Cigánypecsenye
8 szelet karaj, só, bors, fokhagyma só, 2-3 fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, pirospaprika
A hússzeleteket kiklopfoljuk majd sózzuk borsozzuk és megszórjuk a fokhagyma sóval, lisztbe mártjuk és jó forró olajban hirtelen kisütjük a hús szeleteket.
A sütés után visszamaradt olajban üvegesre piritjuk a hagymát majd szórunk rá pirospaprikát és felöntjük vízzel.
Ebbe a szaftos lébe vissza tesszük a hússzeleteket majd kis lángon puhára pároljuk.Ízestítjük még sóval,borssal.meg az egy fokhagymát apróra vágva beletesszük és hagyjuk készre puhulni.Azért néha kevergessük meg le ne ragadjon.
Sült krumplival tálalom.
Jó étvágyat hozzá!!!
A receptet és a fotókat ny.kata 82 küldte!
|
Szia,én is így csinálom a cigánypecsenyét,csak még egy pár babérlevelet is teszek hozzá a pároláskor,próbáld ki,pikánsabb ize lesz.
Üdv:Éva