Húsvéti keksztojás
Hozzávalók:
40 dkg édes darált háztartási keksz
20 dkg vaj vagy margarin
15 dkg porcukor
5 dkg narancslekvár
3 dkg kakaópor
szükség szerint narancslé
Díszítéshez:
kókuszreszelék
tortadara
színes szórócukor és apró cukortojás
/De be lehet vonni csokoládéval is./
Elkészités:
A vajat vagy margarint a porcukorral és kakaóporral kikeverjük, hozzáadjuk a darált kekszet és a lekvárt, majd annyi narancslével gyúrjuk össze, hogy jól formázható masszát kapjuk. Rövid ideig pihentetjük.
A masszából tetszés szerinti nagyságú fél tojásokat formálunk /én egy vizezett evőkanálba nyomkodtam be és szép tojásformája lett/, részben kókuszreszelékbe forgathatjuk, részben megszórhatjuk tortadarával, színes szórócukorral, ill. cukortojásokat nyomkodunk bele. A színeset kávékanállal készítettem és nyuszis dekorcukorral diszítettem.
Megjegyzés:
Ha felnőttek részére készitjük tegyünk bele rumot és csokoládémázzal vonjuk be. Nagyobb minyonpapirba téve mutatós és nagyon finom.
A kókuszosra ezzel a formázóval kakaóport szitáltam.
Sajnos ilyet nem tudok senkinek küldeni, mert ezt nem úgy vettem, hanem pár éve egy főzős újság mellé kaptam.
|
Kedves Andrea!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy a narancslekvárt lehet e helyettesíteni, pl. baracklekvárral, vagy bármilyen egyéb (pl. ribizli, szilva, stb) lekvárral, és hogy a lekvárhoz mindenképpen azonos ízű gyümölcslét kell használni?
Válaszát előre is köszönöm.
Ezen kívül csatlakoznék a gratulálók táborához, nagyon tetszik az oldal, és fantasztikus a kreativitása!! :)
Üdvözlettel
Katalin
Kedves Katalin, szerintem nyugodtan változtatható a lekvár és a gyümölcslé is. Köszönöm szépen a dicséretet! Üdv, Andi