♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Háromcsokis torta

Háromcsokis torta

 

 

Hozzávalók:

 

Piskóta

4 tojás fehérje

100 gr. porcukor

100 gr. darált dió, mogyoró vagy mandula

20   gr. kakaó

1 kanál liszt

csipetnyi só,

bontható oldalú, 26 cm-es kerek tortaforma

sütőpapír

 

Étcsoki krém

200 gr. étcsokoládé

200 ml tejszín (növényi alapút, azaz Hulala típusút használok)

100 ml teszin felvert habja

2     gr. (1 lap)  áztatott zselatin (kb. kiskanál, de nem puposan)

 

Tejcsoki krém

200 gr. tejcsokoládé

200 ml tejszín

100 ml tejszín felvert habja

2     gr.   áztatott zselatin

 

Fehércsoki krém

200 gr. fehér csokoládé

200 ml tejszín

100 ml tejszín felvert habja

2     gr.   áztatott zselatin

 

A tojásfehérjét habbá verjük, majd hozza adjuk a sót és továbbá verve a porcukrot. Amikor fényes habtömeg lesz, óvatosan belekeverjük a darált diót, a lisztet és a kakaót. A tortaforma aljának segítségével, kort rajzolunk egy  sütőpapírra és a fenti diós habtömeget rákenjük. 200ºC on, sütőtől függően, kb. 12-15 perc alatt kisütjük, majd hűlni hagyjuk.

 

Az étcsokoládét és a 200 ml tejszínt, mikrohullámú sütőben, enyhén fellangyosítjuk, hogy a

 csokoládé olvadjon el. Amikor simára kevertük, hozzáadjuk a 2-3 kanál vízben áztatott zselatint, amit előzőleg, ugyanúgy felmelegítettünk a mikrohullámú sütőben (nagyon vigyázzunk mert a zselatin pillanatok alatt felforr, ezert  max. 5 másodpercig melegítsük). Miután kihűlt a csoki, óvatosan hozzá keverjük a 100 ml tejszín felvert habját. Közben, a piskótát belehelyezzük a kerek tortaformába és rákenjük a csokis tejszínes keveréket, majd a hűtőbe tesszük. Ezután, a mar leírt eljárassál elkészítjük az tejcsoki krémet és végül a tetejére a fehércsoki krém kerül, amelyet ugyanúgy készítjük mint az előző kettőt. Pár órára hűtőbe tesszük, majd ízlés szerint reszelt csokival, csokoládé darával, vagy kakaó öntettel díszítjük. Bontáskor, körbevágjuk a tortát hogy könnyen leváljon. Ha tálcára akarjuk helyezni, vigyázzunk nagyon a szeleire, igaz nálunk nem igen van ideje tálcára jutni.

Ha bárki is idegenkedik a mikrohullámú sütőtől , az használhat gőzfürdőt, vagy hagyományos tűzhejet a melegítéshez. A három krém különböző vastagságú, töményítésű, a fehercsokis réteg lassabban dermed, de ettől nem kell megijedni.

 

A receptet és a fotókat Decsy Angelica küldte, Spanyolországból.

 

 

 

 

 

 

 

2 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2013.11.28. 17:52
monica75

Elkészítettem és nagy sikert lett:) annyit változtattam, hogy lisztet nem tettem a piskótájába, mert gluténérzékenynek készítettem és a tojások sárgáját belekevertem. Köszönöm a receptet...

2011.06.23. 09:01
decsyangi

Helyesbitenem kell a recepten, az elkeszites leirasanal sajnos tevesen irtam a zselatint, mert nem 2-3 kanalrol van szo, hanem 2-3 gramrol, ami tulajdonkeppen egy teaskanalnyi. Az elejen a hozzavaloknal viszont helyesen van irva! A mikroban valo melegitesnel, az 5 masodperc csak iranyado, mert a gepek nem mind egyformak, az uj gepemmel 12-14 ig szoktam szamolni, de figyelem az ablakon keresztul es amikor latom hogy kezd forrni, azonnal lekapcsolom. Megkavarhatjuk  es ha szukseges, meg 2-3 masodpercig vissza tehetjuk, hogy biztosak legyunk abban hogy a zselatin felolvadt. A zselatinos tejszines csoki nem kell jeghideg legyen (langyosan is jo), ahhoz hogy belekeruljon a teszinhab. A tortafoma oldalat es aljat kibelelhetjuk sutopapir sávval illetve korongal, igy kimeljuk az esetleges karcolasoktol.

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Oroszkrém torta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa