Pehelykönnyű túrós pite
Hozzávalók a tésztához : 30 dkg liszt, 15 dkg margarin, 4 tojássárgája, 3 dkg élesztő, 0.5 dl tej, 1 kiskanál cukor, csipet só
Töltelékhez : 60 dkg túró, 25 dkg porcukor, 4 tojásfehérje, 1 cs. vaníliás cukor, 1 evőkanál liszt, reszelt citromhéj, mazsola ízlés szerint
Elkészítés : A langyos tejben a cukorral futtassuk fel az élesztőt. Gépi habverővel keverjük ki a tojássárgáját a puha margarinnal, szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá a sót, és a felfuttatott élesztőt. Alaposan dolgozzuk ki a tésztát, és osszuk két részre.
A töltelékhez a túrót szitán törjük át, keverjük ki a porcukorral, adjuk hozzá a mazsolát, vaníliás cukrot, a citromhéjat, a lisztet, és a 4 tojás felvert habját.
Sütőpapíros tepsibe tegyük az egyik kinyújtott tésztánkat, simítsuk rá a túrókrémet, majd a tetejére tegyük a másik kinyújtott tésztalapot. Tetejét szurkáljuk meg villával, és hagyjuk pihenni minimum 1 órát.
Előmelegített sütőben közepes hőfokon 30 – 35 perc alatt elkészül. Szeleteléssel várjuk meg míg kihűl, és porcukorral tálaljuk.
30 * 22 cm-es tepsit használtam, de ha egy kicsivel nagyobb ( pár centivel ) tepsiben készíted nyugodtan használhatsz 75 dkg túrót hozzá.
|
Nagyon finom a turos süti köszönőm Andika.