Szilvás muffin / 12 db
Hozzávalók :
12 dkg vaj, 25 dkg cukor, 2 tojás, 20 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 dl tej, 1 kávéskanál fahéj, 10 dkg dió, 6 szem közepes szilva
Elkészítés: A puha vajat és cukrot habosra keverjük. Majd egyenként a tojások következnek. Ezután a liszt, a sütőpor, dió, fahéj keverékét adjuk hozzá. A végén belekeverjük a felkockázot szilvát, legvégül annyi tejet adunk hozzá, hogy formálható masszát kapjunk. Én kb. 0.5 dl adtam hozzá.
Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Nagyon finom lett. Kivajazott muffinformában sütöttem, de némelyik egy kissé beleragad, így legközelebb azért muffin papírba készíteném.
|
Kedves Mindenki!
Én is megsütöttem, de diabetikusan.
A cukor helyett csak 6 dkg fruktózt tettem és a liszt helyett die welness csökkentett szénhidráttartalmu muffinport tettem, a többi mennyiség változatlan, 18 db muffin lett belőle.
Kiszámoltam a szénhidráttartalmat és így 10,5 g van 1 db muffinban. Sőt kipróbáltam és megettem 3 db-ot és utána jött a vércukor próba és maga a tökély.
Manyi