Mogyorós latte macchiato torta
Hozzávalók :
2 tojás, 10 dkg cukor, 6 dkg liszt, 3 dkg darált mogyoró, fél teáskanál sütőpor, 2 tk. kakaópor, 9 ek. tej, 7-8 dkg mogyorós nugát, 50 dkg mascarpone sajt, 12 g. színtelen zselatin, 400 g. tejszín, 1 ek. kávépor , 10 dkg mogyoró, margarin a forma kikenéséhez.
Elkészítés : A tojások fehérjét 4 dkg cukorral kemény habbá verjük. Beledolgozzuk a tojássárgákat, majd a darált mogyoróval, a sütőporral és a kakaóporral elvegyített lisztet. 3 ek. tejjel fellazítjuk, és margarinnal kikent 20 cm-es tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 15 percig sütjük.
A mascarponét a maradék tejjel és cukorral meg a megolvasztott nugáttal kikeverjük. Az utasítás szerint feloldott zselatint 3 ek. krémbe vegyítjük. A többi krémhez adjuk és beleforgatjuk a fele tejszínből vert habot.
A krém felét a kávéval ízesítjük, a tortalapra kenjük és 15 percre hűtőbe tesszük. Rásimítjuk a világos krémet és 1 órára visszatesszük a hűtőbe. A maradék tejszínből vert lágy habot a karima eltávolítása után a tortára simítjuk és a maradék kakaóval meghintjük. A megpirított, felaprított mogyoróval díszítjük.
|
Kedves Anikó!
Kérdésedre bent van a válasz a receptben. 20 cm-es tortaformában süti és a kávéval ízesíti a krém felét. Remélem segítettem.