Burgonyafőzelék
Hozzávalók : 1 kg burgonya, 1 vöröshagyma, 1 kis pohár tejföl, pirospaprika, só, majoranna, babérlevél ( kb. 3-4 db ) , 1 kiskanál mustár
Elkészítés : Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, a tűzről levéve adjuk hozzá a pirospaprikát és öntsük fel egy kevés vízzel. A karikára vágott burgonyát ( nálam ez 7-8 mm ) ebbe az alapba tegyük bele és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Ha a burgonya megfőtt, vegyünk ki belőle kb. 3 merőkanállal ( a burgonyával, levével együtt, de arra vigyázzunk, hogy babérlevél ne kerüljön bele! ) és turmixoljuk össze. Ezután habverővel keverjük bele a tejfölt, majd a mustárt is. Fakanállal kevergetve adjuk hozzá a főzelékünkhöz és forraljuk össze.
Megjegyzés : Ha esetleg valakinek nem lenne elég sűrű akkor vegyen ki a főzelékből egy merőkanállal és habverővel keverje ki egy kevés liszttel, majd adja a főzelékhez.
Ezt a receptet és elkészítési módot télen a TV paprikán láttam.
|
Tényleg jó recept,, hogy megosztottad! Mivel sűrűen szeretjük a főzelékeket, a végén adtam hozzá 2 evőkanálnyi, hideg vízben elkevert étkezési keményítő-port, s ezzel még 2 percig főztem (ajánlom ezt a módszert, kitűnő alternatívája a rántásnak, főleg ha gyorsan kell cselekedni).