Adventi muffin / 12 db
Hozzávalók :
20 dkg aszalt sárgabarack, 5 dkg mazsola, 3 - 4 evőkanál barackpálinka, 8 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 25 dkg liszt, fél csomag sütőpor, fél mokkáskanál őrölt fahéj, fél mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék, 2 db tojás, 1 evőkanál méz, fél dl. tej
Előkészítés: Az aszalt sárgabarackot vágjuk apró darabokra. Ha a mazsolánk túl nagy szemű akkor azt is aprítsuk, de különben hagyhatjuk egészben. Öntsük rá a barackpálinkát, keverjük össze, és hagyjuk egy kicsit ázni. A vajat olvasszuk fel, a muffin tepsit béleljük ki a papírokkal. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
Elkészítés: A porcukrot összekeverjük a liszttel, a sütőporral, a fahéjjal és a mézeskalács fűszerkeverékkel. Hozzáadjuk a barackot és a mazsolát. A tojást habosra keverjük, adjuk hozzá a vajat, a mézet és a tejet, és kanalanként a lisztes keverékhez adjuk. Ne legyen túl folyékony a massza! A tésztát a formába töltjük és a sütőben kb. 15 - 20 percig sütjük
|
Kedves Andi!
Nagyon szeretem az oldaladat, mindig innen választok vmit, mert tudom, hogy jól fog sikerülni. Most sül a 2. adag muffin, és isteni!!!!!!!
Köszönöm!
Kellemes Ünnepeket kívánok Neked és családodnak is!