Szilánk szelet
Hozzávalók:
- 20 dkg cukor
- 15 dkg liszt (finom)
- 8 tojás
- fél csomag sütőpor
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál kakaópor
- 10 dkg darált dió
- 1 dl olaj
- csipet só
Krém:
- 25 dkg Rama
- 15 dkg cukor
- 3 dl tej
- 3 evőkanál liszt
- 10 dkg cukor
Máz:
- 3 evőkanál jó erős kávé
- 15 dkg porcukor
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés:
A 8 tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot. A végén a külön felvert tojás fehérjével lazítjuk. Majd megsütjük egy 20X30cm átmérőjű tepsibe. Sütési idő kb. 40 perc 170-180 fokos sütőben (sütő függő). Tűpróba.
Ha megsült, és kihűlt, akkor kétfelé vágom, és megtöltöm a krémmel, melyet az alábbiak szerint készítek el:
a 25 dkg Ramat a 15 dkg cukorral habosra keverem, 3 dl tejet a 3 evőkanál liszttel és a 10 dkg cukorral sűrűre főzöm. Ha kihűlt, akkor hozzáadom a Rama-s cukrot.
A legvégén következik a máz készítése:
3 evőkanál jó erős kávét összekeverünk 15 dkg porcukorral és 2 evőkanál olajjal. Kicsit hűtőbe teszem, hogy megdermedjen. Ezt teszem a tészta tetejére.
A máz tetejére durvára vágott diót szórok.
A receptet és a fotókat Czakkerné Pálosi Ágnes küldte!
|
Jaj de jol nez ki ! Biztos fincsi lehet !