Gyümölcsös túrótorta
Piskótát sütünk: 5 tojás,25dkg cukor,18dkg liszt,10ek víz,1/2 tasak sütőpor, 2ek kakaó, 22cm tortaformában.
Elkészítjük a krémet: 25dkg tehéntúró,25dkg mascarpone sajt,8dkg porcukor,bot- mixerrel pépesítünk. 1dl hideg vízben elkeverünk 1ek zselatint,felmelegítjük a krémhez keverjük. 200ml tejszínt felverünk ezt is a krémhez keverjük.
A piskótát három lapra vágjuk és a következő módon rakjuk össze:alsó lapot megkenjük krémmel,rárakjuk a banán karikákat,következő lapot megkenjük lekvár- ral,ráborítjuk a banán karikákra,következőt krémmel és szeletelt szőlőszemeken rakunk rá,erre jön újabb lekváros lap. Az egész tortát bevonjuk krémmel,barack szeletekkel és szőlőszemekkel díszítjük.
A receptet és a fotókat Kádár Erika küldte!
|