett sütnöm!!!!Kösszi!És utolag is Kellemes ünnepeket kívánok!!!Hajnyi
2010.01.04. 12:29
Szilvi
Szia Andi.
Örülök, hogy megtaláltam az oldalad. Eddig nem tudtam sütit sütni. Valamit mindig elrontottam, de most kipróbáltam a pizzás csigádat és SIKERÜLT. Nagyon örültem neki és a családnak is izlett. Köszi. Igy tovább. Szupi.
sztem nem kéne ennyire szemét hülyének lenned te egoista(katára gondolok)biztos űrlény vagy mert te nem hibázhatsz!!enyii volt!!!
2009.11.16. 10:14
Kata
Kedves Erika!
Először is szerintem ez nem egy helyesírási oldal, másodszor meg valószínű másolta a receptet valahonnan.. Egyébként meg így is lehet érteni a receptet..szerintem.
2009.11.11. 13:16
Erika
Hello!
Jó a recept, csak máskor kapcsold be a Word-ben a helyesírás ellenőrzőt, mert 1 perc alatt kb. 8 hibát véltem felfedezni. Nem tesz túl jót az ember személyiségének, ha ennyire nem ad arra, amit kiad a kezéből.
EZ EGY SZUPER JO RECEPT!!! A tegnap keszitettem el, gyorsan elkeszitheto nagyon izletes masfel adagot keszitettem belole mert kevesnek tartottam az egy adagot!!Mar el is fogyott!Koszi a receptet!
Anyutól én úgy tanultam ezt a receptet, hogy ő Maggi Bolognai Fix-et felfőz kevesebb vízzel, mint ami rá van írva az elkészítési módra, azzal keni meg a csigákat és leszórja sajttal. Isteni finom, még langyosan el szokott fogyni, öcsém és apu meg sem bírják várni vele az ebédet, mindig ellopkodják.
Szoktam úgy is csinálni, hogy olvasztott vajba rakok apróra vágott vagy áttört foghagymát, snidlinget, sonkát vagy mindenféle hűtőben található szalámi-felvágott maradékokat, ízlés szerint szinte bármit és úgy sütöm meg.
Ha meg valaki édesen szereti, csinálhatja kakaóval, pudinggal, kókuszosan, a variációk szinte végtelenek.
2009.06.22. 14:22
zsani
Nagyon finom lett. :)
Köszii a receptet
2009.05.13. 18:45
Zsuzsa
Szia Andi!
Most lehet, hogy én vagyok buta, de nem értem, hogy az élesztőt a vízben futtatom meg, vagy csak "összerakom" a hozzávalókat, az élesztőt is beleértve és csak összegyúrom!
Ma megcsináltam a pizzás csigát, dupla mennyiséget, a felét kisütöttem, a másik felét lefagyasztottam. Megpróbálom egy hét múlva előveszem és kisütöm, remélem akkor is ilyen finom lesz. A tészta az isteni. Köszi a receptet!Gyöngyi
Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!
Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi
Köszönöm a receptet! Nagyon egyszerűen elkészíthető és finom sütemény:)
Nagy kedvenc lett a család körében .