Sajtos bundában sült őzlábgomba, citrommártással
Hozzávalók 2 főre
2 őzlábgomba
1 tojás
2 evőkanál reszelt sajt
2-3 evőkanál liszt
tej
csipet só
bors
olaj
liszt a panírozáshoz
A citrommártáshoz
1 dkg vaj
1/2 citrom
1 evőkanál liszt
kb 1,5 dl tejszín
só,cukor
saláta és paradicsom a díszítéshez
hidegen sajtolt tökmagolaj
1. Az őzlábgombát előkészítem és megszárítom.
2. A panírhoz valókat összekeverem (a tojást elkeverem, hozzáadom a lisztet és felöntöm annyi tejjel, hogy palacsinta sűrűségű legyen) , végül hozzáadom a sajtot.
3. A gombákat lisztbe forgatom, majd a sajtos panírba és forró olajban kisütöm.
4. A citrommártáshoz először vajat hevítek, majd hozzáadom a citrom kifacsart levét és a lisztet.
5. Amikor besűrűsödött, beleöntöm a tejszínt.
6. ízlés szerint sózom, illetve hozzáadom a citromfacsarásból kimaradt citromdarabokat. Ha szükséges, teszek bele cukrot.
7.A gombára érdemes tökmagolajat csepegtetni.
Ajnálott köret: rizs
A receptet és a fotót Rehák Istvánné küldte!
|