| Paraszt kifli Hozzávalók: fél l tej 15 dkg vaj 3 db tojássárgája 2 púpos evőkanál zsír 2 csapott kávéskanál só  2 evőkanál cukor 4 dkg élesztő kb 80 dkg liszt 20 dkg durvára tört dió 1 üveg szilvalekvár 
 Elkészítés: Az élesztőt kevés langyos cukros tejben felfuttatjuk, a liszt, tojás,cukor, só, zsír, élesztő és nagyon forró tej keverékéből egy nem túl kemény ragacsos tésztát készítünk, amibe belepofozzuk a vajat, a kész tésztának el kell válnia az edény falától akkor lesz a jó.Ezután megkelesztjük, majd visszapofozzuk. Ha megint megkelt ceruza vastagságúra nyújtjuk, kettévágjuk a tésztát és a kettévágott részekből háromszögeket vágunk, a széles részbe tesszük a lekvárt, a két végét behajtjuk és kifli formára tekerjük.A tetejét megkenjük tojással és darált cukros dióba forgatjuk. Előmelegített sütőben 5-ös fokozaton kb 30-35 percig sütjük. 
 A receptet Deákné V. Hilda küldte!       |