Kókusz szelet
Hozzávalók:
Tésztához: 45 dkg liszt, 22 dkg ráma margarin, 1 csomag sütőpor, 22 dkg porcukor, 1 tojás, 5-6 evőkanál tej, annyi kakaópor amennyit akarunk! ( Holland a legjobb, de a hagyományos is jó)
A töltelékhez: Egy kis üveg lekvár (de anélkül is finom és tökéletes), 6 tojássárgája és annak a fehérje, 20 dkg porcukor, 25 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
Ezeket a hozzávalókat összedolgozzuk, és 2 lapot nyújtunk. Az első lapot beletesszük a tepsi aljába ami mérete legyen 25* 30 cm-es.
Az első lapot lekenjük lekvárral, majd 6 tojásfehérjét habosra verjük 20 dkg porcukorral és a kókusz-reszeléket belekavarjuk. A lekvárral lekent kakaós tésztára kenjük majd a második lapot is kinyújtjuk, és lefedjük. Sütőbe rakjuk.
Míg sül a töltelékes tészta addig elkészítjük a tetejére való mázat.
Tetejére a sárga máz:
6 tojássárgája
25 dkg porcukor
A tojások sárgáját a 25 dkg porcukorral habosra keverjük.
Mikor megsült a tészta abban a pillanatban kenjük rá a sárga mázat.
A receptet és a fotót Boka Ferenc küldte!
|
A tetejére való sárga máz le van írva és úgy kell készíteni a mázat, hogy a 6 tojássárgáját a 25 dkg. porcukorral ki kell kavarni!!!
És ha már megsűlt a a töltelékes tészta abban a pillanatban rá kell tenni a sárga mázt!!!!