Kókuszkocka - update 1
Hozzávalók : 2 tojás, 2 evőkanál joghurt, 3 dl tej, zabkorpa ( amennyit felvesz ) , 2 evőkanál natur kakaó, folyékony édesítő, 5 dkg kókuszreszelék.
Elkészítés : a két tojást verd fel jó habosra, tedd bele a joghurtot, 1 dl tejet, a folyékony édesítőt ízlés szerint és annyi zabkorpát, hogy a tészta viszonylag sűrű legyen. Egy magasabb falú tepsibe, sűtőpapíron süsd meg. Olyan lesz mint a piskótalap. Hagyd kihűlni és vágd kockára.
A maradék 2 dl tejet melegítsd fel, keverd el benne a natúr kakaóport és némi folyékony édesítőt. A tésztakockákat sorban mártogad bele úgy, hogy utána rögtön a kókuszreszelékbe is beleforgatod valamennyit.
Megjegyzés : van olyan finom - ha nem finomabb - mint az inzulinsokkoló rokona!
|
Hát, nekem sem jött fel... A tepsi szerintem hatalmas egy ekkora mennyiséghez. Végül én egy laposabb jénaiban sütöttem meg. Lapos maradt. Szerintem nem bántam elég bátran az édesitővel, mert lehetne izesebb, pedig kóstolgatáskor édesnek véltem. Nem mondom, hogy rossz lett, de jobbat vártam.