Máglyarakás
Hozzávalók: 5 kifli, 1l tej, 2 tojás, 150g cukor, 500g alma, 250g
tehéntúró, 1 vaníliás cukor, 1 gyümölcsös pudingpor, olaj a
kikenéséhez, csoki a tetejíre.
Elkészítés:
A kiflit felkarikázzuk és leöntjük a tejjel amibe belekevertük a
cukrot és a tojásokat. A kifli felét beletesszük a kikent
tűzállótálba. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, a levét
kinyomkodjuk és rátesszük a kiflire. A pudingport előirás szerint megfőzzük és ráöntjük a kiflire. Utána megszórjuk a túróval amibe belekevertük a vaníliás cukrot. Végül rárakjuk a maradékkiflit. 180 fokon ropogósra sütjük. Ha kész, csokoládával leöntjük.
A receptet és a fotókat sz.ildikó77 küldte!
|