Burgonyás pogácsa
Hozzávalók : 50 dkg liszt, 20 dkg margarin, 20 dkg főtt - áttört burgonya, 4 tojássárgája + a lekenéshez, 5 dkg élesztő, 1 evőkanál só
A tetejére egész köménymag vagy szezámmag.
Elkészítés : A lisztet morzsoljuk össze a margarinnal, és az áttört burgonyával. Adjuk hozzá a sót, a tojások sárgáját, és morzsoljuk hozzá az élesztőt. Meleg helyen 1 órát pihentessük.
Nyújtsuk ujjnyi vastagságúra, szaggassuk ki, és sütőpapíros tepsire helyezve még pihentessük fél órát letakarva. A tetejét kenjük le tojássárgájával, és szórjuk meg köménnyel. Előmelegített sütőben 180 – 200 fokon süssük kb. 10 percig, majd amikor már szépen megemelkedtek a pogácsák vegyük vissza a hőfokot, és lassan süssük míg színt nem kap.
4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval készítve 70 db burgonyás pogácsa lett belőle.
|