Krumplis pogácsa
Hozzávalók: 70 dkg liszt, 15 dkg zsír , 12,5 dkg Ráma margarin, kb. 6db nagyobb főtt burgonya, 2 dl tejföl, Kb. 15 dkg reszelt sajt /fele a masszába, másik fele a tészta tetejére/, 1 kávéskanálnyi só, 1 csomag /5dkg/ élesztő, 1,5 dl tej, 1 teáskanál kristálycukor a langyos tejbe
Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, majd az élesztőt.
A masszát összedolgozzuk, kelesztjük
Ha megkelt két ujjnyi vastagra nyújtjuk, késsel megvagdossuk, kiszaggatjuk, tetejét tojássárgájával megkenjük és megszórjuk a reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 180-200 C°-on sütjük.
A receptet és a fotókat Martineczné Livi küldte!
|