Mákos guba
Hozzávalók: 3 tojás, 10 dkg kristálycukor, 1 vaníliás cukor, 0,5l
tej, 5 db kifli, 6 ev. darált mák, 3 ev. kristálycukor, 1 kiskanál
fahéj, 1 citrom héja reszelve, 10 dkg rumba áztatott mazsola, méz.
Elkészítés:
3 tojást elkeverünk 10 dkg cukorral, 1 vaníliás cukorral, majd
hozzáadunk 0,5 l tejet. Ebbe beletesszük a karikára vágott 5 db
kiflit. Majd kikenünk olajjal egy tűzálló tálat. Beletesszük a
kifli felét. Egy tálba összekeverjük a 6 ev. darált mákot, 3 ev.
cukrot, 1 kiskanál fahéjat és az 1 citrom reszelt héját. Majd
rászórjuk a felét a kiflire. Utána jöhet a rumba áztatott mazsola.
Majd a maradék kifli és végül megszórjuk a maradék mákkal.
Előmelegített sütőben 200 fokon 15-20 percig ropogósra sütjük. Ha
megsült rácsurgatunk egy kevés mézet.
A receptet és a fotókat sz.ildikó77 küldte!
|
Nagyon guszta!!!