Háromcsokis torta
Hozzávalók:
Piskóta
4 tojás fehérje
100 gr. porcukor
100 gr. darált dió, mogyoró vagy mandula
20 gr. kakaó
1 kanál liszt
csipetnyi só,
bontható oldalú, 26 cm-es kerek tortaforma
sütőpapír
Étcsoki krém
200 gr. étcsokoládé
200 ml tejszín (növényi alapút, azaz Hulala típusút használok)
100 ml teszin felvert habja
2 gr. (1 lap) áztatott zselatin (kb. kiskanál, de nem puposan)
Tejcsoki krém
200 gr. tejcsokoládé
200 ml tejszín
100 ml tejszín felvert habja
2 gr. áztatott zselatin
Fehércsoki krém
200 gr. fehér csokoládé
200 ml tejszín
100 ml tejszín felvert habja
2 gr. áztatott zselatin
A tojásfehérjét habbá verjük, majd hozza adjuk a sót és továbbá verve a porcukrot. Amikor fényes habtömeg lesz, óvatosan belekeverjük a darált diót, a lisztet és a kakaót. A tortaforma aljának segítségével, kort rajzolunk egy sütőpapírra és a fenti diós habtömeget rákenjük. 200ºC on, sütőtől függően, kb. 12-15 perc alatt kisütjük, majd hűlni hagyjuk.
Az étcsokoládét és a 200 ml tejszínt, mikrohullámú sütőben, enyhén fellangyosítjuk, hogy a
csokoládé olvadjon el. Amikor simára kevertük, hozzáadjuk a 2-3 kanál vízben áztatott zselatint, amit előzőleg, ugyanúgy felmelegítettünk a mikrohullámú sütőben (nagyon vigyázzunk mert a zselatin pillanatok alatt felforr, ezert max. 5 másodpercig melegítsük). Miután kihűlt a csoki, óvatosan hozzá keverjük a 100 ml tejszín felvert habját. Közben, a piskótát belehelyezzük a kerek tortaformába és rákenjük a csokis tejszínes keveréket, majd a hűtőbe tesszük. Ezután, a mar leírt eljárassál elkészítjük az tejcsoki krémet és végül a tetejére a fehércsoki krém kerül, amelyet ugyanúgy készítjük mint az előző kettőt. Pár órára hűtőbe tesszük, majd ízlés szerint reszelt csokival, csokoládé darával, vagy kakaó öntettel díszítjük. Bontáskor, körbevágjuk a tortát hogy könnyen leváljon. Ha tálcára akarjuk helyezni, vigyázzunk nagyon a szeleire, igaz nálunk nem igen van ideje tálcára jutni.
Ha bárki is idegenkedik a mikrohullámú sütőtől , az használhat gőzfürdőt, vagy hagyományos tűzhejet a melegítéshez. A három krém különböző vastagságú, töményítésű, a fehercsokis réteg lassabban dermed, de ettől nem kell megijedni.
A receptet és a fotókat Decsy Angelica küldte, Spanyolországból.
|
Elkészítettem és nagy sikert lett:) annyit változtattam, hogy lisztet nem tettem a piskótájába, mert gluténérzékenynek készítettem és a tojások sárgáját belekevertem. Köszönöm a receptet...